Παντελής Θαλασσινός

Παντελής Θαλασσινός

Έχοντας στο ενεργητικό του μία μεγάλη μουσική πορεία, ο Παντελής Θαλασσινός ετοιμάζεται να ανέβει στην σκηνή του Ρυθμός Stage και να μας παρουσιάσει τραγούδια που “νομίζω ότι αυτή την εποχή  είναι περιγραφικότατα, και μας διδάσκουν ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται”, μας λέει. Ο γνωστός τραγουδιστής μιλά στο getgreekmusic.gr για όλα!

Καταρχήν θα ήθελα να μου μιλήσετε για το νέο σας cd: «Ανοιχτή ακρόαση».

Είναι ένα διπλό Cd που ηχογραφήσαμε με τους φίλους μου στο Studio Sierra. Η διαφορετικότητα του είναι ότι ανοίξαμε τις πόρτες του Στούντιο, και ήρθε ο κόσμος σαν ακροατές να παρακολουθήσουν, τη διαδικασία. Σαν να μην κρατήσαμε μυστικό τίποτα. εξ’ ού και ο τίτλος. Σαν να ‘χουμε ανοιχτή ακρόαση στο τηλέφωνό μας, και να ακούνε όλοι τι λέμε.

Μέσω του τίτλου που επιλέξατε για τη νέα σας δισκογραφική δουλειά, θέλετε να περάσετε κάποια μηνύματα; Όπως για παράδειγμα η «εξαφάνιση» της ανθρώπινης επικοινωνίας;

Ναι, αν και ο τίτλος κυρίως, είναι επηρεασμένος απ’ τον τρόπο που γράψαμε. Απ’ την εξαφάνιση της ανθρώπινης επικοινωνίας, εμπνεύστηκα τον τίτλο της προσωπικής μου εταιρίας που την ονόμασα, “ΕΡΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑ”. Έχει σήμα έναν καμηλιέρη που γυροφέρνει στην Αθήνα.

Όπως πληροφορηθήκαμε, το cd περιλαμβάνει και γνωστά αγαπημένα τραγούδια με διαφορετική ενορχήστρωση. Ποια έχετε επιλέξει και γιατί;

Έχω επιλέξει ορισμένα, που αποδεδειγμένα αγάπησε ο κόσμος, αλλά και άλλα που αγαπάω εγώ και θα ήθελα να τα προτείνω ξανά στον κόσμο δίνοντας τους μια ευκαιρία ακόμα. Βέβαια έχω και δυο καινούργια τραγούδια: Την “Επιστολή”, που έχει γράψει ο Δημήτρης Θεοχάρης με τον Γιωργο Μπακόλα , και το “Είσαι εδώ μα και πουθενά” σε μουσική του Ιωάννη Γουδέλη, και στίχους δικούς μου.

Θεωρείτε ότι οι άνθρωποι έχουμε έρθει πιο κοντά στο πλαίσιο της γενικότερης κρίσης;

Όχι θεωρώ ότι στην Ουσία απομακρυνόμαστε. Ο κόσμος φοβισμένος δέχεται στο πετσί του χυδαίες και βίαιες προσβολές, στην ήδη τσαλαπατημένη του αξιοπρέπεια. Απομονωμένος, προσπαθεί να αποβάλει την έξη του Ίντερνετ, γιατί όσο μας δίνει υποσχέσεις για WiFi ο Σαμαράς, τόσο θα απορροφούνται μέσα στο Ίντερνετ, οι κραδασμοί, των αντιδράσεων, και θα αναβάλλεται η Επανάσταση των απογοητευμένων , πεινασμένων ,  νηστικών, κι αναξιοπαθούντων Ελλήνων..

Προσεχώς θα εμφανίζεστε στον «Ρυθμό Stage». Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζετε;

Στο Ρυθμό Stage, ετοιμάζω ένα πρόγραμμα που εκτός απ’ τα δικά μου τραγούδια θα προτείνω κι ορισμένα τραγούδια της γενιάς μου, που νομίζω ότι αυτή την εποχή  είναι περιγραφικότατα, και μας διδάσκουν ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

Τελικά οι χώροι διασκέδασης μεγαλώνουν και οι παρέες να μικραίνουν;

Αυτό έχει να κάνει με το ότι οι χώροι προσπαθούν δίνοντας ένα μεροκάμματο το Σάββατο, να βγάζουν βδομαδιάτικο, γι’ αυτό και προτιμούν να φτιάχνουν μαγαζιά μεγάλα για ένα Σάββατο. Οι παρέες μικραίνουν απ’ την έλλειψη επικοινωνίας που είπαμε πριν.

Πως αντιλαμβάνεστε την κρίση στην μουσική;

Η κρίση στη μουσική είναι μόνο δισκογραφική, Ίσα ίσα που τώρα οι δημιουργοί οργιάζουν. Η κρίση είναι οικονομική. Δεν μπορεί κανείς να κάνει το σπίνο να μην κελαηδεί..

Πιστεύετε ότι οι τραγουδιστές έχουν το δικαίωμα να εκφέρουν τις πολιτικές τους απόψεις; Επειδή τελευταία βλέπουμε πολλούς να τάσσονται υπέρ ή κατά της Χρυσής Αυγής και να προκαλείται ντόρος.

-Φυσικά και μπορεί ο καθένας να εκπροσωπεί και να λέει ότι θέλει. Είναι ελεύθερος άνθρωπος. Μπορεί κι όποιος θέλει ακόμη και να είναι ακροδεξιός, η ακόμη και φασίστας. Εγώ δεν μπορώ ν’ ασχοληθώ τόσο πολύ με τη Χρυσή Αυγή, ας μη γελιόμαστε.. Δεν είν’ αυτή υπεύθυνη που ο κόσμος πεινάει. Είναι ένα πλοκάμι του χταποδιού της ακροδεξιάς, που είναι πρόθυμη κι αυτή κι ο Σαμαράς, να μετρήσουν τα κουκιά τους. Φταίει το σύστημα, αυτό που εσφαλμένα σήμερα ονομάζουμε Δημοκρατία. Είναι κάτι σαν Δημοκρατία, αλλά Δημοκρατία δεν είναι.

Πόσες φορές η Αριστερά μίλησε για τη Δεξιά πολιτική, που έχει πολλά προσωπεία? Είτε λέγεται ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔ, είτε όπως αλλιώς με οποιαδήποτε μορφή θα παρουσιαστεί στο μέλλον. Πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε τις πολιτικές που ασκούνται απ’ τα ονόματα των κομμάτων. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ, ήταν Σοσιαλιστικό κίνημα? Δεν ήτο κόμμα, ήτο νοοτροπία! Αυτή που απέκτησαν οι νεόπλουτοι “παράγοντές” του..

Εσείς θα λέγατε ποτέ δημόσια το κόμμα που υποστηρίζετε;

Όλοι ξέρουν, ότι έχω ψηφίσει μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο.

 

INFO:

Ο Παντελής Θαλασσινός θα εμφανίζεται στο Ρυθμός Stage την Παρασκευή 13,20,27 Δεκεμβρίου και 3 Ιανουαρίου. Σάββατο 14,21,28 Δεκεμβρίου, Τρίτη 24 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 1 Ιανουαρίου. Ώρα έναρξης: 22:00

 

// <![CDATA[
//

Σχόλια