Παντελής Παντελίδης: Η αλήθεια πίσω από τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του

Ο Παντελής Παντελίδης ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του.

Μέσα σε μόλις 4 χρόνια καριέρας κυκλοφόρησε 4 προσωπικούς δίσκους και οι συνολικές του πωλήσεις ξεπέρασαν τα 500.000 αντίτυπα.

Κατόρθωσε πέρα από την επιτυχία που ήταν αδιαμφισβήτητη, να πάρει πολύ μεγάλη αγάπη από τον κόσμο.

Παντελής Παντελίδης | GGM Αφιέρωμα

Τα πρώτα βήματα και ο πρώτος δίσκος

Αλκοολικές οι νύχτες

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά κέντρα ενώ παράλληλα εργαζόταν στο Πολεμικό Ναυτικό. Επίσης, βιντεοσκοπούσε τραγούδια τα οποία έγραφε και ερμήνευε μόνος του με την κιθάρα του και οι φίλοι του τα ανέβαζαν στο YouTube μέσω του οποίου έγινε γνωστός. Το 2012 ο Κώστας Μπερτάκης τον έφερε σε επαφή με τον Βασίλη Καρρά και αποφάσισαν να κλείσουν συμβόλαιο για το σχήμα “Καρράς – Πάολα – Παντελίδης” στο Teatro music hall. Τότε ο Παντελής Παντελίδης αποφασίζει να παραιτηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό για να ακολουθήσει το όνειρο του που είχε ήδη αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο Αλκοολικές οι νύχτες που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιοςΜεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι Δεν ταιριάζετε σου λέω, του οποίου το studio video clip έγινε από το GetGreekMusic. Στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια Συνοδεύομαι, Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς, Παραμυθιάζομαι και Λιώμα σε γκρεμό που γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων.

2013 | Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα

Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα

Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφορεί τον 2ο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα” το οποίο δεν ξέφυγε από την πολυπλατινένια διάκριση.

“Τέτοια αγάπη δεν αξίζω”, “Τα παπλώματα”, “Είχα κάποτε μια αγάπη”, “Κόψε με στα δυο”, “Κακό σκυλί”, “Δεδομένο”, “Δεύτερη φορά”, “Γίνεται”, “Δε σε συγχωρώ”, “Όνειρο ζω” είναι μόνο μερικές από τις επιτυχίες του δίσκου.

2014 – Πανσέληνος και κάτι | Εισ-πνοή

Πανσέληνος και κάτι Εισ-πνοή α μέρος

Το 2014 έρχεται ο δίσκος “Πανσέληνος και κάτι – Εισ-πνοή α μέρος” με τις επιτυχίες “Τα σχοινιά σου”, “Πίνω από εκεί ψηλά για σένα”, “Να σου πω” και “Σκούπισε τα πόδια σου και πέρασε” να κατακτούν τις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών airplay.

2015 – Πανσέληνος και κάτι | Εκ-πνοή

Πανσέληνος και κάτι Εκ-πνοή β μέρος

Το 2015 έρχεται το “Πανσέληνος και κάτι – Εκ-πνοή β μέρος” με όλα τα κομμάτια του δίσκου να ξεχωρίζουν με αποκορύφωμα τα “Πυρκαγιά”, “Τώρα που πέρασε η μπόρα”, “Κι εγώ σ’αγαπώ” και “‘Άσσος”.

2016 | Το τέλος και η υστεροφημία του

Mad VMA - Βράβευση Παντελίδης

 

Ο Παντελής Παντελίδης έφυγε από την ζωή στις 18 Φεβρουαρίου 2016 έπειτα από ένα τροχαίο δυστύχημα.

Μετά τον θάνατο του, ο θρύλος γύρω από το όνομα του έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερος, με τις πωλήσεις των δίσκων του να αυξάνονται συνεχώς, τις προβολές των τραγουδιών του στο YouTube να υπερδιπλασιάζονται και τα ραδιοφωνικά airplay να τον έχουν καταστήσει στην κορυφή εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατο του μερικά ακυκλοφόρητα τραγούδι του όπως τα “Θυμάμαι”, “Άλλη μια ευκαιρία” και “Καράβια στο βυθό”. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το τραγούδι “Θα Ζω” το οποίο είναι σε στίχους και μουσική του ίδιου και το ερμηνεύει η Αμαρυλλίς.

 

Ο μύθος του Παντελή Παντελίδη δυναμώνει μέρα με την μέρα και θα συνεχίσει.

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί τον χαρακτήρισαν σαν πυροτέχνημα. Ήρθε μας φώτισε, μας μάγεψε και χάθηκε ξαφνικά.

Καλό ταξίδι Παντελή!

“Μα για φαντάσου, διπλό κρεβάτι που ‘χει μόνο τη μεριά σου…”

 

 

 

 

Σχόλια