Το GetGreekMusic κάνει ένα flashback και θυμάται παλιές επιτυχίες που διασκευάστηκαν και ξαναγνώρισαν μεγάλη απήχηση.

Stereo Soul - Ορκίσου

Τραγούδια που πριν από πολλές δεκαετίας γνώρισαν την απόλυτη επιτυχία. Τραγούδια που για λίγο μπήκαν στο χρονοντούλαπο της λήθης, αναγεννήθηκαν και πάλι προς την δόξα τράβηξαν.

Πάμε να θυμηθούμε μερικά από αυτά:

Παλιές επιτυχίες που διασκευάστηκαν

Στη ντισκοτέκ – Ελπίδα feat. Ημισκούμπρια

Ήταν δεκαετία του 1970 όταν η Ελπίδα κυκλοφόρησε την περίφημη “Ντισκοτέκ“της όπου γνώρισε τεράστια επιτυχία. Αρκετά χρόνια μετά τα Ημισκούμπρια διασκεύασαν το κομμάτι και το συμπεριέλαβαν στον δίσκο τους με τίτλο “Ο δίσκος που διαφημίζετε” το 1997. Το 2013 τα Ημισκούμπρια αναγέννησαν και πάλι το κομμάτι στα MAD VMA αυτή τη φορά μαζί με την Χριστίνα Σάλτη.

Πόσο λυπάμαι – Μαρίζα Ρίζου

Το 1939 η τραγουδίστρια της νίκης, η Σοφία Βέμπο ηχογραφεί το τραγούδι “Πόσο λυπάμαι“. Δεν το περίμενε ποτέ ότι θα γινόταν τόσο μεγάλη και διαχρονική επιτυχία που την γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα, σχεδόν 80 χρόνια μετά. Το 2013 η Μαρίζα Ρίζου διασκεύασε το κομμάτι και το συμπεριέλαβε στον δίσκο της με τίτλο “Γλυκό πρωί“.

Τα ήσυχα βράδια – Δέσποινα Βανδή

Η Αρλέτα ερμηνεύει αυτό το υπέροχο κομμάτι το 1985 και το συμπεριλαμβάνει στον δίσκο της με τίτλο “Τσάι γιασεμιού“. Το 1999 η Δέσποινα Βανδή το ερμηνεύει στην σειρά του MEGAΔυο ξένοι“, το κομμάτι ξαναγίνεται τεράστια επιτυχία και το 2003 το περιλαμβάνει στον Live δίσκο της. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Μη μου μιλάς για καλοκαίρια – Σοφία Αρβανίτη feat. Freaky Fortune, Marios Brasil, DJ Kas

Ένα από τα απόλυτα καλοκαιρινά κομμάτια που πρωτοτραγούδησε η Σοφία Αρβανίτη και το συμπεριέλαβε στον ομώνυμο δίσκο της το 1991. Το 2014 σε συνεργασία με τους Freak Fortune, τον Mario Brazil και τον DJ Kas το διασκεύασε στα MAD VMA.

Τόσα καλοκαίρια – Onirama feat. Νάντια Κοντογεώργη

Ο Δάκης το 1967 μας σύστησε την επιτυχία “Τόσα καλοκαίρια“. 50 χρόνια μετά (2017) οι Onirama και η Νάντια Κοντογεώργη μας θύμισαν κάτι από την δεκαετία του 60 στα MAD walk. Μια υπέροχη διασκευή!

Ορκίσου – Stereo Soul

Την επιτυχία της Αλέξια από τον δίσκο της “Έλα μια νύχτα” του 1990, διασκεύασαν οι Stereo Soul σε μια πιο ντίσκο διάθεση και μας άρεσε πολύ.

Σχόλια