Ο Χρήστος Νικολόπουλος μιλά για τα talent show, σε πρόσφατη συνέντευξη.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος μιλά για τα talent show

Ο Χρήστος Νικολόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό “Λοιπόν” και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα μουσικά talent show.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος μιλά για τα talent show:

Συγεκριμένα, δήλωσε στην Ρενέ Σαραντινού: “Ένα παιδί με ρώτησε να του πω τη γνώμη μου για να πάει σ’ ένα από αυτά και του απάντησα «να πας». Για τα νέα παιδιά είναι μια ευκαιρία να μπορέσουν να ακουστούν κάπου, αλλά από την άλλη μεριά, αντιλαμβάνομαι ότι αυτά τα ριάλιτι είναι στημένα, καθαρά για εμπορικούς σκοπούς, για να βγάλουν τα κανάλια κάποια χρήματα με τα τηλέφωνα. Δεν ξέρω πως είναι το δίκτυο. Στεναχωριέμαι πραγματικά με τα παιδιά αυτά, γιατί βλέπω ότι στις εκπομπές αυτές, έτσι που τις κάνουν, είναι πολύ καλά σκηνοθετημένα, τους αναδεικνύουν, από το τίποτα, φαίνονται ξαφνικά, με συνεντεύξεις, τα αδέλφια τους, οι μάνες τους, οι φίλοι τους… Τους παρουσιάζουν “βασιλιάδες” και μόλις τελειώσει αυτό, έρχεται η μελαγχολία που θα νιώθουν τα παιδιά αυτά, απ’ ότι φαντάζομαι. Μπορεί κάποια να τρέχουν και σε γιατρούς μετά. Προσπαθώ να δικαιολογήσω τα παιδιά που πάνε εκεί, που ψάχνουν να βρουν μια “πόρτα”, κάποιοι που έχουν λίγο καλή φωνή, γιατί ακούμε και πολλούς κακόφωνους. Μου φαίνονται παράξενα κάποια πράγματα”.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, είναι Έλληνας συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Το έργο του εστιάζεται στο λαϊκό τραγούδι έχοντας εμφανή στοιχεία και από την παραδοσιακή μουσική. Συνέθεσε πολλά μουσικά έργα. Οι γνωστοί δίσκοι του είναι πάρα πολλοί και οι επιτυχίες του μεγάλες. Είναι ένας από τους καλλιτέχνες που πλαισίωσαν το ελληνικό πεντάγραμμο και συνεχίζει να το κάνει. Έχει τεράστια εμπειρία και φαίνεται τόσο από την επαγγελματική του πορεία, όσο και από τις μεγάλες του συνεργασίες κατά την διάρκεια της καριέρας του.

Συνόδεψε πολλούς Έλληνες τραγουδιστές στα μουσικά στούντιο, στις ηχογραφήσεις και έχει παίξει με το μπουζούκι του πολλά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών. Το συνολικό συνθετικό έργο του Χρήστου Νικολόπουλου είναι ιδιαίτερα μεγάλο καθώς επίσης και οι συμμετοχές που έχει κάνει με διάφορους καλλιτέχνες. Πολλές από αυτές δυστυχώς δεν υπάρχουν πια παρά σε συλλεκτικές φόρμες, καθώς κυκλοφόρησαν σε δισκάκια βινυλίου και σε δισκογραφικές εταιρείες που δεν υπάρχουν σήμερα. Οι περισσότερες συμμετοχές που βρέθηκαν καταχωρημένες ως σήμερα, υπάρχουν κυρίως στην κατηγορία της δισκογραφίας. Αναφέρεται εδώ ενδεικτικά και μόνο ότι με τον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο έχουν συνεργασθεί, με διάφορους τρόπους, σε δισκογραφίες, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις μαζί με πολλούς άλλους καλλιτέχνες.

Σχόλια