Ο Νίκος Βέρτης που αγαπάμε! Το σημερινό αφιέρωμα μας το ζητήσατε και το κάναμε πράξη! GetGreekMusic Αφιέρωμα στον Νίκο Βέρτη, λοιπόν!

Ο Νίκος Βέρτης που αγαπάμε

Ο Νίκος Βέρτης που αγαπάμε:

Ο Νίκος Βέρτης κατάγεται από την Καβάλα. Γεννήθηκε στην Ολλανδία και από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική. Παίζει μπουζούκι από 7 χρονών και η πρώτη του επαφή με το τραγούδι έγινε σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Τον Φεβρουάριο του 2003 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Πολύ απότομα βραδιάζει“. Τραγούδια όπως το “Αστέρι μου“, το “Πολύ απότομα βραδιάζει“, το “Αν φύγεις” αλλά και το “Σαν τρελός σε αγαπάω” έγιναν τεράστιες μουσικές επιτυχίες και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Νίκος έδωσε αμέσως το στίγμα του στη δισκογραφία και τη νυχτερινή διασκέδαση!

Τον χειμώνα 2003 – 2004 έρχεται στην Αθήνα όπου συνεργάζεται με την Πέγκυ Ζήνα στο “Απόλλων” με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η συνεργασία τους μάλιστα σφραγίστηκε με δύο ντουέτα, το “Είμαστε χώρια” και το “Χανόμαστε“, δυο ακόμη μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες.

Στην απονομή των βραβείων ΑΡΊΩΝ, ο Νίκος Βέρτης παίρνει το Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη για το 2003! Τον Μάιο του 2004 ο Νίκος ξεκινά μια σειρά πολύ πετυχημένων εμφανίσεων στο “ΡΟΔΟΝ” της Θεσσαλονίκης οι οποίες παρατείνονται μέχρι και τον Αύγουστο!

Τον Σεπτέμβριο του 2004 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός δίσκος, “Πάμε ψυχή μου” με τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους και αμέσως γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό! τραγούδια όπως το ομότιτλο, το “Πως τολμάς“, το “Θυμάμαι“, το “Σε μένα” κ.α. έχουν γίνει επιτυχίες!

Την ίδια περίοδο, ο Νίκος ξεκινά τις εμφανίσεις του στο Posidonio, οι οποίες στέφθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο κόσμος του έδειξε την αγάπη του γεμίζοντας ασφυκτικά το μαγαζί κάθε βράδυ έως τον Οκτώβριο 2008 όπου σταμάτησε τη συνεργασία του ! Το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Απριλίου 2008 εμφανίστηκε στο μαγαζί ΟΡΑΜΑ της συμπρωτεύουσας σημειώνοντας ακόμη μια φορά μεγάλη επιτυχία. Στην απονομή των βραβείων ΑΡΙΩΝ, ο Νίκος Βέρτης είναι υποψήφιος στην κατηγορία του Καλύτερου Λαϊκού Τραγουδιστή.

Το καλοκαίρι του 2005 κυκλοφορεί το πλατινένιο single “Πες το μου ξανά” και γίνεται το τραγούδι της χρονιάς! Το Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφορεί το πλατινένιο album “Πως περνώ τα βράδια μόνος“, σε μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους του Ηλία Φιλίππου, με μεγάλες επιτυχίες όπως το “Πες το μου ξανά“, “Ποια εσύ,Πως να το εξηγήσω“, “Δεν σε νοιάζει“, “Κάποτε θα δείς“, κ.ά.

Το 2006 ο Νίκος Βέρτης καθιερώνεται ως ένα από τα πρώτα ονόματα κάνοντας ένα απίστευτο ρεκόρ! Δέκα μήνες σεζόν στο μαγαζί που εμφανίζεται με τρομερή επιτυχία! Τον Μάρτη του 2007 απομονώθηκε με τους συνεργάτες του σε ένα σαλέ στη Βασιλίτσα Γρεβενών και ηχογραφεί εκεί (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα) τη νέα του δισκογραφική δουλειά. Τον Μάιο κυκλοφορεί το album “Μόνο για σένα“. Το ομότιτλο τραγούδι και το “Μάτια μου γλυκά” γίνονται τα hits του καλοκαιριού. Δυο μήνες μετά την κυκλοφορία γίνεται πλατινένιο το album και αρχές 2008 γίνεται διπλά πλατινένιο.

Ο Νίκος Βέρτης αναμφισβήτητα γίνεται ο τραγουδιστής της χρονιάς! Τον Οκτώβριο του 2007, κυκλοφορεί το τρίτο κατά σειρά video clip από το album, το “Δεν μ’ αγαπάς“. Τον Ιούνιο του 2008 παραλαμβάνει το βραβείο για το καλύτερο video clip στην κατηγορία σύγχρονο λαϊκό, από το μουσικό κανάλι MAD.

Εκεί έγινε και η παρουσίαση του νέου του τραγουδιού, “Όνειρο αληθινό“. Μετά την επιτυχία του στο Posidonio τον Οκτώβριο του 2008 ξεκινάει για την παγκόσμια περιοδεία του σε Αυστραλία, Αμερική, Καναδά και Ευρώπη. Τελευταίος σταθμός των συναυλιών, ήταν το Λονδίνο.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Αντώνης Βαρδής, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, η Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Δημήτρης Δέκος, ο Νίκος Γρίτσης, ο Παναγιώτης Παυλής, ο Αδάμος και ο ίδιος ο Νίκος Βέρτης, υπέγραψαν τα 12 τραγούδια που εμπεριέχονται σε αυτόν. Τραγούδια όπως το “Να μ’ αγαπάς“, το “Δεν τελειώσαμε” έγιναν μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες.

Το 2011 μετά από δισκογραφική απουσία δύο ετών ο Νίκος Βέρτης επιστρέφει με ολοκαίνουρια δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Είμαι μαζί σου». Ο δίσκος περιέχει μία σειρά από μεγάλες επιτυχίες που αγαπήθηκαν όσο λίγα τραγούδια .Το “Αν είσαι ένα αστέρι” ξεπερνάει το φράγμα των 20.000.000 προβολών στο youtube και γνωρίζει τεράστια επιτυχία, ενώ στα Mad Video Music Awords παίρνει το βραβείο του καλύτερου videoclip. Εμφανίζεται στην Αθήνα στο “Fantasia live” κάνοντας και εκεί μεγάλη επιτυχία.

Φέτος τον βρίσκουμε στο Yton – The Music Project όπου και εκεί σημειώνει τεράστια επιτυχία! Με τον νέο του δίσκο “Νίκος Βέρτης” συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις!

Σχόλια