Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου - Γιάννης Χαρούλης
Ο Γιάννης Χαρούλης σε σύνθεση του Λουκά Θάνου ερμηνεύει Κωστή Παλαμά και μας παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του “Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου”.

Δώδεκα τραγούδια από δώδεκα αποσπάσματα του “Δωδεκάλογου του Γύφτου”. Ένα μνημειώδες, λυρικό έργο, αποτέλεσμα της ανησυχίας του δημιουργού στην πατρίδα του, τις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές, εθνικές και πολιτιστικές της εκφάνσεις, στην πιο κρίσιμη περίοδο της πρόσφατης νεότερης ιστορίας. Γράφτηκε στην περίοδο 1899 – 1906 και εκδόθηκε σε βιβλίο το 1907.

Στο ποίημα περιγράφεται η πνευματική διαδρομή του Γύφτου, συμβόλου της ελεύθερης ψυχής, κατά την οποία γκρεμίζει το σύμπαν και το ξαναστεριώνει. Απαρνιέται τα πάντα και τα δέχεται ξανά μέσα από την τέχνη. Αιρετικός και συμπονετικός, ένα ήρωας Νιτσεϊκών διαστάσεων και προδιαγραφών, ο Γύφτος μέσα από τους δώδεκα λόγους του αποτελεί την ύψιστη έκφραση της αδούλωτης σκέψης, της δημιουργικότητας και των νέων ξεκινημάτων. Παρά την έντονη εικόνα ξεπεσμού και παραίτησης, το μήνυμα του ποιητή και το όραμα του Γύφτου είναι αισιόδοξο και διαχρονικό.

Πρώτο δείγμα αυτής της δουλειάς αποτέλεσε το single “Ω νυχτέρια ω πανηγύρια”, ενώ πλέον όλη η νέα δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Χαρούλη είναι διαθέσιμη σε όλα τα δισκοπωλεία.

Κυκλοφορεί από τη Minos Emi.

Απόκτησέ το.

Άκουσέ το:

1. Από Μια Πατρίδα Εγώ Είμαι

2. Αγάπη

3. Το Σπίτι Που Γεννήθηκα

4. Δόξα Στις Πατρίδες

5. Κοσμοπλάστρα Μουσική

6. Ταξιδευτής

7. Το Παραμύθι Του Αδάκρυτου

8. Ο Διγενής Κι Ο Χάροντας

9. Χτύπα Δοξάρι

10. Ω Νυχτέρια Ω Πανηγύρια

11. Το Τίποτε

12. Ο Απαρνητής

 

Σχόλια