Ντρίγκι ντρίκι χοπ-Γιώργος Αλτής

Ο νέος δίσκος «Ντρίγκι ντρίκι χοπ» του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και συνθέτη Γιώργου Αλτή, μοιάζει με ένα κύμα ορμητικό.

Ένα κύμα αισιοδοξίας και ελπίδας και σίγουρα όχι μια συνηθισμένη δισκογραφική απόπειρα που απλώς ενώνει μερικά τραγούδια.

Η βάση του είναι βέβαια οι παλιές αγαπημένες φόρμες και δρόμοι του λαϊκού μας τραγουδιού (κυρίως χιτζάζ), εδώ όμως όπως θα δείτε και θα ακούσετε ο Αλτής μας συστήνει ένα νέο είδος.

Σαν να βρίσκονται ρεμπέτες στην Αμερική και να τζαμάρουν απενοχοποιημένα πάνω σε πρωτότυπους στίχους του σήμερα.

Σαν να πιάνουν τα όργανα νέοι άνθρωποι, με βαθιά γνώση του λαϊκού είδους και να το πάνε λίγο πιο πέρα.

Στην ερμηνεία συμμετέχουν ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, η Yanna Komninou, ο Θοδωρής Μέρμηγκας, η Λάουρα Παππά και ο Γιώργος Πλόσκας.  

Τους στίχους υπογράφουν ο Γιώργος Μιλ. Σαλεμής, ο Δημήτρης Μανιάτης, ο Κώστας Ριτσώνης, ο Μιχάλης Δήμας, ο Γιώργος Γκίνης και ο ίδιος ο συνθέτης.

Κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο.

Γιώργος Αλτής

Παράλληλα ο Γιώργος Αλτής εμφανίζεται κάθε Κυριακή μεσημέρι στις “Χίλιες και δύο νύχτες” (Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, 2103317293) σε ένα μοναδικό, απρόβλεπτο και απενοχοποιημένο πρόγραμμα.

Από το «Όσοι έχουνε πολλά λεφτά» στο  «Padam padam» και από το «Άνοιξε γιατί δεν αντέχω» στο «Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;» συν παλιά και καινούργια τραγούδια του Γιώργου Αλτή.

Αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα, όλα σε “Ντρίγκι ντρίγκι” άποψη.

Σχόλια