Νοτιάς - Ρεμπούτσικα
Η
Ευανθία Ρεμπούτσικα, μετά την τεράστια επιτυχία της “Πολίτικης Κουζίνας”, συνεργάζεται και πάλι με τον Τάσο Μπουλμέτη, συνθέτοντας την πρωτότυπη μουσική για τη νέα του ταινία “Νοτιάς”, που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Ιανουαρίου.
 Η γνωστή και αγαπημένη συνθέτρια  σκηνοθετεί ιδανικά τους ήχους της πλοκής και φλερτάρει με διάφορα είδη, από λαϊκό μέχρι tango, ντύνοντας μουσικά τις διαφορετικές δεκαετίες και τα γεγονότα που παρουσιάζει η ταινία.

Μια πρώτη γεύση των ιδιαίτερων αυτών μουσικών αποκαλύπτεται στα τρία singles που κυκλοφορούν λίγες ημέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου. Πρόκειται για δύο ορχηστρικά κομμάτια, το La Boca, ένα δυναμικό αργεντίνικο tango που ανοίγει την ταινία, και το Eρωτικό”, μια υπέροχη boheme νοσταλγική μελωδία. To τρίπτυχο συμπληρώνει ο “Νοτιάς”, ένα χασάπικο που ερμηνεύει ο Γιώργος Μαργαρίτης – τους στίχους υπογράφει ο Τάσος Μπουλμέτης.

 Η ίδια δηλώνει χαρακτηριστικά: “Ο Νοτιάς ήταν μια απαιτητική ταινία γιατί είχα να διαχειριστώ μουσικά τρεις δεκαετίες και έπρεπε να κάνω κι εγώ αυτό το ταξίδι. Ο Τάσος (Μπουλμέτης) είχε εξ αρχής στο μυαλό του ότι ήθελε ένα αργεντίνικο tango που δένει τον γιο με τη μητέρα, καθώς και ένα λαϊκό κομμάτι με μπουζούκι. Υπάρχει βέβαια και το ερωτικό θέμα που συνοδεύει τις ερωτικές σκηνές της ταινίας και ένα πιο επικό.
Όσο έγραφα τη μουσική για τον Νοτιά, ήμουν πολύ μέσα σε αυτόν τον κόσμο.”

Κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

Ακούστε το.

Σχόλια