Ο Νίκος Μακρόπουλος αποκλειστικά στο GetGreekMusic και τον Mike Economakos μίλησε για το νέο του βήμα με τη Heaven Music και τα επόμενα καλλιτεχνικά του σχέδια.

Ο Νίκος Μακρόπουλος αποκλειστικά στο GetGreekMusic

Η Sonar Music συγχωνεύτηκε με τη δισκογραφική εταιρία της Heaven και εχθές έγιναν οι πρώτες μετακινήσεις. Ο Νίκος Μακρόπουλος μαζί με τον Βασίλη Δήμα υπέγραψαν τα νέα τους συμβόλαια μαζί με όλη την ομάδα της Sonar Music, αλλά και της Heaven.

Το GetGreekMusic βρέθηκε στα γραφεία της Heaven στο Μαρούσι και μίλησε με το Νίκο Μακρόπουλο για τη νέα του πορεία και τα επόμενα μουσικά του σχέδια.

Ο Νίκος Μακρόπουλος αποκλειστικά στο GetGreekMusic

Πες μας δυο λόγια για τον τελευταίο σου δίσκο

Το ”Που και Που” είναι ένα διπλό άλμπουμ που πήγε πάρα πολύ καλά. Ξεχώρισαν πάρα πολλά τραγούδια και το αγκάλιασε ο κόσμος. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για όλο αυτό.

Τι ετοιμάζεις τώρα με τη Heaven Music;

Ξεκινώ ένα νέο κύκλο, σήμερα, με την υπογραφή μου στη Heaven. Υπολογίζουμε μαζί με το Ζω Αλλιώτικα που έχει κυκλοφορήσει και με άλλα 10 περίπου τραγούδια, να φτιάξουμε ένα δίσκο, περίπου Οκτώβρη-Νοέμβρη. Έχουμε βάλει ένα πλάνο, όπου πιστεύω θα υλοποιηθεί.

Μίλησε μας για τη συνεργασία σου με τον Βασίλη Δήμα

Ο Βασίλης είναι πλέον μόνιμος συνεργάτης μου τα τελευταία χρόνια στη δισκογραφία. Τον εκτιμώ πάρα πολύ σαν δημιουργό, είναι εξαιρετικά χαρισματικός. Κάτι που αποδεικνύεται και με τις υπόλοιπες συνεργασίες του στο χώρο και με τα τραγούδια που έχει γράψει.

Εμπιστεύεσαι εύκολα νέους ανθρώπους στον χώρο;

Εννοείται. Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που κρατάν το σήμερα στη μουσική. Δεν γίνεται να μην συνεργάζεσαι με νέους ανθρώπους γιατί δεν θα έχεις γέφυρα με το σήμερα.

Πέρα από το ταλέντο, μετρά κάτι άλλο για εσένα για να συνεργαστείς με κάποιον;

Εμπιστεύομαι το ένστικτό μου και βλέπω τι μ’αρέσει και τι δε μ’αρέσει και αναλόγως προχωράω. Σίγουρα το πρώτο πράγμα που κοιτώ και το τελευταίο είναι η ίδια μουσική. Τις δυνατότητες του άλλου. Τώρα αν συνάδει όλο αυτό με ότι συνάδει και δημιουργεί, που συνήθως έτσι γίνεται, τότε έχεις καλώς.

Ο Νίκος Μακρόπουλος αποκλειστικά στο GetGreekMusic

Θέλω να σε ρωτήσω, από τα πολλά τραγούδια που έχεις πει, αν υπάρχει κάποιο που έχεις ξεχωρίσεις. Που νιώθεις πως είσαι εσύ

Πάντα το τελευταίο τραγούδι είμαι εγώ και κάθε φορά που αφήνω πίσω μου ένα τραγούδι βρίσκω το καινούργιο ”εγώ μου”. Το ”Ζω Αλλιώτικα” λοιπόν είναι αυτό το τραγούδι που είμαι εγώ τώρα.

Βάζεις την προσωπικότητα σου σε κάθε νέο τραγούδι ή δίσκο;

Ναι. Οι τραγουδιστές όσο ηθοποιοί και να είμαστε, όσο υποκριτικούς ρόλους και αν παίζουμε στα τραγούδια, νομίζω κάπου υπάρχει ένα 5%, όπου είναι ο χαρακτήρας και ο εαυτός μας μέσα σε κάθε κομμάτι.

Πολλοί έμπειροι καλλιτέχνες εμπιστεύονται ότι τους δίνουν, εσύ επεμβαίνεις καθόλου;

Ξέρεις αν δεν μπεις στο ρόλο του τραγουδιού και δε μπορείς να το εκφράσεις, δεν μπορεί να είναι αλήθεια ο λόγος που εκφράζεις. Είναι σα να λες ένα ποίημα. Πολλές φορές το ποίημα σου δεν είναι αρεστό. Οπότε ναι, διαλέγω τι θα πω.

Υπάρχουν καλλιτέχνες που θα ήθελες να συνεργαστείς και δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα;

Απωθημένο δεν έχω. Εγώ δεν λέω να δουλέψω ή να συνεργαστώ, εγώ λέω πάντα, θέλω να τραγουδήσω παρέα του. Αν μπορούμε να το θεωρήσουμε απωθημένο, θα ήθελα να τραγουδήσω με τη Χαρούλα Αλεξίου. Την οποία τη λατρεύω από μικρός και ακόμα δεν έχει γίνει δυστυχώς.

Θα κάνεις συναυλίες το καλοκαίρι;

Ναι. Έχω ήδη ξεκινήσει μια περιοδεία. Εγώ τα λέω, εκδρομές. Κάνω εκδρομούλες και βλέπω τους φίλους μου στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι πλέον τόσα κοντά οι αποστάσεις, όλοι έχουν περάσει από τις μεγάλες πόλεις, είτε για σπουδές, είτε για δουλειά, υπάρχει και το ίντερνετ. Θεωρώ πως μόνο στα χαρτιά υπάρχει αυτό που λένε, επαρχία και περιφέρεια. Έχω πολλούς φίλους εκτός Αθηνών και πηγαίνω για να τραγουδώ και να περνάμε ωραία.

Ο Νίκος Μακρόπουλος αποκλειστικά στο GetGreekMusic

Στο εξωτερικό και τους Έλληνες ομογενείς, θα πας;

Ναι φυσικά. Τον Γενάρη του 2018 θα βρίσκομαι στην Αμερική.

Θα επιστρέψεις σε κάποιο νυχτερινό κέντρο σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;

Ναι μετά τις 25 Αυγούστου. Θα υπάρχει μια βάση, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμο. Είναι ένας στόχος, ένα πλάνο που έχω στα σκαριά. Σύντομα θα ξέρετε.

Σύντομα θα περάσει τις ”πύλες”της Heaven και ο Σταμάτης Γονίδης. Χθες η Heaven και Sonar γιόρτασαν τη νέα τους συνεργασία μετά τις υπογραφές και ευχήθηκαν να έχουν μόνο επιτυχίες.
Εμπνευστής τoυ label της SONAR Μusic, με την πιο ραγδαία εξέλιξη, είναι ο γνωστός παραγωγός Αντρέας Γιατράκος ( με 20ετή πείρα και συνεργασίες με Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Νίκο Βέρτη, Νίκο Μακρόπουλο, Σταμάτη Γονίδη, Γιώργο Μαζωνάκη και πολλούς άλλους).
Το team της SONAR πλαισιώνουν ο event manager Λορέτζο Μακρόπουλος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Βασίλης Λιάτσος και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Σπυριδούλα Κάμπου. Αυτή η σύμπραξη μουσικών δυνάμεων αναμένεται να ταρακουνήσει τα μουσικά δρώμενα.

Ο Νίκος Μακρόπουλος αποκλειστικά στο GetGreekMusic

Σχόλια