nikiforos ggm

Λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα στο VOX στις 14 Νοεμβρίου, ο Νικηφόρος μίλησε στο GetGreekMusic και στο Γιάννη Αμανατίδη.

Απομαγνητοφώνηση: Έλενα Ζάχρα Μπουί

Η συνεργασία με Νατάσα, Στέλλα, Παναγιώτη, Κωνσταντίνο, Παντελή πώς είναι;

Είναι μεγάλη χαρά φέτος. Μου δίνεται πάρα πολύς χρόνος και χώρος. Είναι σπάνιο αυτό. Πολύ καλές συνθήκες συνεργασία; Είμαι πολύ χαρούμενος. Κι αυτή η συνεργασία εμένα προσωπικά μου δίνει γαλόνια – έτσι μπορώ να το πω. Είναι ωραίο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που εκτιμάς, με ανθρώπους που έχουν κάνει πράγματα όμορφα κι έχουν απασχολήσει μόνο με τη δουλειά τους.

Το είχες και σαν στόχο να κάνεις και μία συνεργασία με τη Νατάσα;

Υπήρχε πάντα στο μυαλό μου… Ξέρεις, είναι πράγματα που τα φαντάζεσαι και δεν ξέρεις αν θα γίνουν ποτέ, αλλά όταν συμβαίνουν προσπαθείς να το ζήσεις.

Πρόσφατα όταν είχαμε μιλήσει και είχαμε κάνει μία συνέντευξη, σχολιάζαμε το γεγονός ότι κάποιες φορές δεν “κάθεται” να κάνεις κάτι στην Αθήνα. Πέρυσι δηλαδή δεν ήσουν και φέτος είσαι. 

Όταν δε γίνεται μία πρόταση η οποία σε ικανοποιεί, καλύτερα να μην κάνεις τίποτα, και να κάνεις ας πούμε περιοδεία σε άλλες πόλεις, παρά το να κάνεις κάτι και να μην είσαι ευχαριστημένος, να μην βγάλεις αυτό που θέλεις στον κόσμο, να μην μπορείς να παρουσιάσεις αυτό που θέλεις.

Ωστόσο, προτιμάς την Αθήνα, για να να είσαι “στο σπίτι σου”.

Σαφώς. Όλοι προτιμάμε να είμαστε σπίτι μας, να μην παίρνουμε συνέχεια ένα αεροπλάνο, να είμαστε συνέχεια με μία βαλίτσα στο χέρι. Αλλά όταν συμβαίνει αυτό, εννοώ το να είμαστε εκτός, είναι τόσο μεγάλη η αγάπη του κόσμου. Δηλαδή εκτός Αθηνών το εισπράττεις πολύ πιο δυνατά. Οπότε κάπου το ζυγίζεις και υπάρχει ανταπόκριση. Δηλαδή λες «εντάξει, δεν πειράζει, παρά την κούρασή μου, το ευχαριστιέμαι.» Η Αθήνα, όμως, σου δίνει την ευκολία του να είσαι σπίτι σου, να είσαι σε καλύτερες συνθήκες εργασίας  και πολλές φορές να μπορείς να δώσεις στον κόσμο καλύτερα πράγματα.

Στις πρόβες με Νατάσα Θεοδωρίδου και Στέλλα Καλλή

Στις πρόβες με Νατάσα Θεοδωρίδου και Στέλλα Καλλή

Αυτές τις μέρες έχουμε και νέο single και νέο videoclip. «Απόψε τέλειωσες». 

Το έγραψα με τον φίλο μου τον Άρη Κλεισούρα. Είναι βιωματικό τραγούδι.

Εννοώντας;

Εννοώ με πράγματα που έχουμε ζήσει. Και πιστεύω γενικά πως όταν συμβαίνει αυτό, ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και το εισπράττει. Οπότε είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει επιτυχία αυτό το τραγούδι. Είναι απ’τις λίγες φορές που είμαι τόσο σίγουρος.

Ετοιμάζεις παράλληλα και δίσκο; Κι άλλα τραγούδια;

Ναι ετοιμάζω το δίσκο, ο οποίος είναι έτοιμος εδώ και κανά χρόνο κι όλο αλλάζουμε κι όλο αλλάζουμε… αλλά πιστεύω γίνεται για καλό. Για να βγει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Όσο περνάει ο καιρός τόσο παλιώνει ο ήχος… λένε.

Ναι, αλλά κάνουμε ανατροπές εμείς και πειράζουμε ενορχηστρώσεις. Μερικά τραγούδια τα αλλάζουμε τελείως. Για καλό θα γίνει πιστεύω.

Αυτό το τραγούδι ήταν από πρόσφατη ηχογράφηση; Το «Απόψε τέλειωσες».

Ναι ήταν από πρόσφατη. Ήταν new entry. Δηλαδή ξαφνικά βγήκε αυτό γιατί έχει να κάνει με το τι ζεις. Οπότε λες τώρα κάνω παύση τα άλλα πλάνα. Το οποίο είναι δύσκολο, γιατί όταν βάζεις άλλα πλάνα και λες θα βγάλω αυτό κι αυτό, όταν έρχεται κάτι και στο ανατρέπει, είναι λίγο περίεργο, αλλά πιστεύω για καλό έγινε.

Κάτι αντίστοιχο ρώτησα και στον Παναγιώτη Ραφαηλίδη. Εσύ αρχικά, έχεις βγει κι από την τηλεόραση και συγκεκριμένα από το X-Factor, οπότε ξέρεις πάνω κάτω πως έχουν τα πράγματα στον τομέα αυτό. Σε σόου, σε φάση όμως με μιμήσεις ή με χορό θα πήγαινες;

Μου έχουν κάνει πρόταση η αλήθεια είναι, αλλά δεν θα το έκανα γιατί δεν αφορά τη δουλειά μου και δεν θα ήθελα να πάω σε ένα σόου, να με ταυτοποιήσουν με μία φιγούρα, με μια προσωπικότητα η οποία χορεύει – όσο καλά ή κακά το κάνεις- και μετά να γυρνάς στα κανάλια και να σου λένε γι’αυτό ή να πρέπει να χορέψεις… Δεν μπορώ να το κάνω.

Αν αυτό έχει να κάνει με τη μουσική; Γιατί υπήρξαν αντίστοιχα shows τα οποία είχαν να κάνουν με τη μουσική. Στο ρόλο σου ως τραγουδιστής, όχι ως περσόννα.

Έχουν πολλές παρενέργειες όλα αυτά. Δεν είναι, και πάλι, επίκεντρο η δουλειά σου. Οπότε προτιμώ ο κόσμος να με αγαπάει από τα τραγούδια μου κι όχι από εμφανίσεις στην τηλεόραση. Κι όταν θα κάνω εμφανίσεις στην τηλεόραση, θέλω να κάνω για να πω τη δουλειά μου.

vox afisa

VOX
Ιερά Οδός 16
Τηλ. Κρατήσεων: 2103411000

Ημέρες Λειτουργίας: Σάββατο βράδυ – Κυριακή μεσημέρι

Σχόλια