Το GetGreekMusic σου εύχεται ένα μεγάλο χρόνια πολλά Μελίνα Ασλανίδου. Πάμε να θυμηθούμε σημαντικές στιγμές και επιτυχίες της ερμηνεύτριας.

Μελίνα Ασλανίδου

Γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, αλλά πέρασε την παιδική της ηλικία στην Παραλίμνη Γιαννιτσών της Πέλλας. Έκτοτε ζει στην Ελλάδα. Από μικρή συμμετείχε σε χορωδίες και θεατρικές παραστάσεις ενώ ήρθε και σε επαφή με την βυζαντινή μουσική και την παραδοσιακή μουσική του Πόντου και της Θράκης.

Το 2000 η Μελίνα, ο Φώτης και ο Γιάννης δημιουργούν το συγκρότημα “Εμπρός Εμείς” και συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στον ίδιο χώρο.

Το 2001 αποτελεί χρονιά σταθμός. Δημιουργούνται οι “Απέναντι” και κυκλοφορούν το cd single “Το παρελθόν θυμήθηκα” με το τραγούδι “Τι σου ‘κανα και πίνεις” του Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, να γνωρίζει μοναδική επιτυχία. Αυτή είναι η πρώτη επαφή της Μελίνας με τη δισκογραφία. Παράλληλα πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και την Κύπρο. Το 2002 ακολουθεί το ολοκληρωμένο τους άλμπουμ με τίτλο “Μικρή αγάπη” που γνωρίζει επιτυχία.

Το 2002 η Μελίνα αποχωρεί από το γκρουπ και κατηφορίζει στην Αθήνα. Τον ίδιο χειμώνα ο Γιώργος Νταλάρας της προτείνει συνεργασία και εμφανίζονται μαζί στο “Ζυγό“.

Την ίδια χρονιά συμμετέχει στον δίσκο του Νίκου Αντύπα, της Λίνας Νικολακοπούλου και του Γιάννη Σπάθα με τίτλο “Οπωσδήποτε παράθυρο“.

Το τραγούδι “Ναι θα πω” γίνεται διαχρονική επιτυχία με μεγάλη απήχηση στις καρδιές του κόσμου. Ατέλειωτες και σημαντικές οι συνεργασίες της με σπουδαίους δημιουργούς και τραγουδιστές.

Τον Απρίλιο του 2003 κυκλοφορεί ο πρώτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο “Το Πέρασμα“. Τους στίχους έγραψαν η Σμαρώ Παπαδοπούλου, η Λίνα Δημοπούλου, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Σωτήρης Βώπης και η Φωτεινή Λαμπρίδη, ενώ τη μουσική υπογράφουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Τάκης Μπουρμάς και ο Θοδωρής Παπαδόπουλος. Η ενορχήστρωση ανήκει στον Τάκη Μπουρμά. Την παραγωγή ανέλαβε ο Γιώργος Κυβέλος.

Έτσι άρχισαν όλα για την Μελίνα της καρδιάς μας. Από τότε την φωνάζουμε με το μικρό της και η ίδια το απολαμβάνει!

Χρόνια πολλά Μελίνα Ασλανίδου

Σχόλια