O Μάρκος Σεφερλής ξεσπά λόγω της ματαίωσης της παράστασης Ζητείται Ψεύτης. Όπως όλα δείχνουν συνεχίζεται το θρίλερ μεταξύ του αγαπημένου ηθοποιού και των Θεατρικών Σκηνών, της εταιρείας παραγωγής που είχε αναλάβει την παράσταση που ματαιώθηκε.

O Μάρκος Σεφερλής ξεσπά

O Μάρκος Σεφερλής ξεσπά: Η απάντηση του στις “Θεατρικές Σκηνές”

Ο Μάρκος Σεφερλής ήταν ο κεντρικός καλεσμένος της χθεσινοβραδινής εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη “Μετά Τα Μεσάνυχτα“. Μεταξύ άλλων στην συζήτηση που ακολούθησε ο γνωστός κωμικός ηθοποιός αναφέρθηκε στην κόντρα του με την εταιρεία παραγωγής της παράστασης “Ζητείται Ψεύτης”. Σημειώνεται πως πριν από μερικές εβδομάδες ο ίδιος έστειλε δελτίο τύπου σε όλα τα media ξεκαθαρίζοντας έτσι την θέση του για το δυσάρεστο γεγονός.

O Μάρκος Σεφερλής ξεσπά: Η συνέχεια του θρίλερ μεταξύ τους

Στην χθεσινή εκπομπή λοιπόν ο ίδιος δήλωσε:

Ειπώθηκαν συκοφαντικά σχόλια για το πρόσωπό μου. Σιώπησα όμως και θα κινηθώ νομικά σε όποιους θεωρώ και εγώ και ο δικηγόρος μου ότι με βλάψανε και εμένα και την τιμή και την υπόληψη μου, σαν άνθρωπο σαν επαγγελματία σαν παραγωγό. Όπως θα έχεις ακούσει, τόσα χρόνια απασχολώ πάρα πολύ κόσμο στα θέατρα μου. Δεν υπάρχει ένας που θα βγει και θα πει ότι του χρωστάω 1 ευρώ. Τελειώνοντας την σεζόν φροντίζω τους περισσότερους να τους απορροφήσω σε άλλα θέατρα αλλά και σε άλλα πόστα για μην μείνουν χωρίς δουλειά. Ως τηλεοπτικός παραγωγός έχω πληρώσει μετρητά όλους τους υπαλλήλους με το που έχει τελειώσει το γύρισμα.

Εγώ μπορεί να πάρω τα λεφτά μου τέλος του 2020 αλλά οι άλλοι έχουν πληρωθεί ήδη. Άρα δεν μπορεί να προσβάλει εμένα κανείς για κανέναν λόγο και την φερεγγυότητά μου, ούτε να δηλώνει ευθαρσώς και αυθαίρετα ότι άφησα στον δρόμο 25 ανθρώπους. Ο κόσμος με αγαπάει και ξέρει και με στηρίζει. Από εκεί και πέρα όταν στα κανάλια λένε “ο Μάρκος Σεφερλής άφησε στον δρόμο 25 ανθρώπους” δημιουργούνται στον κόσμο λάθος εντυπώσεις.

Έβγαινα στο δρόμο και ήμουν χαρούμενος και όλος ο κόσμος μου έλεγε τα καλύτερα. Αυτό που έχει γίνει τώρα με έχει βλάψει και με έχει μειώσει σαν άνθρωπο σαν επαγγελματία γιατί είναι κάτι που δεν ευθύνομαι. Όλοι αυτοί οι ηθοποιοί ας βρουν το δίκιο τους με την εταιρία παραγωγής”

O Μάρκος Σεφερλής ξεσπά: Η διαφωνία του με την Κατερίνα Γκαγκάκη

“Θα σου πω. Εγώ μιλάω πάντα με αποδείξεις και στοιχεία. Καταρχήν με το που είδα το βίντεο στην αρχή είδα το πρώτο ψέμα, ότι δηλαδή η κα Γκακάκη βγήκε και είπε ότι ο Σεφερλής φταίει που χάλασε η δουλειά. Μια μέρα μετά ειπώθηκε ότι εμείς δεν ανακοινώσαμε ότι είναι ο Σεφερλής. Μόνος του προδόθηκε με το δελτίο τύπου.

Είναι και μηνύσημα πολλά από αυτά. ήδη το έχω συζητήσει με τον δικηγόρο μου και για τις δηλώσεις της κυρίας Γκαγκάκης, το ότι αν δεν τολμά ο Σεφερλής να παίξει σε μεγάλο θέατρο και το ότι φάγαμε ξύλο για να βάλουμε τον Σεφερλή στο Παλλάς. Ποιοι φάγανε ξύλο και από που; Γιατί δεν λένε εκείνα τα ονόματα που είχαν διαφορετική άποψη για το ποιος θα μπει στο Παλλάς;

O Μάρκος Σεφερλής ξεσπά: Η συμφωνία που ακυρώθηκε

“Εγώ μίλησα με τις Θεατρικές Σκηνές και τους πρότεινα την ιδέα αυτή. Τους άρεσε και την δέχτηκαν με ενθουσιασμό. Η δήλωση τους ήταν πως ο Σεφερλής ως πρωταγωνιστής θα βάλει κόσμο στο Παλλάς. Από εκεί και πέρα ειπώθηκαν πάρα πολλά πράγματα προφορικά τα οποία εγώ περίμενα να αποτυπωθούν και γραπτώς. Ποια είναι αυτά; Όπως είδαμε στο χαρτί που έβγαλα, το μόνο που υπογράψαμε ήταν το ποσοστό μου επί των εισπράξεων. Ήταν στην αρχή 6% και μετά το κάναμε 5% επί του ενός εκατομμυρίου και το προχώρησα, δεν θα κολλήσουμε εκεί. Αν το ξεπεράσουμε θα έπαιρνα 6%. Αυτή είναι η αμοιβή μου από το θέατρο Παλλάς.

Είπαμε προφορικά το αν θα πάμε περιοδεία. Εγώ είπα να πάμε και Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις να με δουν. Επίσης είπα ότι δεν θα πάω τον χειμώνα του 2019 περιοδεία με επιθεώρηση του καλοκαιριού για να πάμε το “Ζητείται Ψεύτης” όπου θέλετε. Ήμουν ξεκάθαρος ότι θα ισχύσουν άλλες οικονομικές απολαβές. Άλλο να είναι στο Παλλάς, εδώ στην έδρα σου και άλλο να είναι αλλού. Αυτό γίνεται όχι μόνο με εμένα. Γίνεται σε όλες τις παραγωγές.

Εγώ επειδή κάνω επιχειρήσεις, στην Αθήνα παίρνουν τον μισθό τους κανονικά ενώ στην επαρχία είναι με μεροκάματο. Άρα ένας όρος που δεν τηρήθηκε ήταν ότι στην επαρχία πρέπει να έχω άλλες οικονομικές απολαβές. Αυτοί ήθελαν να πάω με το 5% και στην Θεσσαλονίκη και παντού”

O Μάρκος Σεφερλής ξεσπά: Το συμβόλαιο που δεν έγινε ποτέ

“Και εμένα μου έκανε εντύπωση που δεν κάναμε ένα συμβόλαιο. Για εμένα είναι πρωτοφανές το γεγονός επειδή εγώ κάνω δικές μου παραγωγές, με το που συμφωνούμε με τον ηθοποιό κάνουμε αμέσως συμβόλαιο, ακόμη και με ηθοποιούς που παίζω χρόνια μαζί τους. Έρχονται στο γραφείο και υπογράφουν την σύμβαση για να είμαστε όλοι καλυμμένοι. Τους έλεγα τι θα γίνει θα υπογράψουμε; Ο καιρός πέρναγε. Διαφήμιση δεν γινόταν.

Ήταν να ξεκινήσει η προπώληση από τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με την προφορική συμφωνία. Τελείωνε ο Οκτώβρης και δεν είχε ξεκινήσει η προπώληση και δεν υπήρχε καν διαφήμιση. Το καλοκαίρι ξεκίνησα στο Δελφινάριο και ρωτούσα αν θα κάνουμε διαφήμιση στον κόσμο που ήδη έρχεται και βλέπει και θέλει να με ξαναδεί.

Φτιάχνουν μαι διαφήμιση για την γιγαντοθόνη με ένα νεαρό με τριγωνικό κορμί, που είχε το χέρι πίσω.  Αυτή ήταν η διαφήμιση που ήθελαν να βάλω. Λέω: “Παιδιά ντρέπεστε να με παρουσιάσετε;”. Είχα μυριστεί το ξύλο που τρώγανε. στον χώρο αυτό μαθαίνονται όλα. Είχαν κάποια αντίρρηση από το στενό τους καλλιτεχνικό περιβάλλον. Τους είχαν περάσει ότι δεν κάνει να παίξω εγώ σε αυτόν τον χώρο. Το είπε και πολύ ξεκάθαρα η κυρία Γκαγκάκη που είναι υπεύθυνη των των δημοσίων σχέσεων των Θεατρικών Σουδών”

O Μάρκος Σεφερλής ξεσπά: Το κείμενο της Έλενας Ακρίτα που τον έκανε έξαλλο

Μιλάει από μόνο του το κείμενο. Αυτό είναι ένα κείμενο που γράφτηκε από μια δημοσιογράφο, παρουσιάστρια, κριτικό, συγγραφέα βιβλίων, συγγραφέα θεατρικών παραστάσεων, σεναριογράφο γιατί έχει κάνει και σίριαλ.  Αυτή η γλώσσα που χρησιμοποιεί με τον απόλυτο σεβασμό στον κ. Γεωργουσόπουλο – για να έχουμε και το άλλοθι – νομίζω πως είναι οχετός, ούτε καν κριτική. Ο κύριος Γεωργουσόπουλος όταν κάνει κριτική τους σέβεται και δεν μιλάει έτσι για τους ηθοποιούς που παίζουν στην παράσταση. Σε ποιο από όλα να απαντήσω;

Για το αν είμαι καλός ηθοποιός θα έπρεπε να είναι επιεικής μαζί μου γιατί έχει ανέβει κι εκείνη στο θεατρικό σανίδι. Όποιος δεν το έχει δει να μπει στο youtube να το δει, στο θέατρο Βέμπο, στο «Μερικοί το προτιμούν καυτό», κάνει τη Marilyn Monroe και παίζει, τραγουδάει και χορεύει. Το τι λέγεται πάνω στην σκηνή για να βγάλουν γέλιο, εγώ δεν το τολμώ αυτό  γιατί έχουμε και παιδιά στην παράσταση.

Σέβομαι τα παιδιά και την οικογένεια. Τώρα αν το κοινό μου έχει μυαλό κότας δε θα το κρίνει αυτό η κα Ακρίτα. Το να πει ότι εγώ θα κουβάλαγα το ήθος του trash στο Παλλάς και το ότι το κοινό μου έχει μυαλό κότας δεν το επιτρέπω, ήδη έχω κινηθεί δικαστικά, ήδη της έχω κάνει μήνυση”

Το ξέσπασμα του γνωστού ηθοποιού

“Δεν επιτρέπω σε κανέναν να πει ότι εγώ είμαι σκουπίδι τη στιγμή που δουλεύω μέρα νύχτα, κάνω αυτό που αγαπάω να περάσει ο κόσμος καλά, να διασκεδάσει. Δεν είμαι από τζάκι, δεν κουβαλάω κανένα όνομα, το όνομα Σεφερλής το έκανα εγώ, δεν το πήρα έτοιμο από παππούδες, γιαγιάδες, δεν είμαι από τζάκι, μια φουφού είχαμε στην Κόρινθο, δούλευαν οι γονείς μου μέρα νύχτα για να μας μεγαλώσουν, έχω κάνει ότι έχω κάνει με τον ιδρώτα μου για να μεγαλώσω ένα παιδί και δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Ακρίτα να βγει και να πει όλα αυτά που λένε.

Έχω ένα παιδί που πάει στο σχολείο και μας δίνουν συγχαρητήρια για το ήθος τους και τις αρχές που του έχουν δώσει οι γονείς του. Δεν επιτρέπω στο παιδί αυτό να πει ο οποιοσδήποτε ότι ο πατέρας του είναι σκουπίδι. Να πει για εμένα ότι θέλει. Για το ήθος μου ως καλλιτέχνη δεν της το επιτρέπω”

H απάντηση των Θεατρικών Σκηνών

Στην σημερινή εκπομπή “Στην φωλιά των ΚούΚου” έγινε γνωστή η απάντηση των Θεατρικών Σκηνών για τις χθεσινές δηλώσεις του Μάρκου Σεφερλή. Τα βασικά σημεία της απάντησης τους είναι:

  1.  Δεν έμαθε για τη ματαίωση από την τηλεόραση, αλλά από το δικηγόρο του μέσω e-mail.
  2.   Σχετικά με την Κατερίνα Γκαγκάκη, είναι σύμβουλος του κ. Κεντ και όχι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων είναι η κ. Μαργαρίτα Δρούτσα.
  3. Επίσημα δεν τον κατηγόρησε κανείς πως έχασαν ηθοποιοί τη δουλειά τους, αλλά ότι ευθύνεται ο ίδιος που δεν ανεβαίνει η παράσταση.
  4. Γνώριζε  για το θίασο και έβαλε και δικούς του ανθρώπους στην παράσταση, όπως οι Ζαχαριάδου, Καπετάνιος, Πατέλης.
  5. Για την αφίσα το Παλλάς, οι Θεατρικές Σκηνές υποστηρίζουν ότι έστειλαν το concept και όχι την πραγματική αφίσα, που περιέγραψε ο Μάρκος Σεφερλής.

O Μάρκος Σεφερλής ξεσπά: “Έχω κάνει μήνυση στην Ακρίτα”

πηγή: peoplegreece

Σχόλια