Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real μίλησε ο Μάριος Φραγούλης για την θεία του Ρένα Βλαχοπούλου.

ο Μάριος Φραγούλης για την θεία του Ρένα Βλαχοπούλου

Όλα όσα είπε ο Μάριος Φραγούλης για την θεία του Ρένα Βλαχοπούλου

Αρχικά αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Ρένας Βλαχοπούλου και τι έχει να θυμάται από εκείνη.

“Η θεία Ρένα κέρδισε τις καρδιές όλου του κόσµου µε τον αυθορµητισµό της και το πηγαίο χιούµορ της. Έτσι ακριβώς ήταν και στη ζωή και µε κέρδισε κι εµένα. Με επηρέασε σε πάρα πολλά επίπεδα, κυρίως στο ότι µέσα από πολύ σκληρή δουλειά βρίσκεις την ελευθερία της έκφρασής σου και ότι, πολύ απλά, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ήταν η πρώτη που πήγαινε στο θέατρο και η τελευταία που έφευγε. Μου είχε πει χαρακτηριστικά: “Είδες, Μάριε, τι τραβάµε για να βγάλουµε το ψωµί µας;”

Δεν δίστασε να αναφέρει μάλιστα και μια αστεία ιστορία από εκείνη.

“Θα σου πω µία ιστορία που θυµάµαι σαν να ήταν χθες: ως µικρός και ανερχόµενος τραγουδιστής, σε ηλικία 8 ετών πήγα να της πω τα κάλαντα. Με υποδέχθηκε µε χαρά, µε άκουσε να τραγουδάω τα κάλαντα µε κλασικά ποσταρισµένη παιδική φωνή και στο τέλος µού έδωσε ένα δίφραγκο. Κοίταζα µε απορία µία εκείνη και µία την παλάµη µου µε το δίφραγκο και η απάντησή της ήταν: “Από µένα θα έχεις πάντα φαγητό και µία στέγη πάνω από το κεφάλι σου. Όλα τα υπόλοιπα θα τα κάνεις µόνος σου”. Αυτή ήταν η θεία Ρένα.”

Τέλος εξομολογήθηκε αν η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν Σταρ και αν υπάρχουν σήμερα Σταρ στην Ελλάδα.

“Η Βλαχοπούλου έκανε τη νοικοκυρά σταρ. Ήταν το κορίτσι της διπλανής πόρτας, που κατάφερε µέσα από τους ρόλους της να αναδείξει την ανθρωπιά και την απλή φινέτσα. Η µόνη µε την οποία µπορώ να τη συγκρίνω είναι η Μπάρµπρα Στρέιζαντ, µία πολύ µεγάλη θεατρίνα. Άρα ναι, υπήρξε µεγάλη σταρ.”

“Σταρ µε την έννοια του γκλάµουρ της εποχής εκείνης δεν υπάρχουν. ∆εν έχουµε Αλίκη, Μελίνα ή Ρένα σε γκρο πλαν. Έχουµε όµως µύθους που περπατούν ανάµεσά µας.”

Σχόλια