Η Μαλού Κυριακοπούλου στο GetGreekMusic:

Τη Μαλού τη γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο Greek Idol πριν από 3 χρόνια. Κατάφερε να φτάσει μέχρι τη 2η θέση, να ξεχωρίσει για τη φωνή της και την ταπεινότητα της, ενώ σήμερα την ακούμε ασταμάτητα στο ραδιόφωνο με το single της “Μια Φορά Στο Τόσο” να έχει ξεχωρίσει, ξεπερνώντας τις 1.500.000 προβολές στο YouTube μέσα σε μόλις 4 μήνες!

Η Μαλού μίλησε στο GetGreekMusic και στον Γιάννη Αμανατίδη για το νέο της τραγούδι, τα επαγγελματικά της σχέδια, την καθημερινότητα της και για πολλά άλλα.

 

Θα ήθελα αρχικά να μου μιλήσεις για εσένα…

Για μένα, τι θέλεις να μάθεις για μένα;

Είσαι η, και λέγεσαι!

Είμαι η Μαλού , ασχολούμαι με τη μουσική, πρόσφατα έβγαλα ένα τραγούδι που μου έδωσε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, σε στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια, από την εταιρία μου την Cobalt, είμαι από την Καλαμάτα, τα τελευταία 4 χρόνια βρίσκομαι στην Αθήνα, για να ασχοληθώ πιο σοβαρά με αυτό που με ενδιαφέρει, με τον χώρο της μουσικής.

Η ζωή στην Αθήνα πώς σου φαίνεται;

Η ζωή στην Αθήνα έχει εναλλαγές για μένα από τότε που ήρθα. Στην αρχή ήταν πιο δύσκολα, ήρθα μόνη μου χωρίς να ξέρω κανέναν, σιγά σιγά όμως αυτό δρομολογήθηκε. Έτυχε να πάρω μέρος στο Greek Idol, μέσα από εκεί γνώρισα κάποια άτομα, βγαίνοντας άρχισα να δουλεύω σε αυτόν τον χώρο, με πήρε η εταιρία μου, έκανα σιγά σιγά κάποιες συνεργασίες, έβγαλα το «Μια Φορά Στο Τόσο» και έχω περιέργεια να δω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον!

Το «Μαλού» βγαίνει από το όνομα σου και το επίθετο σου έτσι;

Ναι, Μαρία Κυριακοπούλου, πήραμε το «Μα» από το Μαρία και το «Λου» από το Κυριακοπούλου σε μια βραζιλιάνικη μπάντα που ήμουν.

Στο «Μαρία» δηλαδή γυρνάς;

Ναι, ο πατέρας μου, η μάνα μου και οι φίλοι μου στην Καλαμάτα με φωνάζουν Μαρία. Στην Αθήνα είναι λίγοι αυτοί που θα με φωνάξουν Μαρία.

Όταν ήσουν μικρή, παρακολουθούσες καθόλου καλλιτέχνες από το εξωτερικό; Πώς χορεύουν, πώς τραγουδάνε κτλ;

Δεν ήμουνα τέτοιο παιδί, παρατηρούσα περισσότερο τον τρόπο που τραγουδούσαν, περισσότερο τον εσωτερικό τους κόσμο, την εσωτερικότητα που βγάζανε με το τραγούδι και όχι το show, τον χορό κτλ. Μπορεί να έπαιρνα την βούρτσα μπροστά στον καθρέφτη μερικές φορές, αλλά για να τραγουδήσω, όχι για να κάνω χορογραφίες κτλ!

Θυμάσαι κάποια καλλιτέχνιδα που να παρακολουθούσες έντονα;

Πιο πολύ άκουγα ελληνική μουσική. Θυμάμαι άκουγα πάρα πολύ όταν ήμουνα μικρή, για χρόνια είχα κόλλημα με την Ευρυδίκη. Και στην Καλαμάτα όταν ξεκίνησα να τραγουδάω, έλεγα τραγούδια αυτού του είδους.

Από το εξωτερικό ποιους θαυμάζεις;

Είναι περισσότερο από τη βραζιλιάνικη μουσική σκηνή, σε ότι αφορά το ξένο ρεπερτόριο είναι από εκεί. Ο Caetano Veloso είναι ένας ο οποίος είναι γνωστός παγκοσμίως, από αυτούς που ασχολούνται με αυτό το είδος μουσικής, ο Carlinhos Brown και άλλοι.

Επαγγελματικά πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι;

Από 17 χρονών άρχισα να τραγουδάω.

Παράλληλα με το σχολείο;

Το καλοκαίρι της Γ’ Λυκείου, όταν θα πήγαινα Γ’Λυκείου σε κάτι καλλιτεχνικά μπαράκια στην Καλαμάτα. Στην αρχή ξεκίνησα μόνη μου να παίζω κιθάρα και να τραγουδάω, μετά ήρθε άλλο ένα άτομο που έπαιζε κιθάρα και τραγουδάγαμε μαζί. Ήταν πολύ απλό, πολύ ακουστικό το όλο σκηνικό.

Και ξεκίνησες έτσι λοιπόν! Μέσα στη χρονιά συνέχισες ή το άφησες λόγω του σχολείου;

Μπορεί να δούλευα κάποιο Σάββατο όταν είχα χρόνο. Μόλις τελείωσα το σχολείο ήταν πιο συστηματικό αυτό.

Κρίνοντας από το ότι τα τελευταία χρόνια, και ειδικά από το 2009 και μετά που έχουνε αλλάξει τα πράγματα στη δισκογραφία, πιστεύεις ότι ένας καλλιτέχνης μπορεί να ζήσει από το τραγούδι, σε ότι αφορά τα χρήματα;

Εγώ πέτυχα την περίοδο όπου τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα. Δεν ήμουν στον ίδιο χώρο το 2009, στον οποίο είμαι τώρα το 2014, εξαρτάται.

Η Μαλού Κυριακοπούλου στο GetGreekMusic

Το λέω γιατί πολύς κόσμος θεωρεί ότι ακόμα και χωρίς δισκογραφία το τραγούδι είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσεις χρήματα.

Πλέον δεν είναι. Πλέον είναι δικιά σου επιλογή αν θα θες να τον ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο, και τι θα θυσιάσεις ακολουθώντας τον. Τα πράγματα είναι γενικώς περίεργα παντού, οπότε και αυτός ο χώρος έχει επηρεαστεί.

Πάντως το τραγούδι σου το ακούγαμε συνέχεια το καλοκαίρι, και ο κόσμος που συναντούσα έξω σε διάφορα μαγαζιά το καλοκαίρι, έδειχνε να το γνωρίζει πολύ καλά.

Αλήθεια; Χαίρομαι γιατί δε βγήκα πολύ.

Το έχεις δει φαντάζομαι και από το YouTube.

Ναι, από το YouTube και από τα social media από τα οποία ενημερώνομαι.

Με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη πώς προέκυψε η συνεργασία;

Είναι στην ίδια εταιρία, στην Cobalt. Πρώτα έγινε ένα demo, άκουσα το τραγούδι με τη φωνή του, έγινε ένα demo με τη δικιά μου φωνή, το άκουσε, έδωσε το «οκ» και μετά προχωρήσαμε.

Στο Shazam Chart, στο ελληνικό Top10 βρίσκεσαι σταθερά στη δεκάδα. Την προηγούμενη εβδομάδα για παράδειγμα ήσουν στο #10 από τα ελληνικά τραγούδια, και τώρα είσαι στο #8.

Αλήθεια; Στο Top10;

Ναι! Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος ψάχνει, του αρέσει, και αναζητά ποιος καλλιτέχνης το τραγουδάει. Και στο Spotify έχεις πολύ καλά νούμερα!

Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό!

Οι στίχοι σε εκφράζουν καθόλου;

Πάντα θα υπήρχε κάποια περίοδος στον καθένα μας, στην οποία θα είχε περάσει παρόμοιο σκηνικό.

Εσύ το τραγουδάς βιωματικά;

Είμαι τραγουδίστρια που όταν θα τραγουδήσω ένα τραγούδι, πρέπει να το συνδυάσω με μια ανάμνηση για να μπορέσω να το βγάλω σωστά και να το πω αληθινά. Οπότε και επειδή είναι δικό μου, σίγουρα το ‘χω συνδυάσει! Σίγουρα έχω ταυτιστεί!

Ο κόσμος πάντως ταυτίζεται. Βλέπω πχ στο Facebook ότι όταν ποστάρουν το τραγούδι, γράφουν συγκεκριμένα τους στίχους «Να μου τηλεφωνείς…».

Σίγουρα, γιατί όποιος και να βρίσκεται σε κατάσταση χωρισμού, ή να έχει χωρίσει, και τον θέλει τον άλλον, σίγουρα αυτός ο στίχος του καλύπτει αυτή τη θέληση!

Είναι πάντως χαρούμενο το τραγούδι, δε δίνει «πόνο» παρότι μιλάει για χωρισμό.

Κάπως έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Χωρίζεις, έχεις τη στεναχώρια σου αλλά είσαι και cool, οπότε αντίστοιχα χαρούμενος είναι και ο ρυθμός του τραγουδιού!

Η καθημερινότητα σου πριν από το Greek Idol, με την καθημερινότητα του σήμερα, τι διαφορές έχει;

Δεν έχει μεγάλη διαφορά. Είναι η ίδια. Στην καθημερινότητα μου προσπαθώ να έχω τους ρυθμούς της έξω από το επάγγελμα μου, να έχω μια ζωή όπως όλοι, να ξυπνάω όσο πιο νωρίς γίνεται, να έχω τις δραστηριότητες μου, να ασχολούμαι και με τη σχολή μου που δεν την έχω τελειώσει ακόμα.

Φιλολογία έτσι;

Φιλολογία ναι. Και τις ξένες γλώσσες που θέλω να τελειώσω.

Κάνεις ξένες γλώσσες;

Ναι, τώρα είμαι στη φάση που τελειώνω τα πορτογαλικά μου γιατί τα έχω αφήσει τον τελευταίο καιρό.

Σε τι επίπεδο βρίσκονται τα πορτογαλικά σου δηλαδή;

Τα μιλάω πολύ καλά, όμως πρέπει να βάλω μπρος αυτόν τον χρόνο για να πω ότι θα τα τελειώσω. Εύχομαι να μπορέσω να επικεντρωθώ σε αυτό. Οπότε την προσωπική μου ζωή και την καθημερινότητα μου προσπαθώ να τη βγάλω έξω από το επάγγελμα μου. Σίγουρα υπάρχει και η μουσική καθημερινά, και η μελέτη και η αναζήτηση καινούργιου ρεπερτορίου, αλλά όλα μέχρι σε ένα σημείο. Προτεραιότητα για μένα έχει η μουσική, όμως όποτε υπάρχει ελεύθερος χρόνος γίνονται και όλα τα άλλα.

Με λίγο στρώσιμο και λίγο πίεση νομίζω μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα νομίζω, αρκεί να το αποφασίσουμε!

Θα δούμε. Μπορεί να προκύψει και κάτι άλλο, να σπουδάσω κάτι άλλο και να μην την τελειώσω ποτέ τη σχολή μου, ποτέ δεν ξέρεις! Σίγουρα όμως η μόρφωση είναι σημαντική. Βρίσκεις χρόνο ορισμένες φορές και τα ισορροπείς!

Η Μαλού Κυριακοπούλου στο GetGreekMusic

Αλήθεια στο The Voice θα πήγαινες;

Αν τότε που ήρθα στην Αθήνα υπήρχε το The Voice, θα πήγαινα στο The Voice.

Θεωρείς τον τρόπο της ανάδειξης των ταλέντων πιο αντικειμενικό, σε σύγκριση με το Greek Idol;

Είναι ένας μουσικός διαγωνισμός και αυτός, για μένα αυτό έχει ουσία. Η ίδια προβολή είναι, πάλι ο κόσμος θα αποφασίσει.

Εσύ πώς το είχες ζήσει όλο αυτό με τη δημοσιότητα, που ήρθε μέσα σε λίγο καιρό και με τον κόσμο να σε φέρνει στη 2η θέση στο Greek Idol;

Επειδή στην καθημερινότητα μου και στην προσωπική μου ζωή όπως σου είπα και πριν έχω ισορροπία, το είδα πιο ρεαλιστικά, μπορεί να ήταν κάποιος άλλος στη θέση μου.

Έπιασες καθόλου τον εαυτό σου να αισθάνεται κάπως υπεροπτικά, αλλά με την καλή την έννοια; Ότι έκανες κάτι μεγάλο, και ότι είσαι χαρούμενη για αυτό.

Όχι, ίσα ίσα γιατί όποιοσδήποτε και αν πάει στην τηλεόραση και τον προβάλλουν επί 3 μήνες, σίγουρα θα κερδίσει κάτι και θα ανεβεί και χωρίς να έχει κάτι αξιόλογο. Οπότε αυτό εμένα μου δημιούργησε άγχος, γιατί ήξερα τη δύναμη που είχε η τηλεόραση και ήξερα ότι όταν θα βγω δε θα με έδειχναν, οπότε αναγκαστικά αυτό το πράγμα θα έπεφτε. Είχα το μυαλό μου και ήξερα πώς ήταν τα βήματα.

Και έπρεπε να μπεις στη διαδικασία να το ξαναχτίσεις.

Ναι, και έπρεπε να αποδείξεις μετά όταν θα βγεις στη «ζούγκλα», γιατί εκεί πέρα ήσουν προστατευόμενη, να αποδείξεις ότι «ναι μπορώ να μείνω σε αυτόν τον χώρο, και αξίζω να μείνω».

Γι αυτό και βλέπουμε και αρκετούς οι οποίοι δεν ήταν νικητές, να έχουν και καλύτερη πορεία στο πέρασμα του χρόνου. Γιατί οι νικητές παίρνουνε περισσότερο προβολή, οπότε έχουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην πλάτη τους και ευθύνη.

Δεν ξέρω πώς μπορεί να λειτουργεί αυτό το πράγμα, δεν το μελέτησα γιατί για μένα είναι λίγο χάος το τι σκέφτεται ο καθένας και το τι νιώθει ο καθένας μέσα από αυτήν τη διαδικασία.

Επαγγελματικά τώρα τι ετοιμάζεις;

Αυτές τις δύο εβδομάδες είμαι σε κάποιες συζητήσεις για το τι θα κάνω το χειμώνα, αν θα είμαι σε κάποιο μεγάλο σχήμα, και παράλληλα κάνω δικά μου live στην επαρχία λόγω του τραγουδιού.

Συμφωνείς ότι στην επαρχία ο κόσμος αγκαλιάζει με λίγο πιο ζεστό τρόπο τους καλλιτέχνες;

Εξαρτάται, γιατί δεν έχουν ευκαιρία να δουν τους καλλιτέχνες στη συχνότητα που μπορούν να τους δουν στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα, αλλά και εδώ έχεις κάποιους οι οποίοι θα είναι πιο θερμοί απέναντι σου. Αλλά στην επαρχία είναι πιο μεγάλο, πιο έντονο.

Στη Θεσσαλονίκη έχεις δουλέψει;

Ναι, στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησα, με τον Αντώνη Ρέμο στο Politia. Οπότε λένε ότι πολλοί ξεκινάνε την καριέρα τους από τη Θεσσαλονίκη, εγώ δεν είμαι από τη Θεσσαλονίκη αλλά η πρώτη μου μεγάλη δουλειά ήταν εκεί!

Διαφορές ανάμεσα στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας έχεις παρατηρήσει;

Η Θεσσαλονίκη είναι λίγο πιο μικρή από την Αθήνα, έτσι; Είναι λίγο πιο θερμοί στη Θεσσαλονίκη θα έλεγα. Δεν έχω παράπονο με την Αθήνα, είναι εξίσου καλοί, απλά στη Θεσσαλονίκη ίσως επειδή ξεκίνησα, ίσως επειδή μου αρέσει η πόλη και η νοοτροπία των ανθρώπων.

Σου αρέσει ε;

Ναι, τρελαίνομαι για τη Θεσσαλονίκη. Χαίρομαι όταν μαθαίνω ότι σε κάποια σεζόν θα είμαι εκεί.

Σου εύχομαι να ξαναπάς σύντομα λοιπόν!

Και εγώ το εύχομαι.

Από πότε έχεις να πας;

Από πέρσυ το Πάσχα με το Μαζωνάκη στην Πύλη Αξιού, και μετά κατεβήκαμε στο Thalassa, συνεχίσαμε και το χειμώνα μέχρι και τώρα, και ήμουν και το καλοκαίρι στο Fantasia μαζί και με την Πάολα.

Η συνεργασία αυτή πώς ήταν για σένα;

Για μένα η συνεργασία αυτή ήταν σχολείο, γιατί ήμουνα καιρό μέσα σε αυτό το σχήμα, οπότε δέθηκα περισσότερο με την ομάδα και τους μουσικούς, μου δώσανε χώρο να δείξω αυτό που είμαι, με σεβάστηκαν και μου δώσανε και λίγο αέρα μέσα στο χώρο. Ένιωσα λίγο περισσότερη ασφάλεια για να πατήσω τα πόδια μου στον χώρο αυτόν.

Η Μαλού Κυριακοπούλου στο GetGreekMusic

Θεωρείς ότι ένας χώρος όπως είναι τα μπουζούκια, ίσως υποτιμάει κάπως ορισμένους τραγουδιστές οι οποίοι είναι πιο pop, πιο latin, πιο dance και εν πάσει περιπτώσει έχουν διαφορετικούς ήχους από το κλασσικό λαϊκό;

Πλέον συναντάμε πάρα πολλά μουσικά είδη, δεν είναι τα κλασσικά μπουζούκια που ήταν παλιά, ότι θα ακούσουμε μόνο λαϊκό και τελείωσε. Βλέπουμε πολλά στυλ, οπότε έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα του 2014, ένας καλλιτέχνης και ένας τραγουδιστής θέλει να έχει αυτήν την επαφή με τον κόσμο, θέλει να τραγουδάει, οπότε έχει παραμερίσει κάπως τον χώρο στον οποίο θα είναι. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει μια αξιοπρέπεια, και την ίδια αξιοπρέπεια να έχει και ο μεγάλος τραγουδιστής, που ηγείται του σχήματος.

Το λέω γιατί συνήθως οι ποπ καλλιτέχνες συνδυάζονται περισσότερο με συναυλίες, με πιο απλά live.

Το συνδυάζω και αυτό, κάνω και τα δικά μου live κατά καιρούς οπότε έτσι υπάρχει ισορροπία.

Διαφορά βλέπεις στα live σου με τα μπουζούκια;

Είναι περισσότερη η ώρα που τραγουδάς στα δικά σου τα live, οπότε βγάζεις περισσότερα από σένα. Ίσως το χαίρεσαι περισσότερο, αλλά η μεγάλη σκηνή σου δίνει κάτι άλλο που ίσως δε μπορεί να σου δώσει το live το μικρό.

Στα προγράμματα σου, και στα live που κάνεις μόνη σου, αλλά και στα μπουζούκια, τι είδους τραγούδια έχεις επιλέξει;

Υπάρχει ποικιλία τραγουδιών. Θα τραγουδήσω και ροκ, θα τραγουδήσω και τα δικά μου, και πιο έντεχνο, και latin.

Λαϊκά τραγουδάς;

Λαϊκά ναι, αλλά πιο έντεχνο-λαϊκό. Δηλαδή Γαλάνη, Αλεξίου, τέτοιου είδους. Δηλαδή και στις περιοδείες που πρέπει να βγω στο δεύτερο πρόγραμμα και να κάνω λαϊκό, το πρόγραμμα μου δεν είναι το mainstream λαϊκό, αλλά το πιο κλασσικό.

Λένε ωστόσο αρκετοί πως δύο καρπούζια σε μια μασχάλη δε χωράνε, από την άποψη ότι ένας καλλιτέχνης πρέπει να έχει τη δική του ταυτότητα.

Σίγουρα θα υπάρχει η αρχική σου ταυτότητα, αλλά είσαι ένας καλλιτέχνης και ένας επαγγελματίας. Εμένα δε μου αρέσει τόσο η ταυτότητα. Βρίσκω τραγούδια αξιόλογα τα οποία με εκφράζουν και χαίρομαι να τα τραγουδάω σε πολλά είδη μουσικής, οπότε δε θέλω να το στερήσω αυτό από εμένα. Όταν θα έχω την ευκαιρία θα πω και το έντεχνο-λαϊκό, και το latin, και το έντεχνο.

Ποιο τραγούδι είναι αυτό το οποίο γουστάρεις πάρα πολύ να λες στα live σου;

Εξαρτάται από το live και από την φάση και από τον κόσμο…

Τον τελευταίο καιρό ας πούμε! Μπορεί να είναι και το δικό σου, δεν ξέρω! (γέλια) ή κάποιο το οποίο να ξεκινάει και να λες «εδώ είμαστε».

Ε σίγουρα είναι και το δικό μου (γέλια), μου βγάζει άλλα συναισθήματα. Κάθε τραγούδι όμως είναι μελετημένο και μου βγάζει αυτό το συναίσθημα, γιατί είναι τραγούδια τα οποία δεν μου τα έχουν επιλέξει, τα έχω επιλέξει εγώ σε συνεννόηση με τους μουσικούς μου σίγουρα, αλλά ξέρω ότι είναι η στιγμή μου σε κάθε τραγούδι!

Σε ρώτησα και στην αρχή, αλλά θα ήθελα να σε ξαναρωτήσω. Υπήρξε κάποια τραγουδίστρια όταν ήσουν μικρή, που να την έβλεπες και να έλεγες «θα ήθελα να τραγουδήσω τραγούδια σαν τα δικά της», ή να έχεις την πορεία της ή την δισκογραφία της, η ακόμα και να ντυθείς σαν κι αυτή!

Όχι, να ντυθώ δεν το λεγα! (γέλια)

Ναι, το πήγα μακριά! (γέλια)

Οι καλλιτέχνιδες του στυλ Αρβανιτάκη, Πρωτοψάλτη, που ναι μεν έχουν τις μπαλάντες τους, είχαν και πιο latin, ήμουν πιο κοντά σε αυτές.

Το μεγαλύτερο σου όνειρο, σε ότι αφορά τη δουλειά, ποιο είναι;

Το μεγαλύτερο μου όνειρο… είναι να μπορέσω να μείνω σε αυτόν τον χώρο, να έχω δισκογραφία, να συνεργάζομαι με σωστούς συνθέτες έτσι ώστε κάθε φορά να έχω κάτι ταιριαστό σε μένα και αξιόλογο να παρουσιάζω. Αυτό είναι!

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης με τον οποίο θα ήθελες πάρα πολύ να συνεργαστείς;

Δεν το ‘χω σκεφτεί η αλήθεια είναι. Πιο πολύ κοιτάω τα τραγούδια και όχι τόσο τον συνθέτη, όμως σίγουρα υπάρχουν συνθέτες που έχουνε βγάλει κατά καιρούς πολλά αξιόλογα κομμάτια.

Πάντως με τον Χατζηγιάννη ταίριαξες!

Είναι στα ακούσματα μου, έχω μεγαλώσει με τέτοια ακούσματα!

Όταν το άκουσες για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο;

Κοίτα, όταν ξεκινάς να μπεις σε αυτόν τον χώρο και όταν πήρα την απόφαση ότι θέλω να φύγω από την Καλαμάτα και να έρθω στην Αθήνα, σίγουρα ο στόχος, αυτό το «όνειρο» που είπες πριν, είναι να ακούσω κάποια στιγμή το τραγούδι μου στο ραδιόφωνο, ή να πάω για ένα ποτό και να παίξει! Όταν το άκουσα στο ραδιόφωνο, ήταν χαμηλωμένο και είπα «τι είναι αυτό; κάτι μου θυμίζει… ωχ, το δικό μου!»

Που βρισκόσουν εκείνη τη στιγμή;

Ανέβαινα τη Συγγρού με έναν φίλο μου, και ξαφνικά εκεί που ήμουνα κοιμισμένη γιατί γυρίζαμε από το βράδυ ξύπνησα ως δια μαγείας! Σε μαγαζί το άκουσα τώρα το καλοκαίρι όταν είχα κατέβει κάτω στη Καλαμάτα σε ένα club, και το έβαλαν. Κατάλαβα ότι είναι το τραγούδι μου, και απλά ένιωσα τόσο ντροπή!

Είδες τον κόσμο να ρίχνει ματιές;

Δεν είδα τίποτα! Κοκκίνισα ολόκληρη, κατέβασα το κεφάλι, δε μπορούσα να κοιτάξω γύρω μου για τα επόμενα 5 τραγούδια που παίζανε, έφυγε το δικό μου και εγώ ακόμα κόκκινη! Ντράπηκα, ένιωσα όμορφα γιατί δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Αυτό ήταν το τραγούδι μου και αυτό ήθελα να κάνω! Ήθελα να το ακούσω κάποια στιγμή, και ένιωσα ότι ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί, αλλά με την καλή έννοια!

Με τον κόσμο ποια είναι η σχέση σου;

Είναι πολύ καλή. Ο κόσμος και από το παιχνίδι ήμουν τυχερή και είχα κόσμο δίπλα μου που με στήριξε, και σε διάστημα που δεν είχα κάτι δισκογραφικά και δούλευα απλά σε μαγαζιά στην Αθήνα, συνέχισα να έχω επικοινωνία με αυτά τα άτομα και κατά καιρούς μου στέλνανε μηνύματα, άλλες εποχές σε μικρότερη συχνότητα και άλλες σε μεγαλύτερη. Τώρα με το τραγούδι έχει επανέλθει αυτό πάλι, έχω μεγαλύτερη επικοινωνία και προσπαθώ όσο μπορώ να τους απαντάω και να μιλάω. Γιατί για να μπει ο άλλος στη διαδικασία να μου στείλει, είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα. Όσο μπορώ απαντάω! Θα ήθελα να το κρατήσω αυτό το πράγμα, γιατί μου στέλνουν παιδιά της ηλικίας μου, ή μου στέλνουν παιδιά που έχουν τα ίδια προσωπικά προβλήματα με εμένα στη ζωή και στην καθημερινότητα τους, οπότε είναι σαν να είναι γνωστοί μου «έμμεσα».

Με τα social media η σχέση σου;

Κουτσά στραβά προσπαθώ και εγώ!

Δεν είσαι πολύ της τεχνολογίας;

Είμαι, αλλά μέχρι σε ένα σημείο.

Δηλαδή;

Δηλαδή θα κάνω ένα ποστ το event μου, θα ανεβάσω το τραγούδι μου ή άλλες διασκευές που έχω κάνει, αλλά μέχρι εκεί. Πιστεύω ότι είμαι ένας καλλιτέχνης που πρέπει να έχω μέτρο στα social media, πρέπει να έχω συνέχεια νέα για να τα χρησιμοποιώ και να τα ανεβάζω.

Ορισμένοι το χρησιμοποιούν πολύ και για να ανεβάσουν πράγματα από την καθημερινότητά τους.

Ναι, που και που στο Instagram θα ανεβάσω κάτι, μπορεί να ανεβάζω και καθημερινά μια φωτογραφία από την καθημερινότητα μου.

Η Μαλού Κυριακοπούλου στο GetGreekMusic

Διακοπές έκανες; Μπάνια;

Πήγα μια εβδομάδα στο σπίτι μου στην Καλαμάτα, αλλά διακοπές δεν έκανα. Ναι έκανα 5-6 στη Βουλιαγμένη.

Και κάτι τελευταίο… όταν βρίσκεσαι στο σπίτι σου και δε δουλεύεις, τι σου αρέσει να κάνεις;

Μου αρέσει να μην παραλείπω τη γυμναστική μου. Κάνω τα πορτογαλικά μου, συναντιέμαι με φίλους, μαγειρεύουμε, συζητάμε, βλέπω ταινίες κτλ.

Βγαίνεις;

Δε με λες και party animal, αλλά βγαίνω. Μου αρέσει πιο πολύ η πρωινή βόλτα. Το βράδυ το αποφεύγω λίγο, λόγω της φύσης της δουλειάς μου που δουλεύω βράδυ. Μου αρέσει να ξυπνάω πρωί και να μη χάνω τη μέρα.

Μαλού, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για το χρόνο σου, και σου εύχομαι οι επιτυχίες να μην είναι μόνο μια φορά στο τόσο, αλλά πολύ πιο συχνά!

Εγώ ευχαριστώ το GetGreekMusic που ήρθε και με βρήκε για να μιλήσω. Δεν το φανταζόμουνα πριν λίγο καιρό. Να σου πω την αλήθεια ακόμη δεν το χω πιστέψει καλά καλά ότι αυτή εδώ η φιλική συζήτηση είναι συνέντευξη και θα τη διαβάσουν. Ευχαριστώ!

Σχόλια