Μάκης Δημάκης
Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του Μάκη Δημάκη στον Βοτανικό, όπου πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά το νυχτερινό κέντρο, με τον ίδιο να αποδεικνύει εμπράκτως και στο κοινό της Αθήνας για πρώτη φορά τη δυναμική του ως τραγουδιστής.

Ο ίδιος, λίγο πριν την πρεμιέρα του, μας μίλησε για το νέο του ξεκίνημα στην Αθήνα, πώς πήρε την απόφαση να εμφανιστεί σε ένα τόσο μεγάλο χώρο όπως ο Βοτανικός, αλλά και για τα πρώτα του μουσικά βήματα.

Αν θέλεις κι εσύ να απολαύσεις το φαινόμενο “Μάκης Δημάκης” από κοντά, δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή στον διαγωνισμό του GetGreekMusic και να κερδίσεις ένα δωρεάν τραπέζι 4 ατόμων για την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου!
Μάκης Δημάκης Βοτανικός
Πώς αισθάνεσαι που ξεκινάς στην Αθήνα που θεωρείται μια πόλη δύσκολη για κάποιους;

Κοίταξε, έχει τη δυσκολία του όπως και κάθε ξεκίνημα. Νομίζω ότι ξεκινάμε πάλι από μια άλλη βάση, θέλουμε πολύ δουλειά, να διορθώσουμε όποιο λάθος μπορεί να κάνουμε. Αλλά πάνω από όλα υπάρχει όρεξη και μια πολύ θετική αύρα.

Ένα μεγάλο μαγαζί και ένα ωραίο σχήμα, με εσένα να έχεις πρωταρχικό ρόλο πάνω στη πίστα. Πιστεύεις ότι σε αυτές τις εποχές αυτό είναι δυνατό;

Πιστεύω στο πρόγραμμα ολόκληρο, δεν πιστεύω σε μένα. Πιστεύω στους μουσικούς που έχουμε, πιστεύω στο σέρβις που έχουμε, στην πόρτα που έχουμε, στους τραγουδιστές που έχουμε και όλοι μαζί θα συνεισφέρουμε για να περάσει καλά αυτός που θα έρθει. Θα προσπαθήσουμε ο κόσμος να περάσει πολύ καλά, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει πολλά χρήματα.

Πρώτη φορά στην Αθήνα σωστά;

Πρώτη φορά στην Αθήνα με γνώμονα ότι ο κόσμος ξέρει κάποια τραγούδια μου. Έχω δουλέψει σε μικρότερους χώρους, αλλά σαν πρώτο όνομα όχι.

Τώρα που έχεις τον πρώτο ρόλο πάνω στην πίστα, θεωρείς ότι έχεις περισσότερες ευθύνες;

Έχεις ευθύνες όπως και να χει. Ο καθένας έχει ευθύνες για τη θέση που έχει. Είχα τις ίδιες ευθύνες και πέρσι τον χειμώνα, ήμουνα σε ένα χώρο μεγάλο ο οποίος δούλεψε καλά. Και δεν ευθύνομαι εγώ που δούλεψε καλά, ευθύνεται όλη η ομάδα. Άρα θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε όλοι καλά προκειμένου το βάρος να μην πέφτει σε κάποιον συγκεκριμένα.

Η Αθήνα είναι μια πόλη διαφορετική από την Θεσσαλονίκη. Για σένα όλο αυτό είναι ένα είδος ρίσκου;

Εγώ δε θεωρώ ότι ο Μάκης ή ο κ.Πριόβολος μπορεί να κάνει κάτι αν δεν θέλει ο κόσμος. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει. Και νομίζω ότι αυτό που κάνει ωραίους τους χώρους είναι οι ψυχές, οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα.

Ο Μάκης πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή;

Ο Μάκης θα κάνει απλά αυτό που είναι ο Μάκης.

Το θεωρείς ρίσκο που ήρθες στο μαγαζί αυτό σαν πρώτο όνομα;

Όχι, δεν νομίζω πως είναι ρίσκο. Νομίζω πως ο στόχος σου είναι να γίνεις καλύτερος από αυτό που είσαι, το πώς θα το αποδεχτεί ο κόσμος δεν το ξέρω. Μόνο ο κόσμος μπορεί να ανεβάσει κάτι και να κατεβάσει.

Θα μας πεις πως ξεκίνησες την καριέρα σου στο τραγούδι;

Υπήρξα μουσικός από νεαρή ηλικία επηρεασμένος από τον αδερφό μου ο οποίος είναι και μαέστρος μου. Είχα την μουσική στο σπίτι και πήρα και εγώ ένα μπουζούκι κάποια στιγμή. Αργότερα άρχισα να τραγουδάω, αρχικά έκανα φωνητικά στην Μαριώ για 2 σεζόν οπότε με κέρδισε το τραγούδι.

Ίδιες μέρες με εσένα υπάρχουν και άλλα πολύ δυνατά σχήματα(Σφακιανάκης, Πάριος, Καρράς). Σε τρομάζει αυτό;

Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Θεωρώ ότι ο καθένας μας κάνει και κάτι διαφορετικό. Οι συγκεκριμένοι κύριοι έχουνε μια τεράστια καριέρα όλα αυτά τα χρόνια, οπότε δεν γίνεται να το συγκρίνουμε.

Σου αρέσει ο ρόλος του διασκεδαστή;

Μου αρέσει. Όπως μου αρέσει και ο τίτλος του διασκεδαζόμενου δηλαδή όταν δουλεύω θέλω να περνάω καλά. Οπότε αν όλο αυτό περάσει και στον κόσμο, θα περάσει καλά και ο κόσμος και εγώ.

Θεωρείς τον εαυτό σου καλό διασκεδαστή;

Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ σε κάτι τέτοιο. Δεν κινώ τα νήματα μόνος μου, έχω συνεργάτες οι οποίοι βλέπουν τα λάθη μου και μου τα διορθώνουν. Οπότε λάθη ουκ ολίγα. Άρα το πρόγραμμα το διασκεδαστικό δεν είναι μόνο δικό μου, είναι όλων των ανθρώπων που συνεργάζομαι.

Το κοινό της Θεσσαλονίκης είναι διαφορετικό από το κοινό της Αθήνας. Έχεις πειραματιστεί με το κοινό της Αθήνας;

Δεν νομίζω ότι είναι διαφορετικό. Έχω δουλέψει 8 χρόνια στην Αθήνα και μετά ξαναγύρισα Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος πιστεύω διασκεδάζει με τα τραγούδια, διασκεδάζει με τον ρυθμό, με τον στίχο και με την άνεση που μπορεί να έχει ένα πρόγραμμα, με την μετάδοση που μπορεί να έχει ένας τραγουδιστής είτε είναι από την Αθήνα είτε από την Θεσσαλονίκη. Άμα το τραγούδι είναι ωραίο και αρέσει στο κόσμο, θα το τραγουδήσει και θα το χορέψει.

Θέλω να μου πεις το συναίσθημα που ένιωσες όταν σου έκαναν την πρόταση να κατέβεις στην Αθήνα για να τραγουδήσεις.

Η συζήτηση πάει χρόνια πριν. Δεν έγινε δηλαδή εν μία νυκτί. Όταν αποφασίστηκε αυτό το πράγμα αισθάνθηκα πολύ ωραία, πολύ όμορφα. Γιατί αυτό που μου αρέσει εμένα είναι ότι αλλάζουμε τόπους  και χώρους.

Σου αρέσει να ρισκάρεις;

Δεν νομίζω ότι ρισκάρω. Μελετάω καλά, προσέχω να μην κάνω πολλά λάθη αλλά μου αρέσει να αλλάζω γενικώς.

Ήταν ένας από τους στόχους σου να έρθεις στην Αθήνα;

Είναι μια πόλη που έχω δώσει πολλά εδώ και 8 χρόνια οπότε δεν μπορώ να πω ότι ήταν ο στόχος. Ο στόχος είναι να πηγαίνω καλύτερα στην δουλειά μου και να γίνομαι καλύτερος.

Λάθη έχεις κάνει στο παρελθόν;

Ουκ ολίγα.

Τα διόρθωσες;

Τα επαγγελματικά λάθη πρέπει να τα διορθώνουμε γιατί οφείλω να δίνω λόγο σε όλους μου τους συνεργάτες. Τα προσωπικά άστα να πάνε(γέλια).

Είσαι μέσα δηλαδή και στα επόμενα προσωπικά λάθη;

Θα γίνουν, δεν μπορεί να μην γίνουν. Ένα μυαλό και μια καρδιά έχουμε.

Σε βρίσκουμε σε μία φάση που ζεις κάτι στην προσωπική σου ζωή;

Στάσου πρώτα να δουλέψουμε, να αποδείξουμε ότι μπορούμε και για τα προσωπικά θα έρθει η ώρα.

Τον εαυτό σου καλλιτεχνικά σε 5 χρόνια πως τον φαντάζεσαι;

Α δεν ξέρω. Δεν ξέρω πώς μπορεί να είναι. Είχε πολλές αλλαγές η δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είμαι σε 5 χρόνια.

Είπες ότι συνεργάστηκες με την Μαριώ. Πώς επέλεξες να πας σε αυτό το στυλ τραγουδιού από το ρεμπέτικο που είναι η Μαριώ;

Δούλεψα με την Μαριώ σε νεαρή ηλικία και δεν ήμουνα ρεμπέτης, απλά την συνόδευα. Το στυλ αυτό που έχουμε εμείς, αυτό το ηχόχρωμα νομίζω είναι κάτι που δεν θα εκλείψει ποτέ από εμένα.

Είσαι προετοιμασμένος και για μια αποτυχία;

Φυσικά. Απ’ όλα έχει η ζωή. Νομίζω το καλύτερο είναι να βλέπεις το αύριο, το πολύ το μεθαύριο γιατί παραπέρα δεν μπορείς να βλέπεις. Εξάλλου λένε πως όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει. Δεν ξέρουμε τι γίνεται. Μπορεί να πας καλά, μπορεί να πας χειρότερα, μπορεί να σου βγούνε σκόπελοι που δεν θα μπορείς να ξεπεράσεις. Οπότε ζήσε το τώρα και βλέποντας και κάνοντας.

Με ποιον καλλιτέχνη έχεις όνειρο να συνεργαστείς;

Θα θελα να δουλέψω πολλά χρόνια με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες και να μπορέσω να πάρω από αυτούς. Ωστόσο όλους αυτούς που θαυμάζω δεν θα ήθελα να τους γνωρίσω πάρα πολύ καλά και να τους απομυθοποιήσω. Θέλω να τους έχω εκεί ψηλά που τους έχω.

Μάκη μια φορά πρώτος, πάντα πρώτος. Το πιστεύεις;

Αν αγωνίζεσαι ναι. Μόνο ο κόσμος αποφασίζει ποιος αξίζει να έχει κάτι ή δεν αξίζει αντίστοιχα.

Σχόλια