Ηλίας Φιλίππου

Συνέντευξη στην εκπομπή της Χριστίνας ΛαμπίρηLa biri biri” παραχώρησε ο Ηλίας Φιλίππου.

Ο διάσημος στιχουργός έχει γράψει συνολικά πάνω από 5.600 τραγούδια τα τελευταία 40 χρόνια.

Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Γιάννης Πάριος, η Τζένη Βάνου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Πασχάλης Τερζής, ο Νότης Σφακιανάκης, η Πάολα, ο Νίκος Βέρτης και πολλοί άλλοι.

Ο Ηλίας Φιλίππου έχει καταφέρει να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ γκίνες ως ο πιο παραγωγικός στιχουργός ενώ κατέχει και ένα ακόμη προσωπικό ρεκόρ, αυτού του Έλληνα στιχουργού με τους περισσότερους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.

Στην συνέντευξη μίλησε για πολλά θέματα. Αρχικά αναφέρθηκε στα πρώτα του μουσικά βήματα στον χώρο της μουσικής λέγοντας μάλιστα πως όταν ήταν 6 χρονών είδωλο του ήταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Μάλιστα θυμήθηκε και ένα αστείο περιστατικό με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, όπου ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ερχόταν στο στούντιο πάντα με σαρδέλες γιατί όπως έλεγε ο ίδιος τον βοηθούσαν στο να ανοίξει η φωνή του.

Στη συνέχεια μίλησε για τον Τόλη Βοσκόπουλο και την τεράστια απήχηση που είχε. Ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και στο φαινόμενο Παντελής Παντελίδης, λέγοντας πως από το σπίτι του μπήκε ξαφνικά και στα δικά μας.

Τέλος μίλησε και για το σκηνικό που έγινε με τον Αντώνη Ρέμο και τις δηλώσεις του περί Κεμάλ Ατατούρκ. Τόνισε πως ο τραγουδιστής ουδέποτε είχε σκοπό να παρεξηγηθούν τα λεγόμενα του απλώς καμιά φορά ο προφορικός λόγος μας μπερδεύει.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Σχόλια