Ο Κωστής Μαραβέγιας έδωσε μια υπέροχη συνέντευξη στο κυπριακό Omikron σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης.

Κωστής Μαραβέγιας

Ακόμη κι αυτοί που δεν ήξεραν τον Κωστή Μαραβέγια μέχρι σήμερα, τον γνώρισαν μέσα από το The Voice, στο οποίο ανακηρύχθηκε νικητής με την ομάδα του.

Ωστόσο, η μουσική διαδρομή του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Λίγο πριν κάνει πρεμιέρα η καλοκαιρινή Λυσιστράτη, στην οποία θα γράφει τη μουσική, μιλάει στον Πάνο Γιαννακόπουλο και το κυπριακό Omikron για όλα.

Κωστής Μαραβέγιας – Συνέντευξη:

Η συζήτηση ξεκινά με την ερώτηση, οι καλλιτέχνες, λένε, είναι πιο ανοιχτοί στα εκάστοτε ερεθίσματα και φιλτράρουν καλύτερα τους ανθρώπους..
“Ισχύει. Εμένα με ενδιαφέρουν πολύ οι άνθρωποι. Θέλω να τους ερευνήσω, να τους μάθω, να δω και να συμμεριστώ τις ανησυχίες τους. Είναι σημαντικό για μένα να μπορώ να αισθάνομαι τους ανθρώπους.” εξηγεί ο Κωστής Μαραβέγιας. Σε αυτή την «ανθρώπινη εξερεύνηση» η προβολή και η αναγνωρισιμότητά σου βοηθούν; ρωτά ο δημοσιογράφος.
Ναι, σε ένα κομμάτι ισχύει. Όταν λέω «να γνωρίσω τους ανθρώπους» δεν εννοώ απαραίτητα μέσω διαπροσωπικής επαφής. Με ενδιαφέρει η βαθύτερη γνώση. Η εξερεύνηση του πυρήνα των συνανθρώπων μου: ενός φίλου, μιας φίλης, ενός συνεργάτη, μιας σχέσης. Όλα αυτά αξίζουν εμβάθυνσης και όχι ρηχής επικοινωνίας.

Κωστής Μαραβέγιας

Σχετικά με την αναγνωρισιμότητα που έχει δεχτεί ο Κωστής Μαραβέγιας δήλωσε: Παλαιότερα μπορεί να αισθανόμουν συστολή. Δεν αισθανόμουν άνετα. Τώρα πια, και ειδικά μετά το «The Voice», άλλαξε θεαματικά αυτό. Μπορεί να πάω στο βουλκανιζατέρ και να μου πει ο άνθρωπος εκεί «άκουσε λίγο τη φωνούλα μου»”.

Ενώ η συζήτηση συνεχίστηκε για την μουσική και τους ήχους του καλλιτέχνη αλλά και για το talent show “The Voice“. “Εσύ, με τις μελωδίες σου, στο ξεκίνημά κάλυψες μουσικά ένα κενό που υπήρχε στην Ελλάδα;”
“Προφανώς, ναι. Αλλά δεν έγινε μεθοδευμένα. Ήρθα από την Ιταλία με αυτά τα ακούσματα και αυτούς τους ήχους”. “Να μιλήσουμε και για φωνές; Ήσουν κριτής στο «The Voice». Πολλές ωραίες φωνές. Θα ξεχαστούν γρήγορα;”
“Προσπαθώ να μην ξεχαστούν. Ετοιμάζω μια συναυλία με τα παιδιά μου, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Τους ακολουθώ σε κάθε τους βήμα. Είναι σημαντικό για μένα να έχουν αυτοί οι άνθρωποι μία πορεία. Έτσι θα αισθάνομαι καλύτερα για την περιπέτεια που έζησα στο «The Voice».”

Κωστής Μαραβέγιας

Άλλα ο δημοσιογράφος έκανε λόγω και στα φαβορί άλλοι μένουν στον τελικό, άλλος νικά. Τελικά, τι ζητά ο κόσμος, ρώτησε.
Απλότητα και αλήθεια. Δεν θέλει επιτηδευμένη πολυπλοκότητα, περιτύλιγμα. Δεν θέλει κάτι ρηχό με έντεχνη επικάλυψη. Ο κόσμος φοβάται το φτιασιδωμένο. Θέλει την αλήθεια του καθενός.” είπε ο Κωστής Μαραβέγιας επίσης αποκάλυψε στον δημοσιογράφο: “Είχα φάει πολλές πόρτες και από δισκογραφικές και από χώρους και από ανθρώπους. Θυμάμαι έπαιζα στο «μπαράκι του Βασίλη», στην οδό Διδότου, σε τέσσερα πέντε άτομα. Μπαινόβγαινε ο συγχωρεμένος ο Βασίλης και την ώρα που τραγουδούσα φούντωνε η καρδιά μου ότι θα έρθει να με δει κι άλλος κόσμος. Δεν ήταν καθόλου στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος μου. Γι’ αυτό και άργησα σχετικά να βρω τον χώρο μου.”

Σχόλια