Το καλοκαίρι του 2004 οι Hi-5 κυκλοφορούν την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Μακριά απ’ αυτή τη γη“.

Hi-5 - Μακριά απ' αυτή τη γη

Ήταν αρχές του 2003 όταν το ελληνικό κοινό «τρελάθηκε» με το πρώτο γυναικείο Ποπ συγκρότημα. Οι νικήτριες της Ελληνικής έκδοσης του Popstars Ειρήνη Ψυχράμη, Shaya Hansen, Φρόσω Παπαχαραλάμπους, Μαρλέν Αγγελίδου και Νάνσυ Στεργιοπούλου ή αλλιώς οι Hi-5 είδαν τα πιο τρελά όνειρα τους να πραγματοποιούνται.

Το 2004 αναμφισβήτητα ανήκε και αυτό στις Hi-5. Το cd-single «Γεννήθηκα ξανά/To be with you» γίνεται γρήγορα χρυσό ενώ και το album «Μακριά απ’ αυτή τη γη» δεν ξεφεύγει από την χρυσή διάκριση. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου παίρνουν και το βραβείο για το Καλύτερο βίντεο κλιπ από συγκρότημα στα MAD VMA.

Τα κομμάτια που ξεχώρισαν ήταν τα «Γεννήθηκα ξανά», «To be with you», «Τίποτα», «Σκέψου», «Θα σε περιμένω», «Επιστροφή» «Μακριά απ’ αυτή τη γη» και «Νανούρισμα».

Ενώ πολλές φορές ακούστηκαν σχόλια του τύπου «Οι Hi-5 διαλύονται», τον Φεβρουάριο του 2005 τα σχόλια αυτά άρχισαν σιγά σιγά να παίρνουν μορφή. Το συγκρότημα αραίωνε συνεχώς τις εμφανίσεις του ενώ στις τελευταίες συναυλίες η Φρόσω Παπαχαραλάμπους είχε αποχωρήσει ήδη από το συγκρότημα. Τον Μάιο του 2005 η Shaya Hansen, η Νάνσυ Στεργιοπούλου και η Φρόσω Παπαχαραλάμπους εμφανίζονται στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «Όμορφος κόσμος το πρωί» και ανακοινώνουν και επίσημα την διάλυση των Hi-5.

Μακριά απ' αυτή τη γη

Το συγκεκριμένο album αποτέλεσε το τελευταίο δισκογραφικό βήμα του συγκροτήματος. Κυκλοφόρησε από την Warner music και έγινε γρήγορα χρυσό ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 20.000 αντίτυπα.

Από τα συνολικά 12 κομμάτια του δίσκου, τα 8 ξεχώρισαν και έγιναν singles.

Πάμε να τα θυμηθούμε:

Μακριά απ’ αυτή τη γη – Hi-5 | Τα singles

Τίποτα

To be with you

Γεννήθηκα ξανά

Θα σε περιμένω

Μακριά απ’ αυτή τη γη

Επιστροφή

Σκέψου

Νανούρισμα

Σχόλια