Τον Φεβρουάριο του 2002, ο Γιάννης Κότσιρας κυκλοφορεί έναν από τους καλύτερους (αν όχι τον καλύτερο) Live δίσκο.

Ο Κότσιρας μιλάει για τον γιο του

Συνολικά, το διπλό αυτό cd αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αναφορά στην προσωπική δισκογραφία του Γιάννη Κότσιρα, και μια σημαντικότατη αναδρομή στο λαϊκό τραγούδι, με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Το “Live” αυτό περιλαμβάνει ηχογραφήσεις της περιόδου 1999-2001 από τις εμφανίσεις του Γιάννη Κότσιρα στην Αθήνα (Σφεντόνα, Τεχνόπολη, Θέατρο Πέτρας, Κατράκειο, Φως) και στο Μύλο της Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο cd περιέχει κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία, το νέο κομμάτι του δίσκου με τίτλο “Έτσι κι αλλιώς” των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Ισαάκ Σούση και κομμάτια των Βαγγέλη ΓερμανούΠαντελή ΘαλασσινούΟρφέα ΠερίδηΚατσιμιχαίων, και άλλων σύγχρονων δημιουργών.

Στο δεύτερο cd αρχίζουν οι εκπλήξεις : Πλέσσας, ΓούναρηςΝικολόπουλοςΜαν. ΑγγελόπουλοςΚαλδάρας,Πάνου, Σκορδίλης, ΚαζαντζίδηςΛοΐζος,Θεοδωράκης, Μουντάκης. Δύσκολα θα μπορούσε να συγκεντρώσει κανείς τόσα αθάνατα κομμάτια σε ένα cd και μάλιστα “Live“. Προσθέτοντας και τις μοναδικές ερμηνείες του Γιάννη Κότσιρα, το αποτέλεσμα είναι άρτιο.

Γιάννης Κότσιρας-Live

Ο δίσκος “Live” κυκλοφορεί από την Minos-EMI και γρήγορα γίνεται τριπλά πλατινένιος ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 120.000 αντίτυπα.

Και τα 30 τραγούδια του δίσκου αγαπήθηκαν ιδιαίτερα, αλλά 20 από αυτά ξεχώρισαν πάρα πολύ στην live εκτέλεση τους με αποτέλεσμα να παίζονται συνεχώς από τα ραδιόφωνα, κάτι που συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Πάμε να τα θυμηθούμε:

Σχόλια