Γιώργος Θεοφάνους-Γιώργος Χατζηνάσιος

Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα έδωσε ο Γιώργος Θεοφάνους και μίλησε για την συνεργασία του με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο Baraonda music hall.

Η γνωριμία μας ξεκινάει πολλά χρόνια πριν. Προτού έρθω να εγκατασταθώ στην Ελλάδα πήρα τα τραγούδια μου και ως φοιτητής μουσικού πανεπιστημίου στην Αμερική πήγα να τον βρω για να με ακούσει. Ήταν απολύτως ειλικρινής μαζί μου. Επειδή απέδιδα ο ίδιος τα τραγούδια μου, με συμβούλευσε να εγκαταλείψω το τραγούδι και να ασχοληθώ μόνο με τη σύνθεση. Και είχε δίκιο.”

“Ήμουν νέος που έκανε τις υπερβάσεις του για να αγγίξει τα όνειρα του. Είχα θράσος και το μάτι μου γυάλιζε για να κάνω πράγματα δεν καταλάβαινα τίποτα, ούτε ήταν τίποτα ικανό να με σταματήσει. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Είναι μουσικοί, συνθέτης, ενορχηστρωτής, πιανίστας. Εκείνη την εποχή είχα δει και άλλους μουσικούς όπως τον Διονύση Σαββόπουλο και τον οικογενειακό μας φίλο, τον Μάριο Τόκα. Ο Γιώργος, όμως, είναι ξεχωριστός γιατί διαθέτει το προαναφερθέν πακέτο. Έγραψε ωραία τραγούδια για τραγουδιστές που αγαπούσα, ήταν -και είναι ακόμη- το ίνδαλμα μου. Μου φαίνεται σαν όνειρο ότι τόσα χρόνια μετά την πρώτη μας συνάντηση θα καθίσουμε απέναντι παίζοντας πιάνο. Έχουμε ονομάσει το πρόγραμμα «Ο δικός μας ο δρόμος», αν και θα μπορούσε να ονομάζεται «Μας λένε Γιώργο», αφού με το μικρό μας όνομα μας αποκαλούν τόσα χρόνια εκείνοι που ακούν τα τραγούδια μας. Δύο πιάνα, δεκαμελής ορχήστρα και δέκα εξαιρετικοί ερμηνευτές“.

Σχόλια