Η κατάρα της Eurovision καλά κρατεί μέχρι και σήμερα, με πολλά απρόοπτα να συμβαίνουν γύρω μας. Το GetGreekMusic σας τα παραθέτει.

Στην εντατική ο νικητής της Eurovision

Η κατάρα της Eurovision

Ο Ted Gardestad, εκπροσωπώντας την Σουηδία το 1979 και έπειτα από την συμμετοχή του στον διαγωνισμό, θεωρήθηκε ένας από τους βασικούς υπόπτους για την δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε αλλά τελικά αθωώθηκε. Το 1997 σοκάρει την Ευρώπη καθώς έπεσε στις γραμμές του τρένου και σκοτώθηκε μετά από προβλήματα κατάθλιψης και πολυετή εγκλεισμό, σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Οι Hoffman & Hoffman εκπροσώπησαν το 1983 τη Γερμανία. Ένα από τα δύο αδέρφια το 1984 αυτοκτόνησε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο μέσα σε ένα ξενοδοχείο. Ο λόγος, ήταν η θέση που πήρε στο διαγωνισμό όπως έγραφε σε σημείωμα που άφησε: «Φεύγω από την ζωή γιατί απογοητεύτηκα από την θέση που φέραμε στον διαγωνισμό της Eurovision».

Ο Ζαν Ζακ εκπροσώπησε το Μονακό το 1969. Ο 12χρονος τραγουδιστής ο οποίος ήταν ο νεότερος στην ιστορία της Eurovision, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα.

Η Μία Μαρτίνι εκπροσώπησε την Ιταλία το 1977 και το 1992. Τρία χρόνια μετά την δεύτερη συμμετοχή της βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της το βράδυ του τελικού της Eurovision το 1995 και ενώ η καριέρα της ήταν στο απόγειό της.

Ο Κάρλος Παγιάου εκπροσώπησε την Πορτογαλία το 1981. Μετά από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αργότερα κατά την εκταφή του η κοινή γνώμη έμεινε με το στόμα ανοιχτό καθώς, όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για νεκροφάνεια.

Η Μόνικα Σέττερλουντ εκπροσώπησε τη Σουηδία το 1963. Την ώρα του διαγωνισμού κυκλοφορούσε με μπαστούνι λόγο σοβαρού ατυχήματος που είχε. Το 2005 στις 12 Μαΐου, κάηκε ζωντανή από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της.

Οι Σόφι & Μάγκαλυ εκπροσώπησαν το Λουξεμβούργο το 1980. Αρκετά χρόνια μετά η Σόφι, η μία από τις δίδυμες αδελφές πέθανε χτυπημένη από το AIDS. Η Μάγκαλυ έπαθε κατάθλιψη ενώ από τον Απρίλιο του 1996 μένει μόνη και δεν βγαίνει ποτέ έξω.

Ο Τόσε Πρόεσκι εκπροσώπησε τα Σκόπια το 2004. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Οκτωβρίου 2007,ο Τόσε χάνει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στη Νόβα Γκραντίσκα της Κροατίας, καθώς επέβαινε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο φίλος του Γκέοργκι Γκεοργκίεφσκι,με συνεπιβάτη τη μάνατζερ του Λιλιάνα Πέτροβιτς.Το όχημα συγκρούστηκε με το πίσω μέρος ενός φορτηγού και στη συνέχεια με το ενδιάμεσο φράγμα,πράγμα που σκότωσε αμέσως τον Τόσε,αφού συνέτριψε τον τρίτο σπόνδυλο του λαιμού του.Ήταν μόνο 26 ετών.

Η ‘Εζμα και ο Λοζάνο εκπροσώπησαν τα Σκόπια το 2013. Στις 11 Δεκεμβρίου του 2016 η Έζμα έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών έπειτα από ασθένεια.

Σχόλια