Πλησιάζει ο Ελληνικός τελικός της Eurovision 2018 για να αποφασίσουμε ποιο τραγούδι θα μας εκπροσωπήσει.

οι 5 υποψηφιότητες για την Eurovision 2018

Την Δευτέρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου ο ελληνικός τελικός θα γίνει την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου σε στούντιο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη.

Ο ελληνικός τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1, αλλά η παρουσίαση των τριών υποψήφιων τραγουδιών θα γίνει μέσα από βίντεο που θα έχουν μαγνητοσκοπηθεί λίγες ημέρες πριν, από συνεργεία της ΕΡΤ ώστε να έχουν την ίδια αισθητική.

Την επόμενη βδομάδα, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου θα γίνει και η συνάντηση των τριών δισκογραφικών εταιρειών με την ΕΡΤ για να καθοριστεί το νομικό πλαίσιο συνεργασίας προκειμένου να συμμετέχουν στον «ελληνικό τελικό». Βασικό σημείο της συνεργασίας τίθεται, όπως είναι λογικό, ώστε η δισκογραφική εταιρεία που θα έχει το τραγούδι που θα πάρει το «εισιτήριο» για τη Λισαβόνα να μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος και να μην χρεωθεί η δημόσια τηλεόραση…!

Έτσι λοιπόν, αν όλα πάνε καλά μετά την επαφή της ΕΡΤ με τις πιο πάνω δισκογραφικές εταιρείες, τότε τα τρία αυτά τραγούδια θα διαγωνιστούν στον «ελληνικό τελικό», την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, διεκδικώντας μόνο με την ψηφορορία του τηλεοπτικού κοινού να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Οι τρεις συμμετοχές που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Λισαβόνα και την Eurovision 2018 είναι:

Ελληνικός τελικός της Eurovision

Μην ξεχνάς τον ήλιο – Αρετή Κετιμέ (Spicy)
Από την Θράκη ως την Κρήτη – Χοροσταλίτες (Spider Music)
Όνειρο μου – Γιάννα Τερζή (Panik Entertainment)

Πηγή: Newsit / Γρηγόρης Μελάς

Σχόλια