Το 2019 έφτασε, και ο χρόνος άρχισε ήδη να μετράει αντίστροφα για την διεξαγωγή της Eurovision στο Τελ Αβίβ.

Ενώ η Κύπρος έχει ήδη κάνει την επιλογή της, τώρα εντατικοποιούνται και οι διαδικασίες για την επιλογή του προσώπου που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό.

Το OGAEgreece, το επίσημο fanclub του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πως όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος θα γίνει απευθείας ανάθεση στον καλλιτέχνη που θα επιλέξει η Επιτροπή που θα αναλάβει το εγχείρημα.

Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, που υπήρξε ο συνθέτης της Eurovision της Αθήνας.

Η ανακοίνωση ήρθε έπειτα από επικοινωνία του OGAE Greece με τη Διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, κας Κουφοπούλου Μαρίας η οποία δήλωσε: «δεν πρόκειται να διεξαχθεί διαγωνισμός, αλλά απευθείας ανάθεση στον καλλιτέχνη που θα επιλέξει η Επιτροπή. Από τα ονόματα που θα συζητηθούν, θα γίνει η προσέγγιση στο επικρατέστερο, με την πρόταση για συνεργασία, αφού φυσικά συμφωνήσουν τα μέλη της Επιτροπής».

Η επιλογή του τραγουδιού, σύμφωνα με την κ. Κουφοπούλου θα γίνει αφού πρώτα βρεθεί ο καλλιτέχνης έχοντας υπόψιν το μουσικό ύφος που υπηρετεί.

 

Σχόλια