Ουκρανία- Eurovision

Αλλαγές φαίνεται πως θα γίνουν στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2017 στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Φαίνεται πως η EBU σκοπεύει να επαναπροσδιορίσει το ποσοστό συμμετοχής στη βαθμολογία κοινού και κριτικής επιτροπής στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision.

Μάλιστα στα έντυπα που απέστειλε η EBU στους δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς των χωρών για να δηλώσουν συμμετοχή, πέρα από όλα τα άλλα αναφέρει ότι θα υπάρχει αναλογία κοινού και κριτικής επιτροπής στη ψηφοφορία χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το ποσοστό.

Αυτό που αναφέρεται είναι ότι το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι για παράδειγμα 50-50, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό ενώ το τελικό ποσοστό θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι πως για 2η συνεχόμενη χρονιά ο νικητής που κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision προήλθε από την κριτική επιτροπή και όχι από το τηλεοπτικό κοινό.

Αυτό είναι κάτι που σίγουρα ξενίζει τους τηλεθεατές που αγαπάνε τον θεσμό, τον παρακολουθούν χρόνια και ψηφίζουν με εκατομμύρια μηνύματα κάθε χρόνο.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται πως είναι τα καμπανάκια που χτύπησαν επιτέλους στα αυτιά των υπευθύνων της EBU και για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, όταν και οι κριτικές επιτροπές επανήλθαν στον διαγωνισμό, συζητείται ο περιορισμός της ισχύος τους. Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων.

Για την ιστορία τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2016 κέρδισε η Ουκρανία με την Jamala και το τραγούδι “1944“.

Πηγή: InfeGreece

Σχόλια