Τελικά θα δούμε 3 υποψηφιότητες για τον Ελληνικό τελικό της Eurovision.

Η κατάρα της Eurovision

Σαν βόμβα έσκασε πριν από λίγο η είδηση που μετέδωσε πρώτος ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μελάς στην ιστοσελίδα newsit.gr. Όπως αναφέρει στο κείμενό του, πλέον η ΕΡΤ αποφάσισε πως οι υποψήφιοι στον Ελληνικό Τελικό για τη Eurovision 2018 δεν θα είναι πέντε όπως είχε δημοσιευτεί πριν λίγο καιρό αλλά ….τρεις.

Διαβάστε το άρθρο του ίδιου του Γρηγόρη Μελά, όπως δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr

“Έτσι στην πρώτη συνεδρίασή της η οργανωτική επιτροπή τήρησε «το γράμμα του νόμου» έστω κι αν αυτό δυσαρεστήσει «δικά της παιδιά», όπως σχολίαζαν πολλοί μετά τη δημοσιοποίηση που είχαμε κάνει στο Newsit για τα τραγούδια που επέλεξε η καλλιτεχνική επιτροπή.

Και να σας εξηγήσω τι εννοώ. Η καλλιτεχνική επιτροπή όπως είχα αναφέρει είχε αποφανθεί ότι μόνο τρία τραγούδια πληρούσαν τους απαιτούμενους όρους (ελληνικό στίχο και ελληνικό ηχόχρωμα) που είχε θέσει η ΕΡΤ στις δισκογραφικές εταιρείες, αλλά είχε εγκρίνει και δύο ακόμα σημειώνοντας ότι είχαν ελληνικό στίχο, αλλά όχι ελληνικό ηχόχρωμα. Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου πριν από λίγο που συνεδρίασε η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε πως στον ελληνικό τελικό θα πάνε μόνο τα τρία τραγούδια που πληρούν όλους τους όρους αποκλείοντας έτσι τα δύο.

3 υποψηφιότητες για τον Ελληνικό τελικό

Τα τραγούδια (με αλφαβητική σειρά από τον τίτλο) που παίρνουν το «εισιτήριο» είναι:

-«Από τη Θράκη ως την Κρήτη» με τους Χοροσταλίτες (Δισκογραφική: SPIDERMUSIC)

-«Μην ξεχνάς τον ήλιο» με την Αρετή Κετιμέ (Δισκογραφική: SPICY MUSIC)

-«Το όνειρό μου» με τη Γιάννα Τερζή (Δισκογραφική: PANIK ENTERTAINMENTGROUP)

Εκτός λοιπόν θα είναι τα δύο τραγούδια που δεν έχουν ελληνικό ηχόχρωμα και τα οποία είναι:

-«Baila Jazz» με τον Τόνι Βλάχο (Δισκογραφική: SPIDER MUSIC)

-«Ίδιο Tempo» με τους «Duo Fina» (Δισκογραφική: RECORDS ON TOP)

Αξίζει λοιπόν να αναφέρω ότι το συγκρότημα «Duo Fina» αποτελείται από μουσικούς που είναι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως που είχαν πάρει την πρόκριση από την καλλιτεχνική επιτροπή. Τελικά όμως η απόφαση της ΕΡΤ μέσα από την οργανωτική επιτροπή να τους θέσει εκτός λόγω του ότι το τραγούδι τους δεν πληροί και τους δύο όρους αποδεικνύει ότι είναι αποφασισμένοι στη δημόσια τηλεόραση να λειτουργήσουν αντικειμενικά.

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου η οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τριών δισκογραφικών εταιρειών που έχουν λάβει την πρόκριση για τον ελληνικό τελικό προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα ανταπεξέλθουν ως οφείλουν στις απαιτήσεις της διοργάνωσης. Και όσες από αυτές αποδείξουν ότι μπορούν θα πάρουν το «εισιτήριο», ενώ αν δεν μπορέσει καμία από αυτές τότε η ΕΡΤ θα αναζητήσει ως οφείλει άλλο τρόπο για να συμμετέχει η χώρα μας στο φεστιβάλ τραγουδιού…!

Σχόλια