Αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια η Ελλάδα σε διαγωνισμό τύπου Eurovision, πράγμα που μας έκανε πολύ χαρούμενους.

Νικήτρια η Ελλάδα σε διαγωνισμό

Η Ελλάδα την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά κέρδισε το Διεθνές Φεστιβάλ της Οχρίδας 2017. Πρόκειται για ένα «δύσκολο» φεστιβάλ μιας και πάντα την δεσπόζουσα θέση την είχαν στα βραβεία οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας λόγω γλώσσας και αναγνωρισιμότητας των εγχώριων καλλιτεχνών.

Φέτος η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την καλλονή Ελισάβετ Χρήστου με το τραγούδι «Κι αν εσύ δεν με θες» σε σύνθεση και στίχους του Τάκη Δαμάσχη (ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος C:Real). H Ελισάβετ με μια δυναμική ερμηνεία επί σκηνής κέρδισε την 1η θέση στην ψήφο του κοινού και την 2η θέση στην ψήφο της διεθνούς επιτροπής , συνδυασμός που της χάρισε το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ. Στην δεύτερη θέση έμεινε το ντουέτο των Maja Odzhaklievska από την Σερβία και Ivan Akulov από την Ρωσία με το τραγούδι της «Φύγε μακριά» η οποία κέρδισε μεν την ψήφο της επιτροπής αλλά τερμάτισε δεύτερη στο κοινό. Αυτό κάνει ακόμα πιο σπουδαία την ελληνική πρωτιά καθώς αυτή προήλθε από το κοινό , το οποίο εκτίμησε τον ελληνικό στίχο και την ερμηνεία του από την Ελληνίδα καλλιτέχνιδα.

Η Ελισάβετ εμφανίστηκε ζωντανά επί σκηνής στην 12η θέση και συνοδευόμενη από δύο διάσημους εγχώριους κιθαρίστες, τους Daniel Joveski και Jovan Cifligaroski, ερμήνευσε το τραγούδι της με έναν μοναδικό τρόπο κερδίζοντας τις καρδιές του κοινού, το οποίο από τις πρόβες κιόλας είχε δείξει με το χειροκρότημα του ποιο θα ήταν ένα από τα φαβορί της βραδιάς. Η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα κατά την απονομή, συγκινημένη αλλά και ενθουσιασμένη από την απρόσμενη νίκη της ευχαρίστησε το κοινό και την επιτροπή για τις ψήφους τους ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τo INFE Greece που την είχε προτείνει στο συγκεκριμένο μουσικό δρώμενο. Συγκινητική στιγμή της απονομής ήταν η αναφορά και  η αφιέρωση της νίκης της στην αδικοχαμένη από τροχαίο αδερφή της, Χριστίνα.

Νικήτρια η Ελλάδα σε διαγωνισμό

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Grigor Koprov, δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και δήλωσε ότι δικαίως η Ελληνίδα κατέλαβε την πρώτη θέση αφού τόσο το τραγούδι όσο και η ερμηνεία του κέρδισαν τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Δεν παρέλειψε να εκφράσει την πρόθεση του για πιθανή συνεργασία στο μέλλον με την νικήτρια.

Το διεθνές Φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από πολλούς σαν μικρή Eurovision των Βαλκανίων, τίτλος που φέτος δικαιώθηκε και από την παρουσία αρκετών καλλιτεχνών από τον κόσμο της Eurovision. Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους βρέθηκε η συμμετοχή της Σλοβενίας του 2001 , Nusa Derenda ενώ τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Κροάτης Vlado Kalember, o οποίος σε ντουέτο με την Izolda είχε ερμηνεύσει το Ciao Amoreγια την Γιουγκοσλαβία στην Eurovision του 1984. Το παρόν στη βραδιά έδωσε και ο Aleksandar Sanja Ilic, συνθέτης της Γιουγκοσλαβικής συμμετοχής το 1982 , Halo Halo.

Νικήτρια η Ελλάδα σε διαγωνισμό

πηγή: INFE Greece

Σχόλια