Η Δέσποινα Βανδή μιλά για τον Πόντο και συγκινεί. Η γνωστή καλλιτέχνης βρέθηκε χθες στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στην Ακαδημίας για την εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του Δημήτρη Ψαθά, με αφορμή το βιβλίο του, με τίτλο ”Γη του Πόντου”.

ντοΠοια γνωστή τραγουδίστρια επισκέφθηκε τη Δέσποινα Βανδή στο Mamma Mia;

Η Δέσποινα ήταν μια από τους επίσημους καλεσμένους και διάβασε ένα απόσπασμα, το οποίο τη συγκινεί ιδιαίτερα, όπως είπε. Το GetGreekMusic ήταν εκεί και σας παρουσιάζει, όλα όσα είπε.

Η Δέσποινα Βανδή μιλά για τον Πόντο και συγκινεί

Δέσποινα Βανδή Live

تم نشره بواسطة ‏‎GetGreekMusic‎‏ في 8 مايو، 2017

Η ίδια ανέβασε μια φωτογραφία στα socila media της με ένα συγκινητικό μήνυμα

Χθες το βράδυ είχα τη χαρά και την τιμή να συμμετάσχω κι εγώ στην εκδήλωση που έγινε για τον Δημήτρη Ψαθα και το βιβλίο του η “Γη του Πόντου”.Απο τη γη του Πόντου είμαι κι εγώ!Απο την Κερασούντα! Ενα πολύ όμορφο αυτοβιογραφικο βιβλίο που ξεδιπλώνει την ιστορία μας στο χρόνο και ό,τι έζησαν οι Πόντιοι τότε.Την ομορφιά και την ανελέητη αγριότητα.Την ευημερια και το Έγκλημα.”Τα χρονια εκείνα παίζαμε με τα τουρκοπουλια κι όταν μας δέρνανε,τα δέρναμε,χωρίς κανένα φόβο.Αργοτερα ήταν αλλιώς” Η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων πλησιάζει.Οσο κι αν προσπάθησαν οι Νεότουρκοι τότε να μας αφανίσουν και πολιτιστικά και βιολογικά δεν τα κατάφεραν.Τα θύματα εκατοντάδες χιλιάδες…Τη μνήμη μας όμως δε μπορεί να τη σκοτώσει κανεις.Γιαυτο είμαστε εδώ μέχρι σήμερα…

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Vandi (@desp1navandi) στις

Χθες το βράδυ είχα τη χαρά και την τιμή να συμμετάσχω κι εγώ στην εκδήλωση που έγινε για τον Δημήτρη Ψαθα και το βιβλίο του η “Γη του Πόντου”. Από τη γη του Πόντου είμαι κι εγώ! Από την Κερασούντα! Ένα πολύ όμορφο αυτοβιογραφικο βιβλίο που ξεδιπλώνει την ιστορία μας στο χρόνο και ό,τι έζησαν οι Πόντιοι τότε.Την ομορφιά και την ανελέητη αγριότητα. Την ευημερία και το Έγκλημα.”Τα χρονιά εκείνα παίζαμε με τα τουρκοπούλια κι όταν μας δέρνανε,τα δέρναμε,χωρίς κανένα φόβο. Αργότερα ήταν αλλιώς” Η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων πλησιάζει. Όσο κι αν προσπάθησαν οι Νεότουρκοι τότε να μας αφανίσουν και πολιτιστικά και βιολογικά δεν τα κατάφεραν.Τα θύματα εκατοντάδες χιλιάδες…Τη μνήμη μας όμως δε μπορεί να τη σκοτώσει κάνεις. Για αυτό είμαστε εδώ μέχρι σήμερα…”

Την παρουσίαση ανέλαβε η κόρη του, ενώ πέρα από τη Βανδή, το παρών έδωσαν οι Δέσποινα Στυλιανοπούλου, η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Κώστας Κόκλας, ενώ ο Κώστας Αγέρης τραγούδησε Live.

Κώστας Αγερης Live

تم نشره بواسطة ‏‎GetGreekMusic‎‏ في 8 مايو، 2017

Σχόλια