Το Baby One More Time της Britney Spears έγινε 20 χρονών καθώς κυκλοφόρησε το 1998.

Το Baby One More Time της Britney Spears

To συγκεκριμένο κομμάτι προτάθηκε αρχικά στο γυναικείο συγκρότημα TLC, οι οποίες και το απέρριψαν, και κατόπιν στους Backstreet Boys που επίσης το απέρριψαν. Τελικά το κομμάτι έμελλε να γίνει η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Britney Spears και ο προπομπός του ομότιτλου άλμπουμ που κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου του 1999. Το τραγούδι “Baby One More Time”, αποτέλεσε τεράστια επιτυχία και το single πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως κερδίζοντας έτσι μία θέση στην λίστα με τα πιο εμπορικά singles όλων των εποχών.

Επίσης το τραγούδι χάρισε στην Britney την πρώτη της υποψηφιότητα στα Grammy στην κατηγορία Best Female Pop Vocal Performance. Όσο για το άλμπουμ, αυτό ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, κατακτώντας την κορυφή των charts σε 15 χώρες και αποτελεί μέχρι και σήμερα το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην καριέρα της Britney. Το ντεμπούτο άλμπουμ της Britney της χάρισε συνολικά 5 παγκόσμια hits: “Baby one more time”, “(You Drive Me) Crazy”, “Sometimes”, “Born to make you Happy” και “From The Bottom Of My Broken Heart”. Για την προώθηση του πρώτου της single η Britney ξεκίνησε εμφανίσεις σαν Opening Artist σε περιοδεία των N’ Sync.

Αργότερα όμως και με την κυκλοφορία του άλμπουμ, στις 28 Ιουνίου του 1999, ξεκίνησε την πρώτη της περιοδεία με τίτλο “Baby One More Time Tour” σε ΗΠΑ και Καναδά. Η πρώτη περιοδεία της Britney θεωρήθηκε άκρως επιτυχημένη από κοινό και κριτικούς, μαγνητοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο FOX ενώ κυκλοφόρησε και σε DVD. Η επιτυχία της περιοδείας οδήγησε στην παράτασή της η οποία πραγματοποιήθηκε με κάποιες αλλαγές, τον Μάρτιο του 2000 και τιτλοφορήθηκε “Crazy 2K”. Το concept και τα κοστούμια και των δύο περιοδειών είχαν σχεδιαστεί από την ίδια την Britney Spears. Κατά την διάρκεια δε του “Crazy 2K”, το κοινό άκουσε για πρώτη φορά το τραγούδι “Oops… I Did it again”, το πρώτο single από το δεύτερο Album της τραγουδίστριας. Το Baby One More Time παγκοσμίως έφτασε τα 30 εκατομμύρια σε πωλήσεις και είναι μέχρι στιγμής ο πιο επιτυχημένος δίσκος για ένα έφηβο αλλά και ένας από τους πιο επιτυχημένους δίσκους στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Αυτό το τραγούδι και αυτός ο δίσκος ήταν η αφορμή να δοθεί στην Britney Spears ο τίτλος “Πριγκίπισσα της ποπ“.

Το Baby One More Time της Britney Spears έγινε 20 χρονών

Σχόλια