Στο δέκατο “Δείπνο στο σκοτάδι – Dinner in the Dark” που διοργάνωσε η επιτροπή Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών στο χώρο εστίασης “Έπαυλη” στο Χαϊδάρι παραβρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, πάντα δίπλα σε τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες , καλεσμένος του επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κου Βαγγέλη Αυγουλά , συμμετείχε στην πρωτότυπη αυτή εμπειρία!

Το “Δείπνο στο σκοτάδι – Dinner in the Dark” είναι μια πρωτότυπη εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης που αποτελεί ένα διαδραστικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων και μία μοναδική βιωματική εμπειρία.

Ξυπνά κι οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας.

Σημειώνεται ότι, οι σερβιτόροι που θα καθοδηγούσαν και σέρβιραν τους καλεσμένους είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών «Dinner in The Dark».

Οι παρευρισκόμενοι δείπνησαν στο απόλυτο σκοτάδι, λαμβανομένων εκ των προτέρων όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας αφήνοντας για λίγο στην άκρη την όραση τους! Μέχρι σήμερα, τη διοργάνωση έχουν απολαύσει πάνω από 1.800 άτομα ανά την Ελλάδα!

Η εκδήλωση έχει πάντα μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, γι’ αυτό και τα όποια έσοδα προκύπτουν , διατίθενται πάντα υπέρ ενός κοινωνικού φορέα. Αυτή τη φορά, διατέθηκαν στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες «Η ΑΡΓΩ».

 

Σχόλια