Γιώργος Τσαλίκης-Αν ήμουνα παλιόπαιδο

Τον Μάρτιο του 2001, ο Γιώργος Τσαλίκης κυκλοφορεί τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο της καριέρας του με τίτλο Αν ήμουνα παλιόπαιδο με παραγωγό τον άνθρωπο που τον εμπιστεύτηκε και στήριξε στο ξεκίνημα του, τον Πάνο Φαλάρα.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το τραγούδι “Με χαλάει” γίνεται τεράστιο hit και η αναγνώριση του Γιώργου μεγάλη.

Αποτέλεσμα αυτού, έξω από το Romeo που εμφανιζόταν τότε με την Έλλη Κοκκίνου να σχηματίζονται ουρές από κόσμο με το σύνθημα “Πάμε Τσαλίκη” να ηχεί χωρίς υπερβολή σε κάθε γωνιά της πόλης.

Τότε ήτανε η χρονιά που η αναγνωρισιμότητά του Γιώργου ήταν πλέον τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα το Romeo να είναι το μαγαζί που πέρασε όλη η Αθήνα.

Την ίδια περίοδο συμμετέχει με πολύ μεγάλη επιτυχία στους “10 μικρούς Μήτσους” του Λάκη Λαζόπουλου με τον κόσμο και τους κριτικούς να μένουν ενθουσιασμένοι από την συμμετοχή του.

Μουσική στον δίσκο υπογράφουν οι Κώστας Μηλιωτάκης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Κελαϊδής και Νάσος Γαλακτερός. Ενώ στίχους αποκλειστικά έγραψε ο Πάνος Φαλάρας, με εξαίρεση το κομμάτι “Φοβάμαι” στο οποίο έγραψε στίχους η Ρούλα Κορομηλά.

Γιώργος Τσαλίκης-Αν ήμουνα παλιόπαιδο

Το άλμπουμ “Αν ήμουνα παλιόπαιδο” κυκλοφορεί από την Nitro music και γίνεται γρήγορα χρυσό, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 25.000 αντίτυπα.

Από τα συνολικά 12 κομμάτια του δίσκου, τα 7 έγιναν singles και ακούστηκαν πολύ στα ραδιόφωνα.

Πάμε να τα θυμηθούμε:

Μαζί σου και στην κόλαση

Αρρωσταίνω

Αν ήμουνα παλιόπαιδο

Το κομμένο μου τσιγάρο

Με χαλάει

Σφαίρα

Να της πεις συγνώμη

 

 

Σχόλια