Κώστας Λειβαδάς στον Ιανό
Τα 18 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του στη μουσική σκηνή γιόρτασε ο Κώστας Λειβαδάς στο Cafe του Ιανού την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου μαζί με φίλους και συνεργάτες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των “Συναντήσεων με μουσικούς” με την Τασούλα Επτακοίλη που διοργανώνει ο Ιανός.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν οι: Ρένος Χαραλαμπίδης, Ηλίας Κατελάνος, Λίνα Σακκά, Σιδερής Πρίντεζης, Οδυσσέας Τσάκαλος, Γιώργος Τσάμπρας, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Ξενοφώντας Ραράκος, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Γιώργος Χρηστάκης,  Ζωή Παπαδοπούλου και Μελίνα Ασλανίδου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η Τασούλα Επτακοίλη συζήτησε με τον Κώστα Λειβαδά για όλα αυτά τα χρόνια ασταμάτητης δημιουργίας και παρουσίας του στην ελληνική μουσική σκηνή, για τα παιδικά του χρόνια, για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, για τις μεγάλες μουσικές του αγάπες, για το ραδιόφωνο και όλα εκείνα που τον διαμόρφωσαν και τον οδήγησαν στη σημερινή μουσική “ενηλικίωσή” του.
Η συζήτηση έκλεισε με μια ευχή από τον Κώστα Λειβαδά καθώς και μια αναφορά για τα μελλοντικά σχέδιά του:
“Εδώ που έχουμε φτάσει σαν χώρα κι από την αλληλεπίδραση που έχει γίνει, πρέπει να ευχηθούμε τα αυτονόητα για τη χρονιά που έρχεται. Δηλαδή, διπλά και ενισχυμένα υγεία, προσανατολισμό στο εσωτερικό φως του καθενός, όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις και όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση και κριτική στάση και θέση απέναντι σε ότι συμβαίνει. Είναι μια εποχή  για επιστροφή στις ρίζες, εάν θέλει κάποιος να μην τρελαθεί η να τροφοδοτεί την ελπίδα, μια εποχή δημιουργικότητας. Μια από τις πρώτες ευχές δηλαδή που θα έκανα είναι δημιουργικότητα για όλους και ανεύρεση λύσεων. Εγώ θέλω να επικεντρωθώ πολύ σε αυτή την έκδοση γιατί είναι κάτι που το ήθελα από καιρό. Αυτό θα κάνω την επόμενη χρονιά. Φυσικά, γράφω καινούργια τραγούδια και υπάρχουν και πολλά σχέδια και αρκετά live που θα γίνουνε. Προέχει όμως πάνω απ’ όλα το να ξανασυστηθούμε και λίγο να καταλάβουμε ο καθένας τι ακριβώς θέλει και για τον εαυτό του και για τη χώρα από εδώ και πέρα.”
Στο δεύτερο μέρος ο Κώστας Λειβαδάς κάθισε στο πιάνο του Ιανού και ερμήνευσε ο ίδιος επιτυχίες του όπως, τα “Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα”, “Πιάσε με”, “Πάω να δω τ ’αστέρια”, “Σ’ έχω δε σ’ έχω”, “Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα” και “Σα να μην πέρασε μια μέρα”.
Στη συνέχεια, η Μαριάννα Πολυχρονίδη ερμήνευσε το “Έχω άνθρωπο”, ακολούθησε η Ζωή Παπαδοπούλου με το “Εγώ σ’ αγάπησα εδώ” και αμέσως μετά ανέβηκε η Μελίνα Ασλανίδου για να τραγουδήσει το νέο κομμάτι τους “Βρέχει στην Ίωνος Δραγούμη”, αλλά και τα “Σα να είχε γίνει φονικό” και “Σ’ έχω δε σ’ έχω”.
Η βραδιά έκλεισε με την ερμηνεία δυο από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Κώστα Λειβαδά, “Τα Παιδιά των δρόμων” και το “Η επιμονή” από τον ίδιο και τις τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες.

Το άλμπουμ “Κώστας Λειβαδάς, 18 χρόνια δρόμος” κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

 Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.
Κώστας Λειβαδάς στον Ιανό Κώστας Λειβαδάς στον Ιανό Κώστας Λειβαδάς στον Ιανό Κώστας Λειβαδάς στον Ιανό

Δείτε, επίσης, το βίντεο ολόκληρης της εκδήλωσης.

Σχόλια