10 χρόνια Gazarte - Συνέντευξη Τύπου
Tην Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Gazarte συνέντευξη τύπου με καλεσμένους συνεργάτες, καλλιτέχνες και εκπροσώπους των Mέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Λίνα Νικολακοπούλου, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η Έλλη Πασπαλά και ο Στέφανος Κορκολής βρέθηκαν στο κεντρικό πάνελ μαζί με τους ιδιοκτήτες του gazarte, Γιάννη και Λεωνίδα Πετρόπουλο, και έκαναν μία αναδρομή στις πιο σημαντικές στιγμές της δεκαετίας που πέρασε. Παράλληλα, μίλησαν για τις παραστάσεις που θα δούμε αυτή τη χρονιά, δίνοντας το στίγμα της επόμενης δεκαετίας. Αφήνοντας την υπόσχεση ότι έχουμε να περιμένουμε πολλές εκπλήξεις, παρουσίασαν ένα σημαντικό μέρος του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος με τις μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών για τους προσεχείς μήνες του 2016 και του 2017, στο Main και στο Roof Stage. Τέλος, ξεχωριστή αναφορά έγινε από τον Ξενοφώντα Ραράκο στο νέο κύκλο παραστάσεων που θα φιλοξενεί το Theater Stage (πρώην cinema), με την επιμέλεια του ίδιου και σημαντικών καλλιτεχνών.

Ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, με σπουδαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Γιατί φέτος τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα εδώ! Στο gazarte.
Το gazarte, Athens Cultural Hub, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2006 όταν η άλλοτε βιομηχανική περιοχή της Αθήνας άρχιζε να αναπτύσσεται γύρω από το γνωστό συγκρότημα του παλιού εργοστασίου φωταερίου που μέχρι τότε αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της.

Αρχικά, ως χώρος εστιατορίου και στη συνέχεια ως χώρος ανάγνωσης και πώλησης βιβλίων και δίσκων, παρουσίασε από νωρίς ένα ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο-δισκοπωλείο στο ισόγειό του με εκλεκτούς τίτλους, συλλεκτικά βινύλια και σπάνιες εκδόσεις. Πολύ σύντομα, το gazarte επεκτάθηκε στο διπλανό κτίριο με στόχο την διοργάνωση ξεχωριστών live για Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες στα πρότυπα των πασίγνωστων music clubs του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Από τη σκηνή του πέρασαν παγκόσμια μεγαθήρια όπως οι: Michel Legrand, Cassandra Wilson, Dianne Reeves, Kronos Quartet, Αl Di Meola, Dee Dee Bridgewater, Manu Dibango, José Feliciano, Ute Lemper, Rodrigo y Gabriela, Avishai Cohen, Amadou & Mariam, Orchestra Baobab, Imany, Mario Biondi κ.ά. αλλά και οι σπουδαιότεροι Έλληνες καλλιτέχνες με projects που έκαναν πρεμιέρα εδώ, απολύτως ενταγμένα στη φιλοσοφία του χώρου (Σ. Ξαρχάκος, Δ. Σαββόπουλος, Δ. Γαλάνη, Α. Πρωτοψάλτη, Ε. Αρβανιτάκη, Γ. Χαρούλης ανάμεσα σε άλλους).

Το gazarte όρισε εξαρχής διαφορετικά τον όρο «πολυχώρος». Η αισθητική καθορίζει τις επιλογές των ιδιοκτητών του, Γιάννη και Λεωνίδα Πετρόπουλου, και αυτό είναι φανερό σε κάθε σημείο αλλά και στις επιλογές τους σε όλους τους τομείς. Διακοσμητικό στήσιμο με χειροποίητες εφαρμογές, αναπαυτικά καθίσματα και φιλοξενία υψηλού επιπέδου, μυρωδικά, φυτά και δέντρα που συνθέτουν έναν ονειρεμένο κήπο στην ταράτσα, πλούσιος κατάλογος ποτών με πολύτιμες γεύσεις, εκλεκτές μουσικές και η απόλυτη urban θέα, συνηγόρησαν στη δημιουργία μιας πρωτότυπης εστίας πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Η εναλλακτική και επιτυχημένη πορεία του gazarte σε σχέση με την mainstream εξέλιξη της γειτονιάς, δικαίωσε τους ιδιοκτήτες και το όραμά τους. Κατάφεραν να προσφέρουν στους θαμώνες διακριτική απομόνωση και εμπειρία αυθεντική με αδιαπραγμάτευτη ποιότητα. Στα χρόνια που πέρασαν το gazarte δεν έπαψε ποτέ να «επανασυστήνεται» στο κοινό, με ουσιαστικές παρεμβάσεις-ανακαινίσεις που πάντα είχαν σκοπό την παροχή μεγαλύτερης άνεσης και καλύτερων υπηρεσιών.

Το gazarte γιορτάζει 10 χρόνια και αλλάζει. Με νέα ταυτότητα και περισσότερα από 150 events μέσα στην χρονιά που έρχεται. Με ειδικές εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις με εκλεκτούς καλεσμένους. Και από αυτήν τη γιορτή δεν θα λείψει κανείς. Οι Έλληνες καλλιτέχνες που έγραψαν εδώ ένα μικρό κεφάλαιο των αναμνήσεων μας θα είναι φέτος ξανά μαζί μας. Αλλά και οι σπουδαιότεροι ξένοι καλλιτέχνες θα επιστρέψουν για να το γιορτάσουν κι αυτοί με τη σειρά τους, ενώ για πρώτη φορά θα έρθουν κι άλλα σπουδαία ονόματα της jazz, soul και world μουσικής. Και γύρω από αυτούς το μοναδικό κοινό του gazarte, όλοι εμείς, που το αγαπήσαμε τόσα χρόνια και επιστρέφουμε σε αυτό κάθε Σεπτέμβρη. Σε κάποιον από τους χώρους του θα συναντηθούμε και φέτος. Δείτε το πρόγραμμά του και κλείστε θέση από τώρα.
10 χρόνια Gazarte - Συνέντευξη Τύπου

Γιατί φέτος, τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα εδώ!

Σχόλια