Ελεωνόρα_Ζουγανέλη

Ελεωνόρα_Ζουγανέλη

Μία βραδιά ειδικά αφιερωμένη στους φίλους και τους ακροατές του Μελωδία 99,2 ετοίμασε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη με τους στενούς της συνεργάτες. Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της στο Άνοδος Live Stage (Πειραιώς 183 & Πάλλαντος 38) η γνωστή ερμηνεύτρια και οι συνεργάτες της μας έδωσαν μία μικρή «γεύση» για όσα πρόκειται να δούμε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου –και για 8 Σάββατα.

«Κάτι έχω να σου πω» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που την επιμέλεια προγράμματος έχει κάνει η Ελεωνόρα με τον Μίνωα Θεοχάρη, ο οποίος υπογράφει και την επιμέλεια των κειμένων, ενώ οι ενορχηστρώσεις ανήκουν στον Ευριπίδη Ζεμενίδη.

Σίγουρα η Ελεωνόρα είχε πολλά να μας πει κατά τη διάρκεια του προγράμματος, αλλά μας «μαρτύρησε» ελάχιστες από τις εκπλήξεις που έχουν ετοιμάσει. Όπως ότι τραγουδάει πάνω σε μία κούνια που υψώνεται σιγά-σιγά, αλλά και ένα ξύλινο αλογάκι που βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένη γωνία στον πάνω όροφο της μουσικής σκηνής.

Το live ξεκίνησε λίγο μετά τις 10, με το «Έλα», ενώ ακολούθησαν «Η επιμονή σου», «Μονάχα εγώ», «Τα λέμε», «Ένα σφάλμα έκανα», «Έκλαψα χθες», «Αργοσβήνεις μόνη», «Μαντολίνο», “Εμένα με συμφέρει”  και άλλα.

Εκεί όμως βρισκόταν και ο Κωστής Μαραβέγιας με τον οποίο ερμήνευσε τη «Λόλα», αλλά και η Νατάσσα Θεοδωρίδου, η οποία ερμήνευσε τα «Λιμάνια ανάψανε φωτιές» από την κινηματογραφική ταινία «Πολίτικη Κουζίνα». Η έκπληξη όμως ήρθε από την Ελεωνόρα, η οποία τραγούδησε την «Κόκκινη Γραμμή».

Παρά τον κρύο καιρό, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και το χειροκρότημα θερμό. Μετά το τέλος του προγράμματος συναντήσαμε την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο καμαρίνι της και μίλησε  αποκλειστικά στο getgreekmusic.gr!

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο YouTube

Θέλουμε να μας πεις τις εντυπώσεις σου από την αποψινή βραδιά που ήταν σαν πρόβα τζενεράλε και πως αισθάνθηκες τον κόσμο.

Ήταν πολύ σπουδαίο για μένα το σημερινό, μου έδωσε πάρα πολύ δύναμη. Είμαστε δυο μήνες συνέχεια σε πρόβες και επειδή όλο αυτό γινόταν σ’ ένα studio δεν μπορείς να έχεις αίσθηση εάν βρίσκεσαι σε σωστό δρόμο. Το σημερινό ήταν λυτρωτικό για μένα γιατί ο κόσμος είχε μεγάλο κομμάτι συμμετοχής οπότε περιμένω με πολύ αγωνία να παρουσιαστεί ολόκληρο το πρόγραμμα.

Ποιες άλλες εκπλήξεις μας επιφυλάσσεις;

Με την βοήθεια του Μίνωα Θεοχάρη, προσπαθούμε να φωτίσουμε κάποια από τα τραγούδια, χρησιμοποιώντας τον χώρο που διαθέτουμε. Με τον Μίνωα, έχουμε βρει έναν τρόπο να συμβαίνουν κάποια πράγματα επί σκηνής χωρίς όμως να χάνεται η επαφή μου με τον κόσμο.

Φέτος το σκηνικό έχει θεατρικές πινελιές. Έχει μια κούνια και ένα αλογάκι στα οποία ανεβαίνεις και ταυτόχρονα τραγουδάς πράγμα που δίνει στον κόσμο μια ταξιδιάρικη αίσθηση. Πως το αισθάνεσαι εσύ σαν Ελεωνόρα όλο αυτό;

Μ’ αρέσει να έχω παράλληλες δραστηριότητες την ώρα που τραγουδάω. Έχει βέβαια μια δυσκολία αλλά μόλις αρχίσει όλο αυτό να λειτουργεί νιώθεις μεγάλη ελευθερία και άνεση. Το καλό είναι να δημιουργείς και στους θεατές συναισθήματα.

Πες μας από το πρόγραμμα σου τρία τραγούδια που τα αγαπάς περισσότερο και σου ξυπνάνε έντονα συναισθήματα.

Το «Να ‘σαι καλά» που είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια γιατί έχει την τύχη να έχει ποίηση μέσα, να εκφράζεται δηλαδή κάτι που το αισθανόμαστε όλοι. Πιστεύω ότι, οι άνθρωποι όντως φοβόμαστε να μην μείνουμε μόνοι και πάνω σ’ αυτό μας τον φόβο στηρίζουμε πολλές επιλογές και αποφάσεις μας. Πέρα από τα δικά μου τραγούδια όμως, ένα άλλο κομμάτι που ξεχωρίζω είναι το «Λιναρτνό» το οποίο είναι ένα τραγούδι που ακούω από μικρή και το αγκάλιασε ο κόσμος και το άλλο είναι το «Εμένα με συμφέρει» της Δήμητρας Γαλάνη το οποίο μιλάει μέσα μου.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Facebook

Υπάρχει ξένο ρεπερτόριο στο πρόγραμμα;

Λέει η μπάντα μου δυο ξένα τραγούδια και λέω και εγώ ένα. Κάθε χρόνο επιλέγω ένα ξένο τραγούδι και φέτος θα πω το simply the best από την αγαπημένη μου Tina Turner.

Είσαι νέα καλλιτέχνης ουσιαστικά που έχει μια μεγάλη μερίδα νέων ανθρώπων οι οποίοι σε ακολουθούν και σε ακούν.  Πως αισθάνεσαι που μεταλαμπαδεύεις κομμάτια μιας κάποια παλαιότητας που δεν ακούγονται συχνά  ;

Είναι μεγάλη χαρά να μαθαίνουν νεότεροι άνθρωποι τέτοια κομμάτια. Για παράδειγμα, κάποιος ο οποίος θα έρθει να ακούσει το «Έλα» και τύχει να ακούσει κάποιο παλαιότερο κομμάτι το οποίο να του αρέσει και εν συνεχεία μπει στην διαδικασία να το ψάξει, τότε ναι, αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Έχει τύχει να μεγαλώσω σε μια οικογένεια που άκουσα πολύ ελληνική μουσική και είχα την δυνατότητα ν’ ακούσω πολλά και διαφορετικά είδη.

Έχεις πολύ θεατρικότητα στην σκηνή…

Είναι κάτι που δεν φεύγει σαν σκέψη από το μυαλό μου. Είμαι τραγουδίστρια, μ’ αρέσει αυτό που κάνω άλλα α ήθελα να δουλέψω στο θέατρο (πρόζα). Αγαπώ το θέατρο πολύ γιατί αγαπώ και τον λόγο αρκετά.

Αγαπάς κάποια συγκεκριμένη παράσταση;

Αγαπώ την κουλτούρα του θεάτρου, τον κόσμο του, τις ώρες που δουλεύεις επάνω σε ένα έργο, τα πάντα.

Θυμάσαι κάποια παράσταση που είδες και σ’ έχει στιγματίσει;

Είχα την χαρά να με πηγαίνει η μητέρα μου συχνά στο θέατρο και έτσι μπορώ να ξεχωρίσω το “Angel Baby” αλλά είδα και φέτος την «Γκόλφω», όπου και έπαθα ζημιά. Πρώτη φορά συγκινήθηκα τόσο πολύ σε δημόσιο χώρο σε κατάσταση να μην μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου.

Τι άλλο ετοιμάζεις επαγγελματικά;

Ακόμα δεν έχω μπει στο studio. Είχα πολύ αγωνία για το φετινό πρόγραμμα γιατί έρχομαι από έναν χειμώνα πολύ πετυχημένο όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Ένιωσα πως ήταν μια όμορφη περίοδος για μένα, στόχοι επιτεύχθηκαν, ηρέμισα και θα ήθελα να φροντίσω την καινούργια μου δουλειά, οπότε εστίασα στις εμφανίσεις μου εδώ στο Άνοδος. Ακόμα, δεν ξέρω τι θέλω να τραγουδήσω.

Επειδή σε ακούμε να ερμηνεύεις και λαϊκά τραγούδια, έχεις σκεφτεί να στραφείς και προς τα εκεί;

Πολύ έντονα. Το αγαπάω το λαϊκό γι’ αυτό και το έχω πάντα στο πρόγραμμα μου.  Στα λαϊκά τραγούδια ως προς το μέρος μου υπάρχει ένα θέμα ας το πούμε. Δεν έχει τύχει να έρθει κάποιο λαϊκό τραγούδι στα χέρια μου.

Θα πιστέψεις έναν άγνωστο συνθέτη ο οποίος κάνει τώρα τα βήματα του;

Φυσικά. Για παράδειγμα, ο Μίνως Θεοχάρης, άσχετα με την μέχρι τώρα θεατρική του διαδρομή, σαν τραγουδοποιός δεν έχει υπάρξει ποτέ παρά μόνο τώρα.

Παρατήρησα ότι υπάρχει μια περούκα με μαύρα μαλλιά στο καμαρίνι σου. Αυτό θα είναι η επόμενη αλλαγή στα μαλλιά σου;

Τρελαίνομαι να φοράω περούκες. Ο Μίνως μου έδωσε μια περούκα για να μου φύγει το «ψώνιο» .

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο και την Εβίτα Μακροζαχοπούλου

[wzslider autoplay=”true” interval=”5000″ transition=”‘flash'” info=”true” lightbox=”true”]

Σχόλια