Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Κουρούκλη. Συγγενείς, φίλοι αλλά και παλιοί συνεργάτες είπαν το τελευταίο «αντίο» στη γνωστή τραγουδίστρια. Η κηδεία της έγινε στην Αγία Φιλοθέη.

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Κουρούκλη

Η τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 χρονών μετά από μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο.

Η Ζωή Κουρούκλη, πρώτη ξαδέρφη της Ζωής Λάσκαρη, άφησε το δικό της στίγμα στο ελληνικό μουσικό στερέωμα και μεσουράνησε τη δεκαετία του ’60. Ξεκίνησε από το θέατρο και σε ηλικία μόλις 11 ετών την ανακάλυψε ο Μίμης Πλέσσας, με τον οποίο ηχογράφησε και το πρώτο της τραγούδι.

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Κουρούκλη!

Συμμετείχε σε πολλές ελληνικές ταινίες και συνεργάστηκε με το συγκρότημα της εποχής «The Stormies».

Την θεία τους αποχαιρέτησε μεταξύ άλλων και η Μάρθα Κουτουμάνου.

Η τελευταία της συνέντευξη!

Πρόσφατα η Ζωή Κουρουκλή σε συνέντευξη που παραχώρησε  στο περιοδικό DownTown έριξε τα βέλη της στην Νανά Μούσχουρη τονίζοντας πως η  τελευταία είναι ο πιο αχάριστος άνθρωπος που είχε γνωρίσει. Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Δεν φοβάμαι ούτε τον ληστή ούτε τον φονιά. Φοβάμαι τον αχάριστο άνθρωπο. Γιατί αυτό δεν συγχωρείται με τίποτα. Εγώ, αν θέλω να βρίσω κάποιον, θα τον πω αχάριστο. Για μένα ο πιο αχάριστος άνθρωπος που γνώρισα είναι η Νανά Μούσχουρη, γιατί ό,τι είναι τώρα, ό,τι έγινε, το οφείλει σε μένα. Με παρακολουθούσε, έπαιρνε τους δασκάλους μου και σιγά σιγά αναρριχήθηκε. Εγώ την ανακάλυψα σε μια παράσταση ανάμεσα στο κοινό και την ανέβασα στη σκηνή. Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία.

Επειδή δεν ήξερε καμία ξένη γλώσσα και οι θεατές στο κέντρο που τραγουδούσε τότε, το Τζάκι, ήθελαν διεθνές ρεπερτόριο, ερχόταν σπίτι μου, που ήμασταν από τα πρώτα σπίτια με πικ-απ στην Αθήνα, της έγραφα τους γαλλικούς στίχους στα ελληνικά και της τους μάθαινα.
Τη βοήθησα πάρα πολύ, ακόμη και στις γνωριμίες που είχα. Όταν κέρδισε στο φεστιβάλ τραγουδιού της Βαρκελώνης το ’60 τη ρώτησαν για μένα. Και εκείνη είπε: «Δεν τη θυμάμαι. Αν ήταν καλή τραγουδίστρια θα τη θυμόμουν». Το θεώρησα τρομερή αχαριστία”.

Σχόλια