Χρήστος Θηβαίος: "Οι νέοι προτιμούν την ανεργία γιατί δε θέλουν να εργαστούν"

Ο Χρήστος Θηβαίος σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως τις τελευταίες μέρες λόγω των καυστικών σχολίων εναντίων μιας δημοσιογράφου αλλά και των νέων στην Ελλάδα, σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Ωστόσο μετά από εκατοντάδες σχόλια στα social media, ο Χρήστος Θηβαίος αναγκάστηκε να “μαζέψει” την κατάσταση με μια ανακοίνωση:

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αυγερίδου γιατί στην προχθεσινή συνέντευξη, που είχε την καλοσύνη να μου πάρει, την πρόσβαλα ως εργαζόμενη και ως δημοσιογράφο, παρότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Επίσης πιστεύω ότι οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές που ασκήθηκαν, κυρίως τα τελευταία χρόνια, δημιουργήσαν τεράστιο πρόβλημα ανεργίας στους νέους ανθρώπους. Πέρα από κάθε αμφιβολία. Πρόθεση μου ήταν να καυτηριάσω την «αριστοκρατική» αντίληψη που υπάρχει σχετικά με την εργασία, σε κάποια μειοψηφία της νεολαίας, και γι’ αυτό υπερέβαλα. Ξέρω ότι, μπροστά στις δοκιμασίες που περνάει η μεγάλη πλειοψηφία των νέων, αυτό είναι τουλάχιστον δευτερεύον. Γι’ αυτό θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη και από όσους είχαν την ατυχία να ακούσουν τη συνέντευξη και ένιωσαν οργή και απογοήτευση. Θα προσπαθήσω στο μέλλον να είμαι προσεκτικότερος όταν εκφέρω δημόσιο λόγο. Με εκτίμηση, Χρήστος Θηβαίος».

Σχόλια