Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα” τιτλοφορείται ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του Θάνου Πετρέλη που κυκλοφόρησε το 2005.

Θάνος Πετρέλης - Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα

Μετά τον πολύ επιτυχημένο δίσκο “Είχε το χρώμα τ’ ουρανού“, ο Θάνος Πετρέλης επιστρέφει.

Στίχους και μουσική στο άλμπουμ υπογράφει αποκλειστικά ο Φοίβος.

Η πρώτη δισκογραφική τους συνάντηση έγινε το 2004, στο δισκογραφικό ξεκίνημα του Θάνου Πετρέλη, μια συνάντηση που “γέννησε” τις δύο γνωστές σε όλους μας επιτυχίες: “Το αίμα μου” και “Δεν έχω μάτια γι’ άλλη“.

Ακολούθησε η συμμετοχή του Θάνου στην δισκογραφική δουλειά της Δέσποινας Βανδή και του Φοίβου “Στην αυλή του παραδείσου“, όπου τραγούδησε ντουέτο με τη Δέσποινα το αγαπημένο πλέον τραγούδι “Κάντο αν μ’ αγαπάς“.

Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς ήρθε να επισφραγίσει την επιλογή του Φοίβου να συνεργαστεί με τον, τότε πρωτοεμφανιζόμενο, καλλιτέχνη. Ο Φοίβος έγραψε στο Θάνο Πετρέλη έντεκα υπέροχα τραγούδια, τα οποία ο τραγουδιστής, με την καταλυτική καθοδήγηση του Φοίβου, ερμήνευσε ώριμα και ολοκληρωμένα, αποδεικνύοντας μας για άλλη μια φορά το ταλέντο και τις δυνατότητες της φωνής του.

Στον δίσκο ακούμε τραγούδια λαϊκά, χασάπικα, ζεϊμπέκικα, τσιφτετέλια, μπαλάντες, με τη σφραγίδα του Φοίβου στην παραγωγή και την ενορχήστρωση.

Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα

Ο δίσκος “Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα” κυκλοφορεί από την Heaven music και γίνεται εύκολα πλατινένιος ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 40.000 αντίτυπα. Από τα συνολικά 11 κομμάτια του δίσκου, τα 10 έγιναν singles.

Πάμε να τα θυμηθούμε :

Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα | Τα singles

Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα

Πώς ξεχνιέται κάποια σαν εσένα

Μεσάνυχτα και κάτι

Μετά από σενα ξαναζώ

Άδικα

Κερνάω

Χρόνια είχα έτσι να αισθανθώ

Δε θα χωρίσουμε ποτέ

Τα τραγούδια που μιλούν για αγάπη

Η ωραία

Σχόλια