Τελευταίος Εαυτός - Γιώτα Νέγκα
Ο “Τελευταίος Εαυτός” είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ της Γιώτας Νέγκα που μόλις κυκλοφόρησε. Τη σύνθεση υπογράφει ο Θέμης Καραμουρατίδης και το στίχο ο Οδυσσέας Ιωάννου.

Δέκα τραγούδια γραμμένα με λόγο και ήχο ελληνικό, θυμίζοντας παλιές εποχές, εκφράζοντας την καθημερινότητα και τις σκέψεις κάθε ανθρώπου που που προβληματίζεται, αγαπά, σκέφτεται κι εκφράζεται.
Από το ζεϊμπέκικο “Τα τραγούδια που λες” στο νοσταλγικό και αισθαντικό “Δε με κρατάει ό,τι θυμάμαι”, κι από το τσιφτετέλι “Χώμα στα φτερά” στο ερωτικό “Σ’ εσένα τρέχω” με τη φιλική συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη στα φωνητικά, ο “Τελευταίος Εαυτός” είναι ένας δίσκος, κατά βάση με λόγο έντεχνο και ήχο λαϊκό, που μοιάζει σαν να ήρθε από το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα γίνεται πιο επίκαιρος από ποτέ.

Ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Οδυσσέας Ιωάννου βρίσκονται ξανά με τη Γιώτα Νέγκα, μετά “Το Δίκιο Μου” που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό, αλλά και “Το Σερί” που μοιράστηκαν μεταξύ τους στο “Καινούριο Φιλί”. Αυτή τη φορά οι δύο δημιουργοί,  μετά και τη συνεργασία τους στις “Πρώτες Λέξεις”, αποφάσισαν να δημιουργήσουν από κοινού ένα νέο δίσκο για μια από τις σημαντικότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, σαν να ήταν μοιραίο και προδιαγεγραμμένο από πάντα.

Κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

Σχόλια