μικρουτσικος
Το “Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου”, που θα παρουσιάζεται από τις 21 Ιανουάριο στο Θέατρο Badminton, και για ένα μήνα, σε σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη, είναι μία θεατρική παράσταση που θα συνδυάζει την ποίηση του Νίκου Καββαδία και τα τραγούδια του Θανου Μικρούτσικου.

Η θάλασσα, τα λιμάνια, η ζωή και οι γυναίκες των ναυτικών, ιστορικές και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χώρους και χρόνους είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το σενάριο της παράστασης.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, με τη μουσική του, συνεχίζει να χρωματίζει τις αμέτρητες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία.

Επίσης, μαζί του στη σκηνή θα ερμηνεύσουν κι οι καλλιτέχνες: Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Μιχάλης Μαρίνος, Ιωάννης Παπαζήσης και περίπου σαράντα ακόμη μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές.

Τα σκηνικά υπογράφει ο Γιώργος Πάτσας, τη σκηνοθεσία ο Θέμης Μουλίδης, ενώ οι τρεις ερμηνευτές που θα τραγουδήσουν τα κλασσικά πλέον τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου είναι οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης και Γιάννης Μαθές.

Σχόλια