melina Συνέντευξη Μελίνα Ασλανίδου: "Θα ήθελα να κάνω ένα δίσκο με παραδοσιακά τραγούδια"

Το απόγευμα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ARK στη Γλυφάδα η συνέντευξη τύπου του Αντώνη Ρέμου και της Μελίνας Ασλανίδου, με αφορμή την από κοινού συναυλία τους στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Η Μελίνα Ασλανίδου μίλησε στο GetGreekMusic και στον Γιάννη Αμανατίδη γι’ αυτή τη μουσική σύμπραξη, αλλά και για τα επερχόμενα σχέδια της.

9 Μήνες - Μελίνα Ασλανίδου

Για μια ακόμα φορά λοιπόν μαζί με τον Αντώνη Ρέμο επί σκηνής, αυτή τη φορά στο Κατράκειο Θέατρο στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η συνεργασία μου με τον Αντώνη μόνο ωραία πράγματα έχει να μου θυμίζει. Έχουμε ζήσει πάρα πολύ όμορφες στιγμές, για μένα είναι ένας άνθρωπος που τον αισθάνομαι συγγενή μου, συγγενική ψυχή, και κάθε φορά που συνεργαζόμαστε επί σκηνής είναι πολύ όμορφο αυτό που ζούμε. Πιστεύω ότι αυτό ο κόσμος το έχει αντιληφθεί γι’ αυτό και μας αγαπάει τόσο πολύ. Κλείνει λοιπόν αυτός ο κύκλος στο Κατράκειο στις 17 Σεπτεμβρίου.

Νιώθω μεγάλη χαρά που γνώρισα τον Αντώνη σαν καλλιτέχνη αλλά και σαν άνθρωπο. Γιατί πάνω απ’ όλα είσαι άνθρωπος και μετά είσαι καλλιτέχνης, και ο Αντώνης είναι άνθρωπος με το Α κεφαλαίο, και γι’ αυτό το λόγο έχουμε κολλήσει τόσο πολύ. Μουσικά, ακούγοντας τα τραγούδια του Αντώνη αντιλαμβάνεσαι ότι έχει ένα τεράστιο ρεπερτόριο και όλα είναι επιτυχίες. Αυτό που μ’ αρέσει στον Αντώνη είναι ότι ποτέ δεν ξεχνάει το λαϊκό τραγούδι και πάντα το συμπεριλαμβάνει στα προγράμματα του. Και μαζί κινηθήκαμε πάλι σε μονοπάτια τραγουδιών που και οι δύο σεβόμαστε και αγαπάμε πολύ.

Το δικό σου αγαπημένο τραγούδι του Αντώνη Ρέμου;

Είναι πάρα πολλά τα τραγούδια, αυτό που μου έρχεται τώρα είναι το «Δυο Ψέματα» που του έγραψε ο Αντώνης Βαρδής, αλλά και πολλά άλλα.

Ο Αντώνης Ρέμος πήρε την πρωτοβουλία να στηθεί έξω από το Θέατρο ένα stand για να γίνει κάποιος μέσα σε λίγα λεπτά δότης του μυελού των οστών.

Τα τελευταία 2 χρόνια που συναναστρέφομαι με τον Αντώνη και μοιραζόμαστε πάρα πολλές αγωνίες, για τη χώρα μας, γι’ αυτά που ζούμε, οι πρωτοβουλίες του πάντα έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα, και αυτό είναι που θαυμάζω πάρα πολύ στον Αντώνη. Γιατί κι εγώ έχω αυτή την ανάγκη να βοηθήσω, και πάντα πρέπει κάποιος να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά. Χαίρομαι γι’ αυτήν την πρωτοβουλία και φυσικά ξέρει ότι όλοι είμαστε κοντά σε τέτοιες προσπάθειες, και χαίρομαι που συνενώ σε κάτι τόσο σημαντικό και τόσο σπουδαίο.

Ωστόσο μια παράσταση είναι και από μόνη της σημαντική γιατί μπορεί ο κόσμος και ξεχνάει, δραπετεύει λίγο από την πραγματικότητα, μπαίνει σε αυτό το μαγικό που έχει η μουσική, όμως παράλληλα όλοι ζούμε με τους κανόνες αυτούς που ζούνε όλοι στη χώρα μας έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα.

Συνέντευξη Αντώνης Ρέμος: "Γεμίζουν τα μάτια μου με δάκρυα βλέποντας όλα αυτά που έχουν συμβεί φέτος το καλοκαίρι"

Δισκογραφικά τι ετοιμάζεις; Ακούσαμε το «Να με δικαιολογήσεις» αλλά και το «9 Μήνες».

Θα είναι και το «9 Μήνες» στο δίσκο. Θα προκύψουν πρώτα τα singles και σιγά σιγά θα ολοκληρωθεί ο δίσκος. Παράλληλα ετοιμάζω κι άλλα πράγματα.

Δηλαδή;

Δισκογραφικά έχω τεράστια ανάγκη να εκφραστώ διαφορετικά. Πιστεύω ότι θα έχω όλο το χρόνο να το δουλέψω παράλληλα και να κάνω όλα τα πράγματα που θέλω να αφήσω πίσω.

Αισθάνομαι ότι έχεις την ανάγκη να εκφραστείς σε πιο παραδοσιακά μονοπάτια.

Θέλω να κάνω παραδοσιακά, είναι όνειρό μου να κάνω έναν παραδοσιακό δίσκο και να πω ποντιακά τραγούδια, νιώθω ότι ήρθε η ώρα να το κάνω. Και θα το κάνω γιατί το αισθάνομαι πραγματικά. Έχω πει ήδη σε ανθρώπους να μου γράψουν τραγούδια και έχω ήδη ακούσει δύο τραγούδια τα οποία είναι εξαιρετικά. Απλά προσπαθώ να βρω τον στίχο που θα κουμπώσει ιδανικά στη μουσική αυτή. Μακάρι να πάνε όλα έτσι όπως τα ονειρεύομαι.

Το επόμενο single;

Αυτές τις μέρες θα καταλήξουμε με την εταιρία μου. Έχουν γραφτεί πολλά ωραία τραγούδια.

Το χειμώνα τι ετοιμάζεις;

Κουβεντιάζω διάφορα πράγματα, αυτό που θέλω όμως να κάνω είναι μια συνεύρεση χαράς και αγάπης, κάτι φρέσκο. Ακόμα δεν έχω καταλήξει, είμαστε σε κουβέντες.

Γράφτηκε ότι θα συνεργαστείς με την Ελένη Βιτάλη.

Δεν ισχύει, γνωρίζω πως η Ελένη Βιτάλη θα είναι στο εξωτερικό με τη Γλυκερία και θα κάνουν κάποιες παραστάσεις. Έχει συμβεί στο παρελθόν και με τη Γλυκερία και με την Ελένη, είναι δύο αγαπημένες μου φίλες, και όταν είναι ευλογία να ξαναβρεθούμε θα ξαναβρεθούμε. Φέτος θα κάνουμε κάτι άλλο.

Υπάρχουν συζητήσεις για να είσαι στο The Voice 3;

Όπως είπε και ο Αντώνης, είναι τα πράγματα τόσο ρευστά, δεν έχουμε συζητήσει με κανέναν τίποτα και πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνω. Είναι κάτι το οποίο δε με έχει ακόμα απασχολήσει, όταν έρθει η ώρα και η στιγμή θα μπορώ να μιλήσω κι εγώ πιο συγκεκριμένα.

Σχόλια