Κωνσταντίνος ΝάρηςΟ Κωνσταντίνος Νάρης είναι ένας πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης που όπως όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει.

Μας συστήθηκε πρόσφατα με το ομώνυμο τραγούδι του από το ep «Τέρμα η καρδιά» και πριν λίγες μέρες με ένα ακόμα νέο του τραγούδι «τα σπίτια».

Έχει στο δυναμικό του, αρκετές ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και με αφορμή την εμφάνισή του την Πέμπτη 20/2 στο Σταυρό του Νότου Club μας έδωσε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από μια συνέντευξη.

Ποιο ήταν το ερέθισμα σου για να ασχοληθείς με την μουσική;

Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο ερέθισμα. Έψαχνα από μικρός τρόπους έκφρασης μιας και δεν ήμουν ιδιαίτερα ανοιχτός χαρακτήρας. Το τραγούδι λοιπόν ήταν ένας τρόπος να αισθάνομαι εγώ καλά.

Γιατί τραγουδιστής και όχι μόνο μουσικός;

Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζομαι καλύτερα. Δεν έχει να κάνει με το ταλέντο ή με την τεχνική. Είναι μία διέξοδος για μένα.

Πως αισθάνεσαι που οι συνεργάτες σου στα πρώτα σου κι ολας βήματα είναι οι παρακάτω: Γιώργης Χριστοδούλου, Διαμαντής Γκιζιώτης, Νίκος Μωραΐτης, Χρήστος Παπαδόπουλος και Σταύρος Σταύρου;

Είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευτείς τη δουλειά σου και την ψυχή σου σε έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. Αυτοί οι άνθρωποι το έκαναν για μένα και αισθάνομαι ευγνώμων. Είναι άνθρωποι που εκτιμώ και θαυμάζω χρόνια. Ελπίζω να μου φέρουν και γούρι σε αυτό το ξεκίνημα.

Μας συστήνεσαι με το ep «Τέρμα η καρδιά», τι σημαίνει αυτός ο τίτλος για σένα;

Είμαι ένας άνθρωπος που λειτουργεί με την καρδιά και το συναίσθημα. Είναι η αρχή και το τέλος για μένα. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ιδανικός τίτλος από το «τέρμα: η καρδιά»

Μέσα σ’αυτο το μίνι album, συμπεριλαμβάνεται τόσο το ομώνυμο «Τέρμα η καρδιά», όσο και άλλο ένα τραγούδι που γνωρίσαμε πρόσφατα «τα σπίτια». Τι περιγράφει και τι σημαίνει το καθένα για σένα;

Το τέρμα η καρδιά περιγράφει μία στιγμή χωρισμού την οποία έχω ζήσει πολύ έντονα. Είναι αυτή η στιγμή που σκεφτόμουν όταν τραγουδούσα και το τραγούδι στο στούντιο. Όσον αφορά τα σπίτια θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι ένα ερωτικό τραγούδι. Εγώ όμως το έχω συνδέσει με την απώλεια ενός δικού μου ανθρώπου.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος για τον Κωνσταντίνο Νάρη; 

Είμαι ένας πολύ ιδιόρρυθμος άνθρωπος όπως και οι περισσότεροι καλλιτέχνες πιστεύω. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι είμαι ένας άνθρωπος που ζω με το τραγούδι. Είναι ο τρόπος που εκφράζομαι και εκτονώνομαι. Τις περιόδους που τραγουδάω είμαι ευτυχισμένος.

Υπάρχει κάποιος τραγουδιστής – συνθέτης – ερμηνευτής που να έχεις πρότυπο; Αν ναι, γιατί;

Πρότυπα δεν μπορώ να πω πως είχα. Υπάρχουν όμως πολλοί καλλιτέχνες που θαυμάζω από μικρός όπως είναι η Χαρούλα Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη. Η Καίτη Χωματά με την οποία είχα την τύχη να συνεργαστώ στο ξεκίνημα μου αποτέλεσε κάποιο είδος πρότυπου όχι τόσο καλλιτεχνικά αλλά για την τεράστια ψυχική της δύναμη.

Την Πέμπτη 20/2 θα βρίσκεσαι στο Σταυρό του Νότου Club, τι θα δούμε σ’αυτή σου την εμφάνιση ή αλλιώς, τι θέλεις να μας μεταφέρεις;

Είναι ένα live με αφορμή την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά. Εκτός από τα πέντε τραγούδια του δίσκου θα τραγουδήσω τραγούδια που έχω αγαπήσει εγώ αλλά και οι περισσότεροι πιστεύω. Έχω πολύ μεγάλη αγωνία γι’ αυτή τη βραδιά.

Υπάρχουν στα σχέδια σου κάποιες περιοδείες;

Αυτή την περίοδο έχω επικεντρωθεί στον Σταυρό του Νότου. Μόλις τελειώσουμε ελπίζω να καταφέρω να επισκεφτώ και άλλες πόλεις.

Ποια είναι τα επόμενα σου βήματα – στόχοι;

Δεν υπάρχει κάποιο είδος στρατηγικής. Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να τραγουδάω και την επόμενη χρονιά και να συνεργάζομαι με αξιόλογους ανθρώπους.

Ο Κωνσταντίνος αποτελεί μια συγκροτημένη και ταυτόχρονα ανήσυχη καλλιτεχνική ψυχή που μέσα από την φωνή αλλά και τα τραγούδια του, βρίσκεται εδώ για να μας αποδείξει ότι η νέα γενιά των τραγουδιστών έχει όραμα και αγάπη γι’αυτό που κάνει.

Από την Εβίτα Μακ.

Σχόλια