Γεωργία Νταγάκη-Σταύρος Σιόλας
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη μετά από μία πολύ επιτυχημένη συνεργασία τον περασμένο χειμώνα, αλλά και στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά αμέσως μετά, ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους επί σκηνής για δύο μοναδικές εμφανίσεις στο Kremlino, εγκαινιάζοντας έτσι τη νέα μουσική σκηνή που βρίσκεται στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Ο καλλιτέχνης με την αγγελική φωνή αλλά και τη δυναμική παρουσία επί σκηνής, Σταύρος Σιόλας, μίλησε το GetGreekMusic για τις επερχόμενες εμφανίσεις του αλλά και για τον ίδιο.

Στις 8 και 22 Οκτωβρίου θα βρίσκεστε σε έναν υπέροχο χώρο, στο Kremlino για 2 εμφανίσεις γεμάτες μουσική. Πες μας λίγα λόγια για αυτό.

Χαίρομαι πολύ που θα εγκαινιάσουμε έναν ωραίο χώρο με ανατρεπτική διάθεση και αισθητική. Νομίζω ότι μας ταιριάζει πολύ, όπως κι εμείς σε αυτόν. Είναι ωραίο να ανανεώνεται το τοπίο της Ελληνικής μουσικής και σε χώρους και σε ανθρώπους.

Έχετε συνεργαστεί και παλαιότερα πολύ επιτυχημένα μεταξύ σας. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

Ναι η συνεργασία μας είναι ευτυχής και δοκιμασμένη από την περσινή χρονιά. Νιώθουμε πολύ καλά μαζί πάνω στην σκηνή αλλά και εκτός.

Πώς είναι να συνεργάζεται κανείς με τον Μανώλη Μητσιά;

Απλά μαγικό γιατί όσο σπουδαίος είναι άλλο τόσο απλός και ανθρώπινος είναι γεμάτος θετική ενέργεια και γενναιοδωρία. Και πάνω απ’ όλα είναι ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού και νιώθεις τυχερός να στέκεσαι στο πλάι του.
Σταύρος Σιόλας
Σταύρο είσαι ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ την τέχνη καθώς εκτός από το τραγούδι έχεις σπουδάσει και υποκριτική. Θεωρείς ότι το θέατρο σε εξελίσσει καλλιτεχνικά στο κομμάτι της μουσικής;

Ναι το θέατρο υπάρχει πάντα μέσα μου και το αξιοποιώ ανεπιτήδευτα κάθε στιγμή που βρίσκομαι πάνω στη σκηνή, αλλά και ως δημιουργός, αντιμετωπίζοντας τα τραγούδια σαν θεατρικούς μονολόγους και τους ερμηνευτές σαν ηθοποιούς.

Πώς βιώνεις όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχεις στον χώρο της μουσικής;

Προσωπικά ως πολύ προνομιούχος που επαγγέλλομαι την επιθυμία της καρδιάς μου, πέρα από τις δυσκολίες που ενίοτε προκύπτουν. Δύσκολος χώρος με απογοητεύσεις και αντίστοιχες επιβραβεύσεις, αλλά νιώθω πάντα τυχερός που με διάλεξε και τον διάλεξα.

Λένε πως οι καλλιτέχνες είναι ιδιαίτερα δοτικοί άνθρωποι. Με τα συναισθήματα πώς τα πας;

Συναισθήματα πολλά αντικρουόμενα και ποικίλα ,απαραίτητα συστατικά όμως για τις χημικές αντιδράσεις που τροφοδοτούν τις εκρήξεις της τέχνης μας, την έμπνευση μας.

Διαχειρίζεσαι εύκολα τις αλλαγές στην ζωή σου;

Η ζωή μου θα έλεγα ότι γενικά υπήρξε ομαλή, αλλά όποτε χρειάστηκε να προσαρμοστώ τα κατάφερα. Οπότε δε με τρομάζουν οι αλλαγές όπως έχουν ως τώρα. Το μέλλον δεν το ξέρω.

Μουσικά τι αποτελεί όνειρο ζωή σου; Είτε αυτό μεταφράζεται σαν τραγούδι είτε σαν συνεργασία είτε κάτι άλλο;

Τ’ όνειρό μου είναι απλό. Να γράφω τραγούδια και να τραγουδάω. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που προσδοκώ παρά μόνο την προσωπική μου εξέλιξη ως δημιουργός, αλλά και ως ερμηνευτής.

Το Kremlino είναι μια ιδέα που βγήκε μέσα από μια παρέα φίλων και είναι και έτσι το κλίμα του, ιδιαίτερα φιλικό. Προτιμάς τέτοιους χώρους γενικότερα;

Πάντα είναι ζητούμενο να εκφράζεσαι σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον. Και είμαστε χαρούμενοι που ήμαστε κομμάτι του ενθουσιασμού ενός καινούργιου ξεκινήματος.

Σταύρος Σιόλας

Σταύρος Σιόλας

Σχόλια