Συνέντευξη Αντώνης Ρέμος: "Γεμίζουν τα μάτια μου με δάκρυα βλέποντας όλα αυτά που έχουν συμβεί φέτος το καλοκαίρι"

Το απόγευμα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ARK στη Γλυφάδα η συνέντευξη τύπου του Αντώνη Ρέμου και της Μελίνας Ασλανίδου, με αφορμή την από κοινού συναυλία τους στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Ο Αντώνης Ρέμος μίλησε στο GetGreekMusic και στον Γιάννη Αμανατίδη γι’ αυτή τη μουσική σύμπραξη, αλλά και για τα επερχόμενα σχέδια του.

"Λένε" - Νέο τραγούδι από τον Αντώνη Ρέμο

 

Για μια ακόμα φορά λοιπόν στη σκηνή παρέα με τη Μελίνα Ασλανίδου, αυτή τη φορά στο Κατράκειο.

Είναι η επισφράγηση αυτής της συνεργασίας που έχουμε τα τελευταία χρόνια, και είναι η τελευταία μου συνεύρεση για αυτήν την περίδοο με τη Μελίνα. Θα μοιραστούμε με τον κόσμο που θα έρθει να μας δει όλες αυτές τις αναμνήσεις μας και όλες αυτές τις στιγμές που ζήσαμε μαζί και που έχουμε τραγουδήσει μαζί. Πιστεύω ότι αξίζει ο κόσμος να παρευρεθεί για να ακούσει αυτά τα τραγούδια και αυτές τις στιγμές, τις μελωδίες που μας κάναν να συγκινηθούμε, να ερωτευτούμε.

Πώς είναι που εν έτη 2015 μπορούν ακόμα να γίνονται συναυλίες και ολοκληρωμένες περιοδείες;

Αν εγκαταλείψουμε την προσπάθεια δε γίνεται. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ζωή πρέπει να συνεχιστεί, πρέπει να φύγουμε από τη μιζέρια μας, και πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε με γνώμονα την αλήθεια και το σεβασμό, και η ζωή να βρίσκει τη συνέχεια της. Δεν τελειώνει η ζωή.

Όσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα κάθε φορά, τόσο μεγάλη προσπάθεια πρέπει να γίνεται. Αλλά πάντα με γνώμονα το σεβασμό και τις αξίες που έχουμε γύρω μας. Δε θα μας κάνουν να εγκαταλείψουμε ούτε τη χώρα μας, ούτε τις αγάπες μας. Αυτό θέλω να δώσω στον κόσμο να καταλάβει, ότι πρέπει να σταθούμε όρθιοι στα σημεία των καιρών, και στεκόμαστε όρθιοι μόνο με την αλήθεια και την καρδιά.

Έξω από το Κατράκειο θα υπάρχει μια κινητή μονάδα για να γίνει κάποιος δότης του μυελού των οστών.

Είναι μια δική μου πρωτοβουλία επειδή εγώ το ‘χω ήδη κάνει. Προσκαλλώ τους φίλους μου να το κάνουν. Είναι η πιο εύκολη διαδικασία, δεν είναι τίποτα. Παίρνουν ένα δείγμα από το σάλιο μας, και απλά δίνουμε τα στοιχεία μας και μπαίνουμε μέσα σε μια τράπεζα δεδομένων, και αν είμαστε υπερτυχεροί αυτοί που μπορούμε να σώσουμε μια ζωή, θα είναι η μεγαλύτερη ευλογία που μπορείς να νιώσεις σαν άνθρωπος. Το να έχεις σώσει με την δική σου υγεία και το δικό σου DNA τη ζωή κάποιου, δε θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ευλογία σ’ αυτόν τον κόσμο, και αυτό θα μπορεί να γίνει μόνο αν μπορείς να γίνεις δότης μυελού των οστών.

Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να την κάνουμε στη χώρα μας, πρέπει να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε σε ό,τι μας καλεί γύρω μας, και σε όποια κοινωνική ομάδα το έχει ανάγκη, γιατί η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό όπλο που μπορούμε να υψώσουμε σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Γεμίζουν τα μάτια μου με δάκρυα βλέποντας όλα αυτά που έχουν συμβεί φέτος το καλοκαίρι, με τον τρόπο που μπήκαν οι μετανάστες μέσα στη χώρα μας. Είναι δράμα από όλες τις πλευρές. Έγιναν τόσα πολλά μέσα σε ένα καλοκαίρι και οφείλουμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να πάμε παρακάτω.

Πριν από 1 χρόνο κυκλοφόρησες το «Γίνεται», και φέτος ακούσαμε το «Λένε». Τι θα ακούσουμε στην πορεία;

Το «Γίνεται» είναι απλά ένα remake ενός πιο παλιού μου τραγουδιού, ουσιαστικά η πρώτη μου μετά από πολλά χρόνια καινούργια μου προσπάθεια είναι το «Λένε», που είναι ένας προπομπός κάποιων πραγμάτων που θα αρχίσουν να σκάνε μέσα στο χειμώνα. Θα βγάλουμε άλλο ένα single το χειμώνα με την εταιρεία μου τη Heaven, και όσο πιο γρήγορα προλαβαίνουμε πριν τις γιορτές ή μετά τις γιορτές γύρω στο Φλεβάρη – Μάρτη, Απρίλη ή το Πάσχα θα κυκλοφορήσει και ο δίσκος.

Μπορούμε να αναφέρουμε συντελεστές του δίσκου;

Στο δίσκο έχει μεγάλο μερίδιο ο Γιώργος Σαμπάνης. Ένας καινούργιος συνεργάτης μου που γνώρισα τώρα, ένα παιδί που έχει πολύ μεγάλη όρεξη και έχει τελευταία έναν οίστρο, γεννάει πράγματα καθημερινά πολύ πολύ όμορφα και πολύ αξιόλογα, και κάποια από αυτά ταυτιστήκαν μαζί μου και γι’ αυτό και τα κάναμε τραγούδια, σε στίχους βέβαια του Νίκου Μωραϊτη που είναι πολλά χρόνια συνεργάτης και επιστήθιος φίλος, και βέβαια και με άλλους συνεργάτες. Συνεχίζουμε με το Βασίλη Γαβριηλίδη, το Δημήτρη Κοντόπουλο.. με πολλούς, αλλά δε θα ήθελα να αφήσω κανέναν απ’ έξω. Θα τους πούμε όταν θα ‘ρθει η ώρα.

Ο χειμώνας που θα σε βρει στο θέμα των νυχτερινών εμφανίσεων;

Το χειμώνα θα είμαι πάλι στο Διογένη με γνώμονα το οτι θέλω να μάθω στην επόμενη γενιά τραγούδια που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ μεγάλη αξία από το ελληνικό ρεπερτόριο, θέλω να σας παρουσιάσω και να μπούμε λίγο μαζί στα άδυτα των λαϊκών τραγουδιών του Χρήστου Νικολόπουλου. Θα ‘ρθουν με μια πιο σημερινή προσέγγιση και με αυτή την τεράστια μορφή του Χρήστου Νικολόπουλου που θέλω να την γνωρίσουμε μαζί, παρέα. Θα σας πάρω από το χέρι και θα σας πάω στα μονοπάτια του Χρήστου Νικολόπουλου.

Συνέντευξη Αντώνης Ρέμος: "Γεμίζουν τα μάτια μου με δάκρυα βλέποντας όλα αυτά που έχουν συμβεί φέτος το καλοκαίρι"

Σχόλια