Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο μήνες από την πρώτη παρουσίαση του έργου “Συνάντηση ΙΙ” στην σκηνή του ΙΑΝΟΥ και πραγματοποιήθηκε ξανά εκδήλωση, αυτή την φορά να γιορτάσουμε το χρυσό πλέον διπλό CD.
Κορκολής, Μανουσάκη - Συνάντηση ΙΙ
Στο Βιολοντσέλο βρέθηκε η Μαριλίζα Παπαδούρη ενώ στα ξύλινα πνευστά ο Βασίλης Δεφίγγος.
Για τον δίσκο μίλησε ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης.
Η αγάπη του κόσμου ήταν τόσο άμεση, που σε χρόνο ρεκόρ κόντρα στους καιρούς, είχε ως αποτέλεσμα το διπλό CD “Συνάντηση ΙΙ“, με «σχεδόν» άγνωστα έργα του μεγάλου μας οικουμενικού μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, να γίνει χρυσό.
Σημαντικοί άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων και του τύπου, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, η οποία ήταν μουσική εκδήλωση. Όπως ο Μάνος Ελευθερίου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Ρένος Χαραλαμπίδης και πολλοί άλλοι.
Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη ερμήνευσαν ζωντανά κάποια από τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στη “Συνάντηση ΙΙ“.
Σπουδαία έργα του μεγάλου μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, σε ενορχηστρώσεις και μεταγραφές του Στέφανου Κορκολή και ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη, σε πρώτη πανελλαδική κυκλοφορία από την Panik Platinum.
Ο Μίκης Θεοδωράκης δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην απονομή, ωστόσο έστειλε μια επιστολή η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση.

Φαίνεται ότι οι Χρυσοί Δίσκοι για το καλλιτεχνικό δίδυμο Κορκολή – Μανουσάκη έγιναν ρουτίνα…

Δηλαδή ένα άπιαστο όνειρο για πολλούς, αποτελεί φυσιολογική κατάκτηση γι’ αυτούς και η διαφορά έγκειται στα μουσικά δώρα που με τόση αφθονία τους χάρισε η Φύση.Κοντά σ’ αυτούς και χάρη σ’ αυτούς, τα έργα μου βρίσκουν τους ιδανικούς ερμηνευτές τους κι εγώ εδώ στη μοναξιά μου γεύομαι μιαν ακόμα βαθειά συγκίνηση και χαρά.

Γι’ αυτό τον λόγο, το μεγάλο Ευχαριστώ μου είναι χλωμό και λίγο για να περιγράψει αυτά που νοιώθω ακούγοντας αυτές τις θαυμάσιες, τις άψογες από κάθε πλευρά ερμηνείες που τις ολοκληρώνει η εμπνευσμένη συμμετοχή της Μαριλίζας Παπαδούρη.

Εύχομαι Καλή Επιτυχία.
Μίκης Θεοδωράκης

Σχόλια