Μπες - REC

Ένα ασυνήθιστο μήνυμα δημοσιοποίησαν οι REC το απόγευμα του Σαββάτου, με αφορμή κάποια σχόλια ραδιοφωνικών παραγωγών για την καταγωγή της Ξένιας, της γυναικείας φωνής του συγκροτήματος.

Το μήνυμά τους:

Δεν συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε προσωπικά ζητήματα σε αυτή τη σελίδα, όμως θεωρούμε ότι αυτό που ζήσαμε ήταν πραγματικά κάτι που ευχόμαστε να μην ξανασυμβεί σε κανέναν στο μέλλον. Η Ξένια μας ουδέποτε κρύψαμε ότι κατάγεται από την Ουκρανία και την Ελλάδα, βρίσκεται και εργάζεται στην χώρα μας νόμιμα. Σήμερα λοιπόν ενημερωθήκαμε ότι κάποιος ραδιοφωνικός παράγοντας ανέρτησε σχόλιο σχετικό με το ότι ειναι αλλοδαπή (ευτυχώς χωρίς να την κατονομάζει). Αντιληφθήκαμε ότι αναφέρεται σε εκείνη επειδή υπήρξε και παράλληλος διάλογος με τον εν λόγω παράγοντα.

Σήμερα στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην πόλη από την οποία κατάγεται η Ξένια γίνεται πόλεμος, το σπίτι της έχει υποστεί ζημιές από ρίψη βομβών, ενώ μέσα σε αυτό ζουν (;) ακόμη συγγενείς της πρώτου βαθμού! Ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε αυτό ώς μέσο διαφήμισης ή προώθησης της δουλειάς μας, άλλωστε πως θα μπορούσαμε, είναι τοσο ευαίσθητο και προσωπικό θέμα. Δεν επιτρέπουμε όμως σε κανέναν να κάνει αυτό το κορίτσι να αισθάνεται άσχημα για την καταγωγή της, να πληγώνεται από συμπεριφορές και ταυτόχρονα να ζει το δικό της προσωπικό δράμα.
Είναι μισή Ελληνίδα και μισή Ουκρανή, εμείς την αγαπάμε για αυτό που είναι και κυρίως την σεβόμαστε για τον αγώνα που κάνει. Είμαστε και θα παραμένουμε δίπλα της σε όλες τις δύσκολες στιγμές και θα της δίνουμε κουράγιο. Ας το καταλάβουν αυτό λοιπόν μερικοί και ας αφήσουν τις ρατσιστικές δηλώσεις στην άκρη. Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στην ζωή, από τον εγωισμό, τα συμφέροντα, τις κόντρες και την επίδειξη δύναμης.

Ξέσπασαν οι REC με αφορμή τα σχόλια για την καταγωγή του γυναικείου μέλους τους

Σχόλια