Ως την άκρη της κλωστής - ΠλέγμαΣε ένα μοναδικό χώρο στην περιοχή του Μεταξουργείου έγινε η παρουσίαση του διηγήματος και του άλμπουμ “Ως την άκρη της κλωστής” από την καλλιτεχνική κολεκτίβα “Πλέγμα”.

Ο Παντελής Κυραμαργιός γράφει μία ιστορία σε μορφή διηγήματος, η Εύα Λαύκα ερμηνεύει τα τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από αυτό, τα τραγούδια γίνονται εικαστικά έργα από την Αμαλία Θεοδωροπούλου και τον Θανάση Φωτεινιά, και η θεατρική ομάδα “Ιδέα” των Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή αναλαμβάνει την “ενσάρκωση” των τραγουδιών και του διηγήματος, συνθέτοντας όλοι μαζί ένα καλλιτεχνικό “Πλέγμα”, διαφορετικό, σύνθετο, αλλά παράλληλα αρμονικό και ταιριαστό.
Οι καλλιτέχνες της κολεκτίβας χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που διαθέτουν, αλληλεπιδρούν και αλληλοσυμπληρώνονται φτάνοντας “Ως την άκρη της κλωστής”

Το διήγημα “Ως την άκρη της κλωστής” του Παντελή Κυραμαργιού το οποίο περιέχει και το πρώτο ολοκληρωμένο album της καλλιτεχνικής κολεκτίβας “Πλέγμα” κυκλοφορεί στις 4 Απριλίου από την Panik Platinum Records και τον εκδοτικό οίκο Έναστρον.
Η μουσικοθεατρική παράσταση της διασκευής του διηγήματος θα πραγματοποιηθεί στις 8-9 και 15-16 Απριλίου στον Πολυχώρο Αθηναΐς.

Στο άλμπουμ συμμετέχουν και οι: Γλυκερία, Θοδωρής Κοτονιάς, Σοφία Κουρτίδου

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση:

 

Σχόλια