Η Πέγκυ Ζήνα, αναμετράται για άλλη μία φορά με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Η αγαπημένη τραγουδίστρια της εποχής μας, ξεκίνησε την καριέρα της με το ελαφρύ  και στη συνέχεια λαϊκό ελληνικό τραγούδι και δημιούργησε το δικό της πιστό και φανατικό κοινό.

Τράβηξε ωστόσο την προσοχή για την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της. Το ήθος και η ταπεινότητα της παραπέμπουν στη σεμνότητα αγαπημένων λαϊκών φωνών της παλιάς γενιάς.

Η συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο, ο οποίος διέκρινε το ιδιαίτερο χρώμα της φωνής της και συνέπραξε επί δύο χρόνια μαζί της, αποτελεί σταθμό στην καριέρα της.

Ο Μίκης Θεοδωράκης τη δεκαετία του ’60, μετέφερε με τα τραγούδια του στον ελληνικό λαό την ακτινοβολία της ελληνικής ποίησης, επιστρατεύοντας φωνές θρυλικών λαϊκών τραγουδιστών όπως του Μπιθικώτση και του Καζαντζίδη · συνδυάζοντας με τόλμη εξαίσιους συμφωνικούς με λαϊκούς μουσικούς χρωματισμούς, σε μια εποχή που αυτό θεωρείτο αδιανόητο.

Η Πέγκυ Ζήνα τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη

Η Πέγκυ Ζήνα επιθυμούσε να ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Ο συνθέτης δέχτηκε μ´ευχαρίστηση την πρότασή της και σε συνάντησή τους επισφράγισε τη συνεργασία της με την Ορχήστρα που φέρει το όνομά του!

Η γνωστή τραγουδίστρια μελετάει το τελευταίο διάστημα τα τραγούδια με μεγάλη προσήλωση υπό την καθοδήγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κόρης του συνθέτη και ιδρύτριας της Λαϊκής Ορχήστρας ”Μίκης Θεοδωράκης” αλλά και του ίδιου του συνθέτη, ώστε να αποδώσει με ακρίβεια κι ευαισθησία το ύφος του περίτεχνου έργου.

Τελικά τα έργα τέχνης τα δικαιώνει μόνο ο χρόνος και η αποδοχή του κοινού. Ας περιμένουμε λοιπόν την ερμηνεία μιας τραγουδίστριας της νέας γενιάς ευρείας αποδοχής, σε αριστουργηματικές και απαιτητικές μελωδίες.

Η δύναμη του έργου του Μίκη Θεοδωράκη μεταμορφώνει ολόκληρη την κοινωνία μας, εισχωρεί και διαποτίζει το μεδούλι του λαού, με μουσικές εξαίσιες και ουμανιστικές αξίες.

Την Πέγκυ Ζήνα πλαισιώνουν ο γνωστός τραγουδιστής Άκης Δείξιμος, και η παιδική ορχήστρα Δημήτρη Τυπάλδου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σχόλια