Αλλαγές στη Μουσική Βιομηχανία: Παρασκευή πλέον η επίσημη ημέρα κυκλοφοριών

Η Παρασκευή είναι πλέον η επίσημη ημέρα κυκλοφοριών στη μουσική βιομηχανία.

Την αλλαγή συζητούσαν εδώ και μήνες στην IFPI (International Federation Of The Phonographic Industry). Οι νέες κυκλοφορίες θα είναι διαθέσιμες στην αγορά πλέον κάθε Παρασκευή, και όχι κάθε Δευτέρα ή Τρίτη όπως συνηθιζόταν.

Από την Παρασκευή 10 Ιουλίου λοιπόν ξεκινάνε οι λεγόμενες “New Music Friday”, όπου από εκείνη τη μέρα όλες οι επίσημες κυκλοφορίες των τραγουδιών θα γίνονται μόνο κάθε Παρασκευή, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την επικοινωνιακή πολιτική κάθε χώρας μέχρι σήμερα, αφού η επίσημη ημέρα κυκλοφοριών διέφερε στις χώρες όλου του κόσμου.

Η ανακοίνωση της IFPI αναφέρει συγκεκριμένα: “Οι New Music Fridays είναι μια ευκαιρία για τους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές εταιρείες να αυξήσουν το ενδιαφέρον για τις νέες κυκλοφορίες. Σε όποια χώρα και αν βρίσκονται, πλέον οι fans θα ξέρουν – η Παρασκευή δε θα είναι πλέον η αρχή του Σαββατοκύριακου – αλλά και η ημέρα για νέα μουσική. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να δημιουργηθεί μεγαλύτερος ενθουσιασμός γύρω από την αναμονή της κυκλοφορίας νέων album και singles”.

Σχόλια