Γεννημένος στο Αγρίνιο το 1972 ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Στα πέντε του χρόνια άρχισε να μαθαίνει κλαρίνο, με δάσκαλο τον κλαρινίστα πατέρα του Γιώργο Βασιλόπουλο. Από τα εννέα του χρόνια άρχισε να παίζει «επαγγελματικά» συνοδεύοντας τον σε συναυλίες.

Το 1987 ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία και από τότε μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους  Έλληνες καλλιτέχνες, τόσο σαν session μουσικός σε ηχογραφήσεις, όσο και σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αξίζει να αναφερθούν κάποιες συνεργασίες του και με ξένους καλλιτέχνες όπως η Bjork, στη συναυλία της στο Λυκαβηττό, οι Ιταλοί Radicanto, συμμετοχή σε δίσκο τους, και ο Joe Bonamassa, στο jazz festival του Montreux της Ελβετίας καθώς επίσης και στο δίσκο του με τίτλο «Black rock», με παραγωγό τον Kevin Shirley! Στο δίσκο αυτό συμμετέχει μαζί με το θρύλο της μπλουζ  B.B King!!!

Η «Atractos» είναι η τέταρτη δισκογραφική του δουλειά. Μαγεμένος από τη μουσική και το τεράστιο ταλέντο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, σκέφτηκε να διασκευάσει κάποιες μελωδίες του.

Έχοντας στο μυαλό του αυτή τη σκέψη και την καρδιά γεμάτη αγάπη γι’ αυτό που κάνει, συνάντησε τον Βαγγέλη και μαζί του επέλεξε τις μελωδίες που θα μπορούσαν να διασκευαστούν με κλαρίνο.

Ο δίσκος που κρατάτε στα χέρια σας είναι αποτέλεσμα αυτής της συνάντησής του με το μεγάλο συνθέτη.

13 υπέροχες μελωδίες, παιγμένες με τρόπο που θα μας ταξιδέψει στην Ελλάδα που ονειρευόταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου όταν τις έγραψε και ο Θανάσης Βασιλόπουλος όταν τις έπαιξε…

Καλή σας ακρόαση!!!

Σχόλια