"Χρυσό Αυγό" - Νέο τραγούδι από τον Πάνο Μουζουράκη
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”, ο Πάνος Μουζουράκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά στο σατιρικό βίντεο που είχε γυρίσει πριν κάποια χρόνια για την 28η Οκτωβρίου, το οποίο απέσπασε αρκετά αρνητικά σχόλια μετά την πρώτη προβολή του.

Ο ίδιος με απόλυτη ειλικρίνεια στην απάντησή του αναφέρθηκε σε ένα χρονικό των συναισθημάτων του, αμέσως μετά την προβολή του εν λόγω βίντεο: φόβος, θυμός και μετά από μία περίοδο αυτοκριτικής, όλα αυτά μετατράπηκαν σε αγάπη. Όπως, μάλιστα, δήλωσε, το συγκεκριμένο βίντεο και όλα όσα ακολούθησαν, τον επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό ως άνθρωπο και στη μετέπειτα εξέλιξη του χαρακτήρα του.

Συγκεκριμένα δήλωσε:
Μετά από αυτό το βίντεο, για δυο-τρία χρόνια ζούσα με ένα φόβο. Ήταν το ίδιο συναίσθημα που ένιωθα όταν πήγαινα σχολείο και φοβόμουν ότι κάποιο παιδί θα με σπάσει στο ξύλο. Ένιωθα επίσης θυμό, γιατί πίστευα ότι με εξαπάτησαν, παρουσιάζοντας ένα σατιρικό βίντεο ως τις προσωπικές μου απόψεις, στον βωμό των κλικ και της τηλεθέασης. Ήθελα να εκφράσω αυτόν τον θυμό και να πω την αλήθεια όπως την ένιωθα τότε, όμως δεν ήθελα να ρίξω κι άλλο λάδι στη φωτιά. Αποφάσισα λοιπόν να γράψω ένα τραγούδι που να τα λέει όλα. Και ξεκίνησα να γράφω τον στίχο, κάπως αυτόματα. Όταν τελείωσα τον στίχο και τον ξαναδιάβασα, κατάλαβα πως αυτός που ευθυνόταν για όλα όσα μου συνέβαιναν ήμουν εγώ. Και δεν είχα κανέναν άλλο να κατηγορήσω, παρά μόνο εμένα. Το τραγούδι αυτό ονομάστηκε αργότερα «Στόχος» και έβαλα στόχο να προσπαθώ να ζω αντικαθιστώντας το σκοτεινό αίσθημα του φόβου με την αγάπη. Μέσα από αυτή την ιστορία έγινα άλλος άνθρωπος. Όχι τέλειος, ούτε άγιος, απλά ένας άλλος. Και πιστεύω πως αν ανακάλυπτα τη μηχανή του χρόνου και πήγαινα πίσω να το αλλάξω και να μην κάνω το βίντεο, σήμερα δεν θα ήμουν εγώ. Θα ήμουν ένας λίγο πιο κακός, λίγο πιο επηρμένος, λίγο πιο «αλάθητος» Πάνος. Οπότε ναι, μου κόστισε, αλλά τα μαθήματα σπάνια έρχονται δωρεάν.

 

Σχόλια