Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν από τους πρώτους που ανακάλυψαν την μαγεία της μουσικής και η μουσική συνόδευε κάθε στιγμή της ζωής τους.

Δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς αφού ακόμη και στα αγγεία που έχουν σωθεί παντού εντοπίζεται κάποιο αρχαίο μουσικό όργανο όπως ήταν η λύρα ή ο αυλός.

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να ακούσατε ποια ήταν η μελωδία που συνόδευε τις ζωές των Αρχαιων Ελλήνων; 

Ένας καθηγητής κλασικής μουσικής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αποφάσισε να ανασκευάσει τη μουσική της αρχαίας Ελλάδας.

Βασιζόμενος σε ευρήματα και με την βοήθεια εμπειρογνωμόνων ο Armand D’Angour πέρασε χρόνια προσπαθώντας να ξυπνήσει τους μυστηριώδεις ήχους της αρχαίας ελληνικής μουσικής και κατάφερε να τους αναδημιουργήσει.

Δείτε το ντοκιμαντέρ και ακούστε την  μουσική που άκουγαν οι Αρχαίοι Έλληνες

 


Αυτό το σύντομο ντοκιμαντέρ περιγράφει λεπτομερώς την εξαιρετική έρευνα που αποκάλυψε αξιόλογους ήχους που λίγο έλειψε να χαθούν στο χρόνο.

Στη συνέντευξη του Armand D’Angour το 2017 στο ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι ERT1, ο D’Angour μίλησε για την έρευνά του και αποκάλυψε το όνειρό του που είναι κάποια μέρα να ανέβει στην Επίδαυρο ένα πλήρες δράμα που θα συνοδεύεται από την σωστή μουσική.

Δείτε την συνέντευξη για την μουσική που άκουγαν οι Αρχαίοι Έλληνες με ελληνικούς υπότιτλους

Σχόλια